فرجی راد در گفت‌وگو با پانا تشریح کرد؛

آیا درگیری‌ها در سوریه افزایش خواهد یافت؟

تقویت نفوذ در سوریه از جمله اهداف ترکیه است/ افزایش مزاحمت برای کشورهای همسایه توسط تحریرالشام

تهران (پانا) - یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: باید صبر کرد و دید که این گروه تحریر الشام کار خود را در سوریه ادامه می‌دهد یا پس از کسب قدرت، به روال قبلی خود باز می گردد و برای سایر کشورها مزاحمت ایجاد خواهد کرد.

کد مطلب: ۱۵۲۴۱۹۸
لینک کوتاه کپی شد
آیا درگیری‌ها در سوریه افزایش خواهد یافت؟

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با پانا در خصوص تحولات سوریه، اظهار کرد: «مجموعه ای از کشورها اعم از ترکیه، اسرائیل و آمریکا و برخی از کشورهای عربی علاقمند بودند که در درجه اول حضور ایران در سوریه به اتمام برسد. به خصوص این علاقمندی از اینجا ناشی می‌شود که این راه ارتباطی که ایران را به لبنان می‌رساند، بسته شود. با توجه به اتفاقات اخیر در سوریه این کشورها به نتیجه مطلوب رسیدند. باید دید با تشکیل حکومت جدید در دمشق قضیه به کجا می‌رسد؟ آیا می‌توانند یک دولت با ثبات شکل دهند؟ یا درگیری‌ها افزایش خواهد یافت.»

وی افزود: «ریشه این بحران را باید در قضایای لبنان و جدا کردن دولت سوریه از مساله مقاومت به دلیل تهدیدات اسرائیل و همچنین تشویق‌های امارات جستجو کرد که موجب شد این مساله رخ دهد.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل بیان کرد: «ترکیه نباید فراموش کند که از قبل این گروه را آماده کرده بود و سلاح به آنها داده بود. طبیعتاً ترکیه نقش بسیار مهمی دارد و اهداف بسیاری در سوریه دارد. تقویت نفوذ در سوریه و تغییر وضع ژئوپلتیکی ترکیه از جمله اهداف ترکیه بوده است.»

وی ادامه داد: «باید صبر کرد و دید که این گروه تحریر الشام کار خود را در سوریه ادامه می‌دهد یا پس از کسب قدرت، به روال قبلی خود باز می‌گردد و برای سایر کشورها مزاحمت ایجاد می‌کند. ما در مواجهه با طالبان شاهد بودیم که ابتدا نرم‌خویی را پیشه کردند و سپس بعد از کسب قدرت، فشارهایی به سربازان جمهوری دولت قبلی وارد کردند و زنان را تحت فشار قرار دادند و آنها را از تحصیل محروم کردند. امروز هم شاهد هستیم که طالبان با گروه تحریر الشام در ارتباط است و از آنها حمایت کرده است. در آینده نیز هر دو یکی در شرق ایران و یکی در غرب ایران می‌توانند به عنوان تهدید تلقی شوند. ممکن است شاهد افزایش مزاحمت برای کشورهای همسایه باشیم.»

لازم به ذکر است،  معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

عملیات نظامی مخالفان بشار اسد علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های مخالف دولت اسد قرار دارد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار