معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران:

مدیران مدارس باید به شورای دانش‌آموزی به عنوان شورایی پایه‌ای نگاه کنند

تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه نقش انتخاب درست و جدی گرفتن انتخابات چه در مدرسه و چه در کشور از پیام‌های مهم انتخابات شوراهای دانش‌آموزی است، گفت: مدیران مدارس باید به شورای دانش‌آموزی به عنوان شورایی پایه‌ای در سطح کشور نگاه کنند.

کد مطلب: ۱۵۱۴۴۶۵
لینک کوتاه کپی شد
مدیران مدارس باید به شورای دانش‌آموزی به عنوان شورایی پایه‌ای نگاه کنند

سید‌احمد موسوی در گفت‌وگو با پانا در حاشیه بیست‌وهفتمین دوره انتخابات شوراهای دانش‌آموزی در دبیرستان دوره اول پسرانه آزادگان منطقه ۶ تهران با بیان اینکه‌ شورای دانش‌آموزی در آیین‌نامه‌های اجرایی مدارس به عنوان یکی از ارکان مدرسه مورد توجه برنامه‌ریزان و سیاستگذاران قرار گرفته است، گفت: «انتخابات شورای دانش‌آموزی، فرصتی را برای حضور فعال و بانشاط دانش‌آموزان در فعالیت‌های اجتماعی و پرورشی مدرسه ایجاد کرده و علاوه بر فراهم کردن زمینه‌های به ظهور رساندن توانمندی‌های بالقوه، نقش‌آفرینی و مسئولیت اجتماعی را هم به فرزندان می‌آموزد. شورای دانش‌آموزی به عنوان بازوی مشورتی مدارس، اهداف مهمی از آماده‌سازی دانش‌آموزان برای جامعه‌پذیری و تمرین مشارکت اجتماعی، ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری و تمرین کار تیمی و استفاده از توانمندی‌های مختلف دانش‌آموزان به عنوان منابع انسانی در اجرای برنامه‌ها را شامل می‌شود.»

وی ادامه داد: «مسئولان مدارس اگر توجه کافی به چنین تشکل‌هایی داشته باشند، می‌توانند با هم‌افزایی مثبت بین دانش‌آموزان و کارکنان در جهت تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده مدارس، گام بردارند. از سوی دیگر هر یک از دانش آموزان، توانایی‌های بالقوه‌ای دارند که با تعامل و مشارکت آنان در فرآیند آموزش و پرورش می‌توان بسترهای لازم را برای ورود آنان به اجتماع و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی آینده فراهم کرد.»

موسوی با اشاره به پیام ویژه شورای دانش‌آموزی برای دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: «انتخابات دانش‌آموزی، پیام ویژه‌ای برای محصلان دارد و نقش انتخاب درست و جدی گرفتن انتخابات چه در مدرسه و چه در کشور را گوشزد می‌کند. این انتخابات نشان می‌دهد که دانش‌آموزان تا چه اندازه می‌توانند در امور مدرسه دخالت کنند. علاوه براین فرصت خوبی را برای تجربه آموختن، چگونگی دخالت در مسائل به بهترین نحو و تمرین آن به‌طور شایسته را فراهم می‌کند.»

این مسئول افزود: «یکی از جلوه‌های زیبای انتخابات دانش‌آموزی، شعارها، صحبت‌ها، نظرها و برنامه‌های متنوع و جذابی است که‌ دانش‌آموزان در ایام انتخابات مطرح می‌کنند. این فرآیند تربیتی در ایجاد روحیه اعتماد به نفس و روح مشارکت‌جویی دانش‌آموزان، نقش به‌سزایی دارد. مدیران ما باید به شورای دانش‌آموزی به عنوان شورایی پایه‌ای در سطح کشور نگاه کنند که در یک فرآیند تمرین و تکرار، فرزندان ایران را برای حضور در عرصه‌های خطیر بر اساس شیوه‌های مناسب آماده می‌کند.»

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه شوراهای دانش‌آموزی مصداق اهمیت دادن به قشر نوجوان و جوان و امکان فرصتی برای انجام وظایف و بیان نظرات آن‌ها است، اظهار کرد: «تشکیل این شوراها، جریان جوان‌‌باوری و مشارکت عمومی در سطح جامعه و در اداره امور مدرسه است که اگر به باور قلبی تبدیل شود می‌تواند ضمن ایجاد پویایی در آموزش و پرورش، مشکلات سیستم آموزش و پرورش را به مرور حل کند. دانش‌آموزان با حضور گسترده خود در انتخابات شورای دانش‌آموزی می‌توانند نمایندگان خود را انتخاب کنند که این موضوع، تمرینی برای آینده است که مسئولیت‌ها را به خوبی در میان افراد توزیع کنند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار