تربیت یک موذن با صدای رسا و دلنشین فراتر از یک امر تکنیکی است
تهران (پانا) - قاری برجسته قرآن با بیان اینکه مسابقات قرآنی پایههای دینی و معرفتی آموزش و پرورش را مستحکم میکند، گفت تربیت موذنی که بتواند صدای رسا و دلنشین اذانش را به گوش مردم برساند، فراتر از یک امر تکنیکی است.
اولین گردهمایی باشگاه موذنان دانشآموزان شهر تهران در راستای شبکهسازی دانشآموزان موذن و کشف استعدادهای قرآنی دانشآموزان شهر تهران، با حضور علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، میکائیل باقری؛ مدیرکل قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران، سیداحمد موسوی؛ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران، محمدحسین سبزعلی؛ قاری برجسته قرآن و استاد روحالله کاظم زاده؛ موذن اذان انتطار در سالن کوثر آموزش و پرورش منطقه ۱۴ برگزار شد.
در ابتدای مراسم سیدمحمد موسوی؛ رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران ضمن خوشامدگویی و ابراز خرسندی از استقبال دانشآموزان برای پیوستن به باشگاه موذنان، با بیان اینکه اداره قرآن، عترت و نماز ادارهکل آموزش و پرورش شهر تهران در راستای احیای سنت حسنه نماز در جامعه، باشگاه موذنان را راه اندازی کرده است؛ گفت: امروز شاهد گردهمایی بزرگی با حضور دانشآموزان موذن شهر تهران هستیم که انشالله در آینده صدای دلنشین آنان به عنوان اساتید بزرگ اذانگوی کشور از صدا و سیمای کشور طنینانداز شود. یکی از مصادیق برجستهکردن ارزشهای معنوی در جامعه و احیای سنت زنده، تاسیس باشگاه موذنان است، بر این اساس دانشآموزان موذن و علاقهمند میتوانند در وقت شرعی، در محلات، مساجد، منازل، مدارس، معابر محل سکونت و فعالیت خود با گفتن اذان، در امر احیای آن پیشگام شده و ضمن دعوت عمومی مردم به نماز اول وقت الگویی برای همگان شوند.
وی با تأکید براینکه باشگاه موذنان نخستین بار در شهر تهران اجرا شدهاست، ادامه داد: گردهمایی امروز، مقدمهای برای شروع یک کار بزرگ است، ما در باشگاه موذنان بنا داریم تا با شبکهسازی دانشآموزان موذن و اذانگو، این استعدادهای درخشان را شناسایی کنیم. انشالله با تلاش و همت صاحب نفسان این مجلس؛ موذنان کشوری، بتوانیم راه موفقیت را برای این دانشآموزان بااستعداد همواره کنیم و در آینده نزدیک با صدای دلنشین کنشگران این باشگاه به سوی نماز و خدا دعوت شویم.
در ادامه محمدحسین سبزعلی؛ قاری برجسته قرآن ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها، با بیان اینکه مسابقاتی قرآنی پایههای دینی و معرفتی آموزش و پرورش را مستحکم میکند، گفت: باشگاه موذنان حرکتی بسیار بزرگ و اثرگذار و در سطح مدارس است؛ بهگونهای که یک رزمایش جهت آمادگی و کنشگری موذنان دانشآموز در سطح معابر و محلات شهر تهران در وقت اذان شرعی به شمار میرود. آموزش و پرورش با اهتمام به تربیت نسلی از جوانان آگاه و مومن، میتواند گام مهمی را در راستای توسعه هویت اسلامی بردارد؛ چراکه تربیت موذنی که صدای رسا و دلنشینش اذان را به گوش مردم برساند، فراتر از یک امر تکنیکی است؛ علاوه براین وظیفهای الهی و محوری برای ترویج باورها و ارزشهای اسلامی در جامعه محسوب میشود.
وی خطاب به دانشآموزان با تأکید براینکه اذان در اسلام مقدّمه اقامه نماز است و جنبه اعلامی دارد، خاطر نشان کرد: کسی که اذان را میشنود، همچون کسی است که مژده وصل و اجازه ورود به حریم ذکر و یاد خدا را یافته است؛ از اینرو شما دانشآموزان باید در کنار اذانگویی، به نماز نیز توجه ویژهای داشته باشید، علاوه بر نماز به حفظ قرآن نیز توجه شود. اذان، صدای دعوت به نماز و یادآور وحدت مسلمانان است و باشگاه موذنان تربیت موذن در مدارس، دانشآموزان را با این آیین آشنا می کند و به توسعه هویت دینی آنها کمک میکند، انشالله که اینگونه حرکات اثرگذار همواره در آموزش و پرورش ادامهدار باشد.
سبزعلی با اشاره براینکه باشگاه موذنان منجر به شناسایی دانشآموزان موذن در مدارس کمک ویژهای میکند، افزود: آموزش اصولی و تخصصی اذان به جوانان، کیفیت اذان در مدارس و مساجد را ارتقا میدهد و آن را منسجم و هماهنگتر میسازد. البته در کنار اذان باید به قرآن و حفظ آن نیز اهمیت داده شود. بسیاری از موذنان بزرگ ابتدا حافظ قرآن بودند و سپس به اذانگویی مشغول شدند؛ چه بسا قرآن جایگاه والاتری نسبت به اذان دارد.
وی با تأکید براینکه هدف دانشآموزان موذن باید پخش صدایشان در صدا و سیما باشد، افزود: یکی از بزرگترین آرزوهای من شنیدن صدای اذان و تکبیر از مساجد با آوای خوش دانشآموزان است، که این کار، کاری بسیار سخت و دشوار است؛ شاید حفظ اذان بسیار آسان باشد، اما قرائت اذان با صدای خوش و گوشنواز کاری بسیار سخت و دشوار است. من یقین دارم که آوای خوش اذان نوجوانان، جاذبهای برای جذب مردم به سمت مساجد است و به حول قوه الهی مشکل نماز مساجد را حل خواهد کرد. در یکی از سفرهای خود به کشکر اندونزی شاهد علاقه و عشق مردم برای حضور در نماز جماعت بودم که مساجدشان همواره مملو از جمعیت بود، انشالله مساجد ما نیز روزی به این شکل تبدیل شوند.
ارسال دیدگاه