آغازی برای پایان اشغالگری؛
آتش بس در غزه؛ مقاومت برگ دیگری از افتخار رقم زد
تهران(پانا) - سرانجام مرحله نخست آتشبس جدید میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین پس از ۴۷۱ روز جنگ خونین در نوار غزه،صبح روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) اجرایی شد که واکنش کشورهای مختلف و رسانههای اسرائیلی را در پی داشت.
شبکه های الجزیره و المیادین در خبری فوری اعلام کردند که آتش بس در نوار غزه لحظاتی پیش اجرایی شد.
پس از ۴۷۱ روز جنگ خونین در نوار غزه، سرانجام ساعت هشت و ۳۰ دقیقه (بهوقت محلی) صبح روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) مرحله نخست آتشبس جدید میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در نوار غزه اجرایی شد.
براساس توافق مذکور، در مرحله اول، ۳۳ اسیر صهیونیست از جمله چند زن، کودک و سالخورده آزاد خواهند شد و در مقابل آن، رژیم اشغالگر از مناطق مسکونی نوار غزه عقبنشینی خواهد کرد و ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه، افزایش خواهد یافت.
پس از فرا رسیدن زمان اجرای آتشبس منابع رسانهای از استقرار رزمندگان گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در جنوب نوار غزه خبر دادند.
در همین حال شهروندان فلسطینی اقدام به جشن و خوشحالی در مناطق مختلف و به ویژه در محوطه بیمارستان «شهدای الاقصی» کردند.
همزمان رسانههای فلسطینی نیز تصاویری را از لحظه بازگشت آوارگان فلسطینی به محل زندگی خود را منتشر کردند.
این آتشبس نه تنها برای پایان موقت درگیریها طراحی شده است، بلکه به عنوان ابزاری برای مبادله اسرا و آغاز یک مسیر پیچیده به سوی برقراری صلح و ثبات در منطقه، اهمیت ویژهای دارد.
آتشبس جدید میان رژیم صهیونیستی و حماس که تحت نظارت مصر، قطر و آمریکا به توافق رسیده، قرار است به مدت شش هفته در مرحله نخست اجرایی شود و در صورت پایبندی تمامی طرفها به تعهدات خود وارد مرحله دوم و سوم شود. این توافق در ابتدا به گونهای طراحی شده که اسرای هر دوطرف آزاد شوند.
طبق گزارش رسانههای فلسطینی و عبری، در مرحله نخست قرار است ۳۳ اسیر صهیونیست آزاد شوند. منابع صهیونیستی نیز شمار اسرای فلسطینی که قرار است آزاد شوند را در روز جمعه ۷۳۷ نفر اعلام کردند. این رقم اما از سوی مقامات مصری در روز شنبه یک هزار و ۸۹۰ نفر اعلام شد.
قرار است تعدادی از اسرای صهیونیست امروز به هیاتی از صلیب سرخ تحویل داده شوند.
ما شکست خوردیم! واکنش رسانههای رژیم صهیونیستی به توافق آتشبس در غزه
ما شکست خوردیم؛ این واکنش روزنامه یدیعوت آحارونت به توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل بود. این روزنامه تاکید کرد که پس از ۱۵ ماه جنگ، پیروزی بر حماس محقق نشد. سطح سیاسی و نظامی اسرائیل با هم شکست خوردند.
شبکه کان اسرائیل هم از واژه شکست استفاده کرد و گفت آتش بس به عنوان پذیرش شکست در دستیابی به اهداف نظامی اسرائیل است، اما در میان رسانههای صهیونیستی واکنش شبکه ۱۴ این رژیم که گرایش به حزب نتانیاهو دارد قابل تأمل است.
این شبکه در گزارش خود گفت که توافق با حماس توقف جنگ است نه نابودی حماس، نه بازگشت تمام اسرا و بدتر از همه بهایی است که ما پرداختیم.
خبرنگار روزنامه اسرائیل هیوم هم عنوان کرد که نتانیاهو پس از یک سال و چهار ماه جنگ موفق به شکست حماس نشد.
زالل اسموتریچ عضو کابینه و وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز این توافق را خطرناک و بد برای امنیت داخلی اسرائیل توصیف کرد و افزود: این معامله دستاوردهای بزرگی که در جنگ حاصل کردیم و بهترین قهرمانان و نظامیان ما برای آن قربانی شدند را از ما میگیرد و به قیمت خون ما تمام میشود و ما به شدت با آن مخالفیم.
واکنش سازمان ملل متحد و کشورهای مختلف به برقراری توافق آتشبس در غزه
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از حصول توافق آتشبس در نوار غزه استقبال کرد. مکرون در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: پس از پانزده ماه مصیبت غیر قابل توجیه، اکنون تسکینی عظیم برای ساکنان غزه، امید برای گروگانها و خانوادههای آنها فرا رسیده است
وی در ادامه توضیح داد: توافق آتشبس غزه باید رعایت شود. گروگانها آزاد شوند. مردم غزه نجات پیدا کنند و راه حل سیاسی متعاقب آن پیدا گردد.
وزارت خارجه چین نیز در واکنش به توافق آتش بس در غزه بیان کرد: امیدواریم توافق آتشبس به طور کامل اجرا شود و به توقف کامل و دائمی جنگ در باریکه غزه منجر گردد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از توافق آتش بس میان «اسرائیل» و حماس استقبال کرد.
گوترش از طرفین خواست این توافق را اجرا کنند و گفت که همه موانع امنیتی و سیاسی در برابر رساندن کمکها به غزه باید برداشته شود.
وزارت خارجه امارات نیز از توافق آتش بس در غزه استقبال و تلاش های قطر، مصر و آمریکا را تحسین کرد. شورای همکاری خلیج فارس نیز از اعلام توقف آتش بس در نوار غزه استقبال کرد.
همچنین وزارت خارجه اردن در بیانیهای، از اعلام توافق آتش بس در غزه استقبال و بر لزوم پایبندی کامل به آن تاکید کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت: امیدوار است این توافق فتح بابی برای صلح و ثبات دائم برای منطقه و بشریت به ویژه برادران فلسطینی باشد.
ارسال دیدگاه