دبیرکل ناتو: گسترش نیروهای مسلح چین خیره‌کننده است

تهران(پانا)- دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در جریان سفر به ژاپن با هدف نفوذ این ائتلاف نظامی در منطقه آسیا و اقیانوسیه، اعلام کرد که گسترش نیروهای مسلح چین خیره‌کننده است.

کد مطلب: ۱۵۵۸۵۷۸
لینک کوتاه کپی شد
دبیرکل ناتو: گسترش نیروهای مسلح چین خیره‌کننده است

مارک روته با اعلام این موضوع به روزنامه ژاپن تایمز گفت: بیایید در مورد چین ساده لوح نباشیم. تشکیل نیروهای مسلح و سرمایه‌گذاری در صنایع دفاعی و توانایی‌های دفاعی آنها خیره‌ کننده است.

لازم به یادآوری است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، سایر اعضای ائتلاف ناتو که اعضای آن عمدتا از کشورهای اروپایی هستند را برای افزایش هزینه‌های نظامی خود تحت فشار قرار می‌دهد.

در عین حال ترامپ از متحدان خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه می‌خواهد تا ارتش خود را برای مقابله با چین و مهار کره شمالی تقویت کنند.

روته در مصاحبه با این روزنامه ژاپنی گفت: آمریکا بیشتر و بیشتر می‌خواهد اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (در منطقه) مشارکت بیشتری داشته باشد.

ماده پنج منشور ناتو مقرر می‌دارد که اگر یک کشور عضو مورد حمله قرار گیرد، بقیه کشورهای عضو، آن را حمله به همه اعضای پیمان بدانند و بر این اساس اقدام کنند.

روته قرار بود روز سه شنبه از پایگاه دریایی یوکوسوکا بازدید و با مقامات ارشد ژاپنی از جمله نخست وزیر شیگرو ایشیبا در روز چهارشنبه دیدار کند.

ناتو در سال‌های اخیر برای تقویت روابط با ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند که به اصطلاح آی‌پی ۴ (IP۴) نامیده می‌شوند، حرکت کرده و سران این کشورها در نشست‌های ناتو شرکت داشتند.

روته پیشتر به ژاپن تایمز گفته بود که ناتو می‌خواهد این مشارکت را با افزایش اشتراک اطلاعات و همکاری‌های دفاعی و صنعتی به سطح بعدی برساند.

این هلندی که اکتبر (مهر ماه) گذشته دبیرکل ناتو شد، گفت: ما باید از اعلامیه‌های مشترک فراتر برویم. بیایید آن را عملی کنیم.

ژاپن همکاری نظامی خود را با کشورهای اروپایی افزایش داده است و نوامبر گذشته توکیو و بروکسل شراکت امنیتی و دفاعی جدیدی را اعلام کردند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار