در راستای راهاندازی کتابخانههای کلاسی در مدارس سراسر کشور انجام شد؛
آئین افتتاحیه طرح تجهیز ۴هزار کتابخانه کلاس درس کشور
تهران (پانا) - آئین افتتاحیه طرح تجهیز ۴هزار کتابخانه کلاس درس کشور با همت معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در راستای تجهیز کتابخانههای کشور، بروزرسانی کتب و همچنین ترویج فرهنگ مطالعه امروز ۳ آذر ماه در دبستان شاهد امام سجاد منطقه ۱۴ برگزار شد.
آئین افتتاحیه طرح تجهیز ۴۰۰۰ کتابخانه کلاس درس کشور و ۱۹۰ کتابخانه عمومی در کانونهای فرهنگی همزمان با آغاز سال تحصیلی، به منظور کمک به رشد سواد خواندن و تقویت قدرت درک، استناج و یادگیری دانشآموزان، راهاندازی کتابخوانی کلاس در مدارس سراسر کشور و تقویت فرهنگ کتابخوانی جهت بالا بردن توان دانشآموزان از متون داستانی با اولویت مناطق کم برخورار، روستایی و عشایری امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ باحضور علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزش و پرورش، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران، علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، سیداحمد موسوی؛ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران و سایر مسئولین و مقامات آموزش و پرورش در دبستان شاهد امام سجاد منطقه ۱۴ برگزار شد.
طرح کتاب کلاس از مهر سال ۱۴۰۱ به همت معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با چشمانداز تجهیز ۴ هزار ۷۴۳ کتابخانه کشور شروع به کار کرد. این اقدام بینظیر طی ۲ سال توانست به این هدف خود با اعتبار ۱۴/۵۰۰ میلیارد ریال یعنی هر کلاس به ارزش ۳ تا ۴ میلیون تومان برسد.
حال باری دیگر این طرح همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ با دورنمای تجهیز ده درصد کلاسهای مقطع ابتدایی، حدود ۳۴۰ هزار کتابخانههای کلاسی آغاز به کار کرده است، در این مسیر ارسال حداقل ۴ هزار بسته کتاب برای راهاندازی ۴ هزار کتابخانه کلاسی کشور از اولویتهای مهم وزارت آموزش و پرورش است که از این تعداد ۳۶۰ بسته به ارزش هر بسته ۵ میلیون تومان متعلق به شهر تهران است.
سیداحمد موسوی در حاشیه آئین افتتاحیه طرح ۴ هزار کتابخانه کلاس درس کشور در گفتوگو با پانا با بیان اینکه طرح تجهیز کتابخانههای کشور در راستای بروزرسانی کتب و همچنین ترویج فرهنگ مطالعه بین نسل جوان یک اقدام ضروری است، گفت: «تجهیز این کتابخانهها به آثار و محتوای جدید و مورد نیاز مخاطبان، یکی از بهترین راه حلها برای جذب نوجوانان و جوانان و همچنین ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه به شمار میرود. هر جامعهای برای پیمودن مسیر پیشرفت، نیاز به افزایش میانگین مطالعه افراد دارد و نهادهای فرهنگی نیز باید در این مسیر تلاش مضاعف داشته باشند. باتوجه به اینکه تجهیزات کتابخانهها فرسوده شده نیازمند اقدام مناسب برای تعمیر و نوسازی آنها داریم و بستههای حمایتی طرح کتاب کلاس میتواند اقدامی موثر برای بروزرسانی کتابخانهها باشد.»
وی ضمن برشمردن اهداف این طرح اظهار کرد: «هدف از اجرای این طرح ایجاد فرصتهای برابر برای دسترسی کودکان و نوجوانان به زیرساختهای مناسب فرهنگی و آموزشی است. در این طرح، با نیازسنجی از مناطق آموزش و پرورش، کتابخانههای مدارس تجهیز و راهاندازی میشود و این کار به نوبه خود میتواند تأثیر عمیقی بر رشد فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان بگذارد و مهارتهای آنها را برای رویارویی با دنیای بزرگسالی تقویت میکند.»
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با تأکید براینکه تجهیز کتابخانههای مدارس شهر تهران با اولویت مدارس کم برخورار در دست اجرا است، افزود: «طرح کتاب کلاس اقدامی بسیار مناسب است، مشروط به اینکه با همکاری سایر نهادهای کشور، اعتبار بیشتری در نظر گرفته شود. نیازسنجی کتابخانههای مدارس شهر تهران با اولویت تجهیز، نوسازی و بازسازی در دست اقدام و یکی از اولویتهای مهم آموزش و پرورش شهر تهران است، باشد که بتوانیم گامهای مؤثری را در این مسیر برداریم.»
ارسال دیدگاه