سازمان ملل: رساندن کمکها به غزه تقریبا محال است
تهران (پانا) - معاون دبیرکل سازمان ملل گفت که غزه اکنون خطرناکترین نقطه دنیا برای کمکرسانی است و رساندن کمکها به این منطقه تقریبا محال است.
تام فلیچر امروز (سهشنبه) اعلام کرد که در یک سال گذشته، بیشترین تعداد کارکنان سازمانهای بشردوستانه در غزه کشته شدهاند و در نتیجه، علیرغم نیاز شدید به کمکهای گسترده بشردوستانه، «رساندن حتی بخش کوچکی از کمکهای مورد نیاز تقریباً غیرممکن شده است».
وی افزود: «مقامات اشغالگر همچنان بهطور هدفمند مانع دسترسی کارکنان سازمانهای بشردوستانه به نیازمندان در نوار غزه میشوند، بهطوریکه از ششم اکتبر، بیش از ۱۰۰ درخواست برای دسترسی به شمال غزه رد شده است».
این مقام سازمان ملل گفت: «دادگاه بینالمللی دادگستری، اولین مجموعه از احکام موقت را در مورد منع و مجازات جنایت نسلکشی در نوار غزه، تقریباً یک سال پیش صادر کرد؛ با این حال، ادامه خشونتها به معنای نبود هیچ مکان امنی برای غیرنظامیان در غزه است و مدارس، بیمارستانها و زیرساختهای شهری به ویرانه تبدیل شدهاند».
وی ادامه داد: «محاصره اسرائیل بر شمال غزه که بیش از دو ماه است ادامه دارد، "شبح قحطی را فراخوانده است"، در حالی که جنوب این منطقه نیز بسیار پرجمعیت است و شرایط زندگی وحشتناکی را ایجاد کرده و با فرا رسیدن زمستان، نیازهای بشردوستانه بیشتری به وجود آمده است».
همچنین وی بر ادامهی حملات هوایی اسرائیل در سراسر غزه و مناطق مسکونی، از جمله مناطقی که نیروهای اسرائیلی مردم را به ترک آن مجبور کردهاند، تاکید کرد که موجب ویرانی، آوارگی و مرگ شده است.
در این راستا وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی طی ساعات گذشته با محاصره و هدف قرار دادن مستقیم بیمارستان «اندونزی»، بیمارستان «کمال عدوان» و بیمارستان «العوده» در شمال غزه، سیستم بهداشتی و درمانی در شمال نوار غزه را تشدید کرده و سعی دارد فعالیت این مراکز درمانی را متوقف کند.
طبق اطلاعیه این وزارتخانه، ارتش اشغالگر مجروحان و بیماران را مجبور به تخلیه بیمارستان اندونزی در شمال غزه کرده است. این بیمارستان اکنون تحت محاصره قرار دارد و دهها ماشینآلات نظامی ارتش اسرائیل در اطراف بیمارستان مستقر شدهاند.
فلیچر در مورد اوضاع کرانه باختری نیز گفت که این وضعیت همچنان رو به وخامت است و تعداد کشتهشدگان به بالاترین میزان خود رسیده است.
وی اشاره کرد که عملیاتهای نظامی اسرائیل در سال گذشته منجر به تخریب زیرساختهایی مانند جادهها و شبکههای آب، بهویژه در اردوگاههای آوارگان شده است.
فلیچر تأکید کرد که سازمان ملل و جامعه بشردوستانه در مواجهه با این چالشها و مشکلات فزاینده، همچنان در تلاش برای ادامه فعالیتها و ارائه خدمات هستند.
وی همچنین از کارکنان سازمانهای بشردوستانه که در این شرایط در حال نجات جان غیرنظامیان هستند، تقدیر کرد.
ارسال دیدگاه