پنتاگون: سلاح پلاسمایی ایران را توسط ماهوارههای ناسا دیدهایم
تهران (پانا) - سخنگوی پنتاگون آمریکا رسیدن ایران به فناوری سلاح پلاسمایی را تایید کرده است.

همچنین شبکه العالم نوشت: صبح امروز برخی خبرهای تاییدنشده به نقل از سخنگوی پنتاگون آمریکا منتشر شد که ایران به فناوری سلاح پلاسمایی دست یافته است.
برخی رسانهها اخباری را منتشر کردند مبنی بر این که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در پی سوالی مبنی بر دست یافتن ایران به فناوری سلاح پلاسما گفته است که داشتن سلاح پلاسمایی توسط ایران را رد نمیکنیم. آن را از طریق ماهوارههای ناسا دیدهایم.
انتشار چنین خبری در حالی است که تا کنون هیچ سند یا تصویر مستقیمی از سوی پنتاگون برای تأیید عمومی این ادعا ارائه نشده و از سوی دیگر اصل این خبر نیز محل شک و تردید است.
بیان چنین ادعایی در حالی است که تهران در گذشته همواره تأکید کرده که برنامههای دفاعی کشور در چارچوب منشور سازمان ملل است.
سلاح پلاسما
اما سلاح پلاسمایی، نوعی سلاح انرژیمحور است که به جای استفاده از گلولههای فیزیکی، پلاسما (حالت چهارم ماده، یعنی گاز یونیزهشدهی داغ) را بهعنوان مهمات پرتابی بهکار میبرد.
پلاسما به دلیل ماهیت یونیزه و رسانای خود، پتانسیل تبدیل شدن به ابزاری انقلابی در حوزههای مختلف نظامی را دارد؛ از ایجاد سپرهای پلاسمایی برای دفاع در برابر موشکها و پرتوهای لیزری گرفته تا پرتاب گلولههای پلاسمایی با توان تخریب بالا.
در سالهای اخیر کشورهایی مانند آمریکا، روسیه و چین در پروژههای محرمانه یا نیمهعملی خود، گامهایی برای بررسی کاربردهای دفاعی پلاسما برداشتهاند. برای مثال؛ آزمایش سیستمهایی که با ایجاد ابرهای پلاسمایی، مسیر موشکهای دشمن را منحرف میکنند یا حسگرهای الکترونیکی را مختل میسازند.
پلاسما گازی فوقداغ و یونیزه است که میتواند اثرات مختلفی از درد شدید تا آسیب فیزیکی ایجاد کند. فناوری این سلاحها در طول زمان تکامل یافته است اما چالشهای فنی همچنان مانع از استقرار گسترده آنها شده است.
ویژگی فرضی سلاحهای پلاسمایی این است که تأثیرات آنها قابل درجهبندی است. این سلاحها میتوانند از ضعیف و بیآزار تا قدرتمند به اندازهای که شخصی را از روی زمین بلند کرده و به زمین بیندازد، تنظیم شوند. این قابلیت تنظیم، آنها را برای اهداف نظامی و امنیتی بسیار جذاب میکند، زیرا میتوانند برای شرایط مختلف با شدتهای متفاوت استفاده شوند.
اثر این سلاحها فقط محدود به آسیب فیزیکی نیست. آزمایشهای انجام شده روی حیوانات نشان داده که انفجار پلاسما باعث ایجاد درد و فلج موقتی میشود. محققان دریافتند که آسیب به اعصاب نتیجه شوک ناشی از موج لیزر یا گرمای آن نیست، بلکه در نتیجه پالس الکترومغناطیسی تولید شده در اثر انبساط توپ آتشین پلاسمایی ایجاد میشود.
در دهههای گذشته، چندین نسل از سلاحهای پلاسمایی مورد تحقیق و آزمایش قرار گرفتهاند. سازندگان اولین سلاح کنترلکننده پلاسما آن را «لیزر کشنده ضربهای پالسی» (Pulsed Impulsive Kill Laser) یا به اختصار PIKL نامیدند. این سیستم اولیه بزرگ، سنگین و شکننده بود.
ارسال دیدگاه