مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بشرویه :
۱۵۰ اثر فرهنگی شهرستان پشت نوبت ثبت در فهرست اثار ملی است
بیرجند (پانا) - مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان بشرویه گفت: ۱۵۰ اثر فرهنگی در این شهرستان در انتظار ثبت در فهرست آثار ملی کشور است.
![۱۵۰ اثر فرهنگی شهرستان پشت نوبت ثبت در فهرست اثار ملی است](https://cdn.pana.ir/thumbnail/AQ8EWNSMV6o5/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHS5vzgFE4HC8sAIKXaKdntA,,/photo17014942306.jpg)
سید امیر سلیمانی در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری کشور با اشاره به ارائه هنرهای اصیل این شهرستان از جمله فرایند تولید برک و فروش محصولات از پارچههای کرباس به عنوان برندهای این شهرستان، از پیگیری برای ثبت ۱۵۰ اثر شناسایی شده در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت : ۹۰ اثر دیگر در گذشته در فهرست اثار ملی ثبت شده است.
وی تاکید کرد: در کنار معرفی این دو اثر شاخص در حوزه صنایع دستی، جاذبههای گردشگری نیز به مخاطبان معرفی میشود چرا که شهرستان بشرویه به دلیل دوری از مخاطبان و گردشگران پایتخت، مقصد گردشگری آنها نیست اما گردشگران زیادی از خراسان رضوی و مشهد دارد.
وی افزود: شهرستان بشرویه در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قابلیتهای زیادی دارد که ۲۲ هکتار بافت تاریخی ثبت شده از آن جمله است آثاری که حدود ۸۰۰ سال قدمت دارد.
وی با بیان اینکه بشرویه جزو ۱۰ شهر خشت و گلی ایران به حساب میآید اضافه کرد: در سایر نقاط شهرستان هم، آثار شاخصی شناسایی شده است.
وی به فعالیت ۲۴ واحد گردشگری شامل هتل، اقامتگاه، اردوگاه گردشگری و... اشاره کرد و ادامه داد: ۳۰ تقاضای دیگر در حوزه گردشگری دریافت شده است که تحولی در این حوزه ایجاد میکند.
سلیمانی افزود : به اعتراف کارشناسان گردشگری، مشارکت اجتماعی که منجر به توسعه میشود در بشرویه رخ داده است.
به گفته وی مردم این شهرستان حافظ و مروج گردشگری شدهاند و همچنین در حوزه صنایع دستی مانند گذشته که هر خانه یک کارخانه تولید بود به این فرایند بازگشته اند.
وی تاکید کرد: با کمک حوزه گردشگری و فعالان این بخش، صنایع دستی احیا شده است و در حال حاضر ۶ خانه صنایع دستی از جمله خانه های خراطی، برک، میناکاری روی فلز و محل ارائه و فروش صنایع دستی و... فعال است.
سلیمانی همچنین گفت: در حدود ۵۰ سال قبل گود کار برک در همه خانهها وجود داشت و اهالی خانه درگیر تولید برک و صنایع دستی بودند و زنجیره تولید از پرورش دام و تولید پشم ، استحصال و تبدیل به پارچه در بشرویه آماده و مهیا بود و در حال حاضر این صنعت احیا شده است
ارسال دیدگاه