هانیبال؛ یک سرباز مرده بهتر از یک سرباز اسیر است!
تهران (پانا) - هانیبال یک سیاست یا دستورالعمل نظامی در ارتش رژیم صهیونیستی است که به نام «پروتکل هانیبال» شناخته میشود. این دستورالعمل در شرایطی فعال میشود که یکی از سربازان اسرائیلی در میدان نبرد به اسارت دشمن درمیآید. هدف اصلی پروتکل هانیبال جلوگیری از زنده اسیر شدن سرباز اسرائیلی به دست دشمن است، حتی اگر به قیمت کشتن آن سرباز تمام شود.
پروتکل «هانیبال» در ارتش رژیم صهیونیستی، که به منظور جلوگیری از اسارت سربازان حتی به قیمت جان آنها طراحی شده است، همواره مورد انتقادهای شدید قرار گرفته است. در جریان حملات به نوار غزه، بهویژه در حوادثی مانند بمباران شهر رفح در اوت ۲۰۱۴، که منجر به کشته شدن دستکم ۱۰۰ فلسطینی شد، استفاده از این پروتکل با واکنشهای منفی بسیاری مواجه شد.
وقتی اسرائیل برای جان شهرکنشینهای خود هم ارزشی قائل نیست!
در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، روزنامه «هاآرتص» گزارش داد که ارتش اسرائیل در جریان حملات حماس، پروتکل هانیبال را اجرا کرده است. براساس این گزارش، ارتش دستور داده بود تا از بازگشت هر نوع خودرویی به غزه جلوگیری شود، حتی اگر به قیمت جان سربازان یا غیرنظامیان اسرائیلی تمام شود.
این اقدامات بار دیگر انتقادات شدیدی را برانگیخت. جنبش حماس در واکنش به این گزارشها اعلام کرد که استفاده ارتش اسرائیل از پروتکل هانیبال در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و کشتار دهها شهرکنشین توسط نظامیان این رژیم، شاهدی بر دروغ بودن روایت اشغالگران است و نشان میدهد که ارتش اسرائیل حتی به شهرکنشینان خود نیز اهمیتی نمیدهد.
البته این بار اول نیست که رژیم صهیونیستی از این ژروتکل استفاده میکند و این اقدام یکی از اصول رژیم است که از سال ۱۹۸۶ به اجرا درآمده است.
چرا «هانیبال»؟
صهیونیستها برای نامگذاری این پروتکل از ماجرای تاریخی یک ژنرال کارتاژی به نام «هانیبال» استفاده کردند. او رهبر نیروهای نظامی کارتاژ بود که بارها علیه روم جنگیدند و تقریباً بر روم چیره شد ئ بزرگترین دشمن روم به حساب می آمد. هانیبال برای جلوگیری از اسارت توسط سربازان رومی با خوردن سم خودکشی کرد.در سال ۱۹۸۵ هم پس از وقوع جنگ و درگیری بین رژیم حاکم بر اسرائیل و حزبالله لبنان، نیروهای دفاعی اسرائیل«پروتکل هانیبال» را تصویب کردند. طبق این پروتکل ارتش اسرائیل وظیفه دارد تا از ربوده شدن نیروهای نظامی خود به هر طریق ممکن جلوگیری کند حتی با کشتن آنها!
یک سرباز مرده بهتر از یک سرباز اسیر است
از این پروتکل در در رویدادهایی مثل مزارع شبا در سال ۲۰۰۰، جنگ ۲۲ روزه غزه ۲۰۰۹، نبرد شجاعیه سال ۲۰۱۴ و طوفان الاقصی ۲۰۲۳ استفاده شده و رسانههای زیادی در جهان به آن پرداختهاند. بهطور کلی، استفاده از پروتکل هانیبال، بهویژه در شرایط حساس مانند آتشبس در غزه، همواره با انتقادات گستردهای مواجه بوده است. منتقدان معتقدند که این پروتکل جان غیرنظامیان و حتی سربازان اسرائیلی را به خطر میاندازد و با اصول حقوق بشر در تضاد است.
اجرای پروتکل هانیبال همواره به شدت جنجالبرانگیز بوده و بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان میگویند که این دستورالعمل ارزش جان انسانها را کماهمیت جلوه میدهد و حقوق بشر را نقض میکند. از سوی دیگر، طرفداران آن معتقدند که این سیاست برای جلوگیری از استفاده دشمن از اسیران بهعنوان ابزار فشار یا معامله ضروری است.
ارسال دیدگاه