استاندار خراسان رضوی خبرداد ؛
۳۴ مسئله کلان استان در دستور کار استاندار دولت چهاردهم
چهار نیروگاه ۷۰۰ مگاواتی ، حاصل رفع مشکل برق استان در سه سال گذشته دولت سیزدهم
مشهد(پانا)- استاندار خراسانرضوی در آغاز هفته دولت به تشریح اقدامات صورت گرفته در دولت مردمی سیزدهم پرداخت.

یعقوبعلی نظری در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت هفته دولت در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: تضمین تداوم راه شهدای عزیز، خود شهدا هستند و ما مکلف به رهروی در این مسیر هستیم. در این ایام خاص که درپی شهادت شهید رجایی، «هفته دولت» نامیده شده و از فردا شروع میشود، یاد و خاطرات شهدا را گرامی میداریم.
وی با بیان اینکه هرساله در هفته دولت وزارت کشور تحت سامانه منتاک ، پروژههای یکساله خود را جمعبندی و ارائه میکند، عنوان کرد: امسال هم این پروژهها توسط دستگاهها با ثبت در سامانه ارائه شد.
هفته دولت ، آغاز افتتاح چندین پروژه یکساله
وی افزود: پروژههایی که در این هفته در استان بهرهبرداری میشود، ۹۷۶ پروژه به ارزش ۶۷ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان است که توسط دستگاهها طی یک سال گذشته انجام شده یا ماقبل آن در مسیر اجرا بوده است و این هفته از آنها بهرهبرداری میشود.
استاندار خراسانرضوی خاطرنشان کرد: با نگاه مسئلهمحوری در شروع به کار، ۳۴ کلانمسئله در استان را در حوزههای مختلف احصا کردیم که در حوزه زیرساختی و عمران ۱۴ کلانمسئله، در حوزه اقتصادی ۱۰ کلانمسئله، در حوزه فرهنگی و اجتماعی ۷ کلانمسئله و در بخش سیاسی ۳ کلانمسئله بود. براساس این کلانمسئلهها، اهداف عملیاتی یا پروژهها معین شد.
نظری ادامه داد: سیاست این نیست که پروژه جدیدی را شروع کنیم اما برحسب ضرورتها برخی شروعها لازم است. بر همین اساس عملیات اجرایی ۱۱۹ پروژه دیگر به ارزش ۳۶ هزار و ۶۷۶ میلیارد تومان آغاز خواهد شد. در مجموع، ۱۰۹۵ پروژه به ارزش ۱۰۳ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان بهرهبرداری و کلنگزنی میشود.
استاندار خراسانرضوی خاطرنشان کرد: با نگاه مسئلهمحوری در شروع به کار، ۳۴ کلانمسئله در استان را در حوزههای مختلف احصا کردیم که در حوزه زیرساختی و عمران ۱۴ کلانمسئله، در حوزه اقتصادی ۱۰ کلانمسئله، در حوزه فرهنگی و اجتماعی ۷ کلانمسئله و در بخش سیاسی ۳ کلانمسئله بود. براساس این کلانمسئلهها، اهداف عملیاتی یا پروژهها معین شد.
بعدازسه سال ، مشخص شدن ۱۳۹ دستاورد شاخص درچهارحوزه
وی اظهار کرد : در نهایت بعد از سه سال فعالیت به صورت کلی ۱۳۹ دستاورد شاخص در چهار حوزه اساسی مشخص شد.
نظری اضافه کرد: چهار نیروگاه حدود هفتصدمگاواتی در طی سه سال در راستای رفع مشکل تأمین برق به بهرهبرداری رسید؛ درحالیکه ۱۰ سال قبل، فقط یک نیروگاه وجود داشت. در حوزه تنش آبی نیز باید پروژه تعریف کنیم که در چهار حوزه است. حوزه تأمین به وسیله انتقال یا استحصال از آبهای زیرزمینی انجام میشود که پروژههای انتقال در استان ما مشخص بوده و پیشرفت داشته است. تصفیه و جایگزینی آب، مدیریت مصرف و ذخیرهسازی آبهای سطحی و پایداری شبکه راههای دیگر هستند.
وی در خصوص رشد ۱۱۲ درصدی ترانزیت استان تا سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: موضوع ترانزیت با توجه به موقعیت استان برای استان، کشور و حتی کشورهای سطح دنیا که میخواهند حملونقل کالا داشته باشند، مهم بوده و موقعیت استان ما استثنایی است. ترانزیت استان قابلیت گسترش دارد؛ بنابراین باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشیم.
وی اظهار کرد : طی سه سال تا پایان سال ۱۴۰۲، رشد ۱۱۲ درصدی ترانزیت داشتیم و از ۱.۶ به ۳.۴ میلیون تن کالا رسیده است. در ۵ ماهه اول امسال یک میلیون و ۵۹۰ هزار تن ترانزیت با ۴۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم.
نظری افزود: یکی از لوازم و ابزارهای گسترش زیرساختها، سرمایهگذاری است؛ بنابراین تاکید کردیم تقدم باسرمایه گذارهای استانی، بعد کشور و بعد سرمایهگذار خارجی است.
قرارداد احداث ۵۰۳ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسانرضوی
جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در خصوص جبران عقب ماندگی و ناترازی برق بیان کرد: برق مرز ندارد، یک مدیریت یکپارچه ملی است که نمیتوانیم مدیریت استانی داشته باشیم. در پیک مصرف امسال ۱۰۰۰ مگاوات برق به بقیه نقاط کشور میدادیم. کشور با عقلماندگی جدی در حوزه تولید برق مواجه است و سالانه ۵ درصد نیز به این مصرف اضافه میشود.
خدایی اضافه کرد: ما در استان حداقل در تابستان نسبت به مصرف خودمان کمبود برق نداریم، اما برق مرز استانی و سیاسی نمیشناسد و به سمت جایی که افت ولتاژ دارد کشیده میشود. در بسیاری از موضوعات تابع سیاستهای ملی هستیم، اما باید پاسخگویی محلی داشته باشیم.
وی ادامه داد: انباشت کمبود گذشته به علاوه اضافه مصرف عددی را ایجاد میکند که کشور برای جبران آن نیاز به ساخت گسترده و نیروگاه دارد. طی سه سال چهار واحد نیروگاهی افتتاح شد.
وی اذعان کرد : در حوزه تولید ۷۰۰ مگاوات ایجاد کردیم. در سال ۱۴۰۰، ۱۷ مگاوات برق خورشیدی داشتیم که در پایان سال گذشته به ۵۱ مگاوات رسید.
وی تصریح کرد : ۵۰۳ مگاوات قرارداد احداث نیروگاههای خورشیدی داشتیم. ۱۴ مگاوات قرارداد نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس برای چاههای کشاورزی داشتیم که سه مگاوات بهرهبرداری شده است.
مکلف بودن به مدیریت جهادی حاصل جبران ناترازی برق است
وی در خصوص ناترازی انرژی عنوان کرد: اگر کار را امروز انجام ندهیم، فردا باید دو برابر کار کنیم. اگر کار به موقع انجام نشود، انباشت مشکلات را خواهیم داشت.
وی افزود : جبران عقبماندگیها کار بسیار سختی بوده و جبران ناترازی در برق نیز کار بسیار سختی است. ما مکلف هستیم مدیریت جهادی انجام دهیم.
نظری ادامه داد: الان تولید برق در استان مازاد بر نیاز ما است، اما برق به صورت کشوری مدیریت میشود و در اختیار استان نیست. ما شبکه انتقال و پستهای مختلف نیاز داریم که نیازمند منابع مالی است؛ بنابراین بحث مولدسازی را مطرح کردیم.
استاندار با بیان اینکه تعداد زیادی پروژه نیمهتمام در ابتدای دولت داشتیم، عنوان کرد : تکمیل مجتمع ورزشی ثامن منابع سنگینی میخواهد که از جمله موضوعات در برنامه مولدسازی گذاشتیم. پروژههای نیمهتمام ورزشی در استان ورزشگاه ثامن بوده که در جریان است.
نظری افزود: ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری ثامن سالها نیمهکاره رها شده بود که سهشیفت در حال کار هستند. این ورزشگاه که در کشور رتبه سوم را دارد، مورد نیاز مشهد است و به زودی به ثمر خواهد نشست.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پروژه مهمی که در استان ضرورت داشته و رها باشد، نداریم. بیمارستان گلبهار طی چند ماه آینده، بیمارستان نیشابور، مرکز همایش سبزوار، اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شرق مشهد ، احیای بیمارستان ۵۴۰ غرب مشهد و مرکز سرطان در بیمارستان امام رضا (ع) به اتمام خواهد رسید. درمانگاه تخصصی بیمارستان امام رضا (ع) نیز در آینده نزدیک شروع میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر در زمینه نهضت ملی مسکن، بیش از ۲۰۰ هزار واحد یا زمین در اختیار متقاضیان است که باید شروع کنند یا ماهها است در داخل آن سکونت دارند.
ساماندهی اتباع غیرمجاز از اولویت های استانداری
استاندار خراسان رضوی در خصوص ساماندهی اتباع گفت: موضوع اتباع از همان ابتدا موضوع جدی وزارت کشور تحت عنوان ساماندهی اتباع بوده است. اتباع به دو دسته دارای مجوز و غیر مجاز تقسیم میشوند.
وی اظهار کرد: در ارتباط با اتباع دارای مجوز ساماندهی آنها در دستور کار جدی ما قرار دارد که شامل اشتغال، آموزش، خدمات آموزشی و دیگر موضوعات است.
نظری ادامه داد: رویکرد وزارت کشور و به تبع آن استان در ارتباط با اتباع غیر مجاز طرد آنها، اما به صورت هدفمند است. فراجا با دقت، ملاحظه، حفظ حرمت و کرامت این ماموریت را انجام میدهد و ماموریت جاری فراجا است که اتباع غیر مجاز را شناسایی و طرد کنند.
وی با بیان اینکه میزبانی بازیهای فوتبال در مسابقات تابعی از دو بخش آمادگی ورزشگاه و زیرساختها و دوم مباحثی تحت عنوان موضوعات نرمافزاری مانند ترافیک وغیره است، عنوان کرد: این موضوع به شرایط و اقتضائات در مشهد بستگی دارد که مسئولان مشهد باید در آن مقاطع بررسی کنند.
احیای ۵۶۹ واحد تولیدی در دولت مردمی سیزدهم
استاندار در ارتباط با آمار صنایع احیا شده اظهار کرد : تعطیلی این صنایع چهار علت اصلی دارد که شامل بدهی بانکی، نداشتن سرمایه در گردش، مشکلات مالیاتی و نداشتن انشعاب آب، برق و گاز بوده و مسائل مدیریتی و خطوط تولید هم جزو این دلایل است.
وی افزود : در مجموع طی سه سال ۵۶۹ واحد تعطیل را احیا کردیم که هم در بخش صنعت و هم کشاورزی بوده، ۳۰۸ واحد در بخش صنعت و مابقی در بخش کشاورزی در واحدهای دامی و طیور است. در صنعت ۸۹۰ واحد تولیدی تعطیل شناسایی کردیم، اما همه قابل احیا نبودند.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: پروژههای بزرگ مهمی داشتیم که بخشی از مسائل مهم ما را در حوزههایی حل میکند. پروژه ثامن، تاریخ ورزش استان را به قبل و بعد از بهرهبرداری تقسیم میکند.
جواد خدایی اضافه کرد: ورزشگاه ثامن سومین ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری خواهد بود، اما دو سالن دیگر که افتتاح شده هنوز در آنها مسابقهای برگزار نشده است. مساله یک پروژههای عمرانی کشور تامین مالی است که طی چند ماه اخیر تامین مالی انجام شد و در پروژه به صورت سه شیفت در حال کار هستند، ۵۰ درصد صندلیهای ورزشگاه هم نصب شده است. طی حداکثر یکی، دو ماه آینده پروژه به بهرهبرداری میرسد.
آمادهسازی پنج دستگاه مولدسازی تا مرحله آخر
خدایی در خصوص مولدسازی گفت: ما توانستیم در پنج دستگاه مولدسازی را تا مرحله آخر پیش ببریم و استان پیشگام در کشور بودیم که در پنج حوزه نگهداری راه، توسعه خطوط انتقال برق، کمبود سرانه فضاهای درمانی و بهداشتی، کمبود فضاهای ورزشی و فضای آموزشی بوده است.
وی افزود: امیدواریم سال ۱۴۰۳ سال به ثمر نشستن حداقل نیمی از منابع باشد. ۲۰ هزار میلیارد تومان در قالب مولدسازی از چهار دستگاه تامین شده است.
عدم صدور مجوز حفر برداری حتی برای چاه آب آشامیدنی !
وی در خصوص برداشت آبهایهای زیرزمینی از دشت مشهد اضافه کرد: آب های زیرزمینی شهر مشهد در وضعیت خوبی قرار ندارد و بنابراین مجوز جدید حتی برای حفر چاه آشامیدنی صادر نمیشود ، تعادلبخشی یکی از موضوعات مهم در مواجهه با دشتهای دچار بحران است. مساله آب تکساحتی و تکراهبردی نیست، بلکه تلفیق همه راهکارها باعث میشود به راهکار مناسب برسیم.
وی افزود: فرونشست نرخ مشخصی ندارد، اما اگر از آن نرخ عبور کند، تبدیل به بحران میشود. مشهد و استان در ردیفهای اول فرونشست بوده که امیدواریم کسری ۱۰ میلیارد متر مکعبی آب در دشت مشهد طی رژیم مشخصی از برنامههای تعادلبخشی جبران شود.
۶۰ درصد ، میزان سهمیه مجموعه اعتبارات مذهبی شهر مشهد از بودجه دولت چهاردهم
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در خصوص مجموعه اعتبارات شهرهای زیارتی افزود : مجموعه اعتباری که برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی شده ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که برای همه شهرهای زیارتی است.
حجتالاسلام حجت گنابادینژاد افزود : امیدواریم با ریلگذاری دولت سیزدهم و اهتمام مجلس در دولت چهاردهم شاهد افزایش این اعتبار باشیم. براساس توافقات صورت گرفته ۶۰ درصد برای مشهد و ۴۰ درصد برای مابقی شهرهای زیارتی است.
ارسال دیدگاه