کاخ سفید اعلام کرد؛

احتمال بازگشت کمک‌های نظامی به اوکراین پس ازاقدامات اعتماد ساز

تهران(پانا) - مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پی تشدید تنش میان واشنگتن - کی یف و قطع کمک های نظامی به اوکراین گفت: آمریکا ممکن است کمک های نظامی اوکراین را پس از اقدامات اعتمادساز بازگرداند.

کد مطلب: ۱۵۴۹۷۲۳
لینک کوتاه کپی شد
احتمال بازگشت کمک‌های نظامی به اوکراین پس ازاقدامات اعتماد ساز

مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با فاکس نیز اعلام کرد: «اگر این مذاکرات به نتیجه برسد و برخی اقدامات اعتمادساز انجام شود»، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا «نگاه جدی» به بازگرداندن کمک‌ها به اوکراین خواهد داشت.

بر اساس محاسبات انجام شده توسط مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی مستقر در واشنگتن، از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، دولت آمریکا حدود ۸۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین اختصاص داده است.

پول تخصیص یافته توسط واشنگتن در درجه اول بودجه ای است که صرف ساخت سلاح های ارسال شده به اوکراین می شود. اینها شامل سامانه‌های پدافندی، موشک‌ها، بالگردها ، تانک‌ها، سامانه‌های دفاعی ساحلی و زره‌پوش می‌شود.

نشریه «فوربس» پیشتر در گزارشی به نقل از چندین مقام ارشد دولت آمریکا که خواستند نام آنها فاش نشود، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه و تنها چند روز پس از دیدار فاجعه‌بار با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین در دفتر بیضی‌شکل و همچنین بعد از اعلام حمایت کشورهای اروپایی از کی‌یف در تداوم جنگ با روسیه، دستور توقف تمام کمک‌های نظامی واشنگتن به اوکراین را صادر کرده است.

خبرگزاری «بلومبرگ» نیز به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که خواست نام وی فاش نشود، نوشت: ترامپ دستور توقف تمام کمک‌های نظامی واشنگتن به اوکراین در بحبوحه جنگ با روسیه را صادر و اعلام کرده است تا زمانی که رهبران این کشور تعهد و حسن نیت خود را به تلاش در جهت دستیابی و برقراری صلح نشان ندهند، توقف ارسال کمک‌ها به این کشور ادامه خواهد یافت.

دیدار زلنسکی با ترامپ در کاخ سفید به دلیل اختلافات شدید بر سر نحوه دستیابی به صلح با روسیه، به درگیری لفظی کشیده شد و زلنسکی پیش از موعد کاخ سفید را ترک کرد. ترامپ، زلنسکی را به «بی‌احترامی به ایالات متحده» متهم کرد و گفت که او برای صلح آمادگی ندارد.

از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است که شامل تقریباً ۶۱.۴ میلیارد دلار کمک نظامی است.

رئیس‌جمهوری آمریکا چهار روز پس از دیدار پرتنش خود با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد: نامه مثبتی از زلنسکی دریافت کرده است.

دونالد ترامپ سه شنبه شب به وقت محلی در سخنانی در کنگره آمریکا گفت: ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌اش، امروز نامه‌ای برای او ارسال کرد که در آن اعلام شد کی یف مایل است به درگیری با روسیه تحت رهبری آمریکا پایان دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار