بازتاب انتخابات ریاستجمهوری ایران در رسانههای بینالمللی
تهران (پانا) - روز گذشته انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در ایران برگزار شد و مردم برای انتخاب یکی از چهار نامزد حاضر به پای صندوقهای رأی رفتند.
نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران عبارتند از: مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف. این انتخابات به دلیل شهادت ابراهیم رئیسی و هیات همراه در سانحه بالگرد زودتر از موعد برگزار شد. رسانههای غربی در گزارش و تحلیلهایی به بررسی این انتخابات ریاست جمهوری در ایران پرداختند. انتخاباتی که نتیجه آن میتواند پیامدهایی فراتر از مرزهای کشور داشته باشد.
ایران و روسیه باید در مقابل این تحریمها مقاومت کنند
خبرگزاری تاس، در گزارشهای خود تمدید زمان رأیگیری انتخابات ایران را نیز بازتاب داده و در کنار آن به بازتاب مباحث مطرح در نشست باشگاه مباحثهای بینالمللی والدای روسیه درباره انتخابات ریاستجمهوری ایران را بازتاب داده است.
این رسانه روس به نقل از الکساندر ماریاسف سفیر سابق روسیه در تهران نوشت: صرف نظر از اینکه چه کسی در ایران به ریاستجمهوری انتخاب شود، روند توسعه مترقی روابط ایران و روسیه ادامه خواهد یافت.
وی در نشست باشگاه والدای افزود: تعیین کننده خط مشی سیاست خارجی در ایران، رهبر عالی این کشور است و از طرفی، دو کشور هم اینک در یک کشتی در برابر موج فزاینده تحریمهای آمریکا قرار دارند و باید در مقابل این تحریمها مقاومت کنند، از این رو، مناسبات مسکو و تهران میتواند اردوگاه کشورهایی که خواهان روابط برابر و عادلانه در جهان هستند را تقویت کند.
ماریاسف همچنین پیش بینی کرد که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ایران در دور اول مشخص نمیشود.
خبرگزاری ریانووستی نیز در گزارشهای جداگانهای از انتخابات هشتم اسفند، به بازتاب تمدید ساعت اخذ رأیگیری به دنبال درخواستهای متعدد شهروندان ایرانی برای مشارکت در انتخابات پرداخت.
این رسانه روس همچنین ضمن معرفی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایران، شامگاه جمعه تصاویری از صفهای طولانی افراد جلوی شعب اخذ رأی در تهران را منتشر کرد.
انتخابات ایران قطعا رقابتی و غیرقابل پیش بینی است
شبکه الجزیره با اشاره به بازگشایی صندوقهای اخذ رای در ساعت ۸ صبح گزارش داد که این انتخابات تا ساعت ۶ عصر ادامه دارد و انتظار میرود تا حدود نیمه شب تمدید شود. الجزیره با اشاره به تقسیم رای در میان نامزدها همچنین از احتمال دو مرحلهای شدن انتخابات خبر داده است. در این گزارش همچنین تاکید شده است، «هنوز در ساعات اولیه هستیم اما این یک رویداد رقابتی و غیرقابل پیش بینی است.»
الشرق درباره نتایج انتخابات نوشت: وزارت کشور ایران از پیشتازی سعید جلیلی بعد از شمارش بخشی از آرا انتخابات ریاست جمهوری ایران خبر داده است. در این انتخابات چهار نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری به رقابت با یکدیگر پرداختند و ۲ نامزد به نامهای قاضی زاده هاشمی و زاکانی پیشتر انصراف خود را از ادامه رقابتهای انتخاباتی اعلام کردند. سعید جلیلی مدرک دکترای علوم سیاسی دارد و به مدت پنج سال از سوی رهبر انقلاب به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب شد و فعالیت کرد.
اغلب رسانههای غربی به حضور رهبر معظم انقلاب ایران پای صندوقهای رای پرداختند
نیویورکتایمز نیز انتخابات ایران را بازتاب داد و نوشت این رایگیری در زمان پیچیدهای برگزار میشود و رئیسجمهور آینده با مجموعهای از چالشها از جمله نارضایتی و اختلافات در داخل، اقتصاد بیمار و منطقه ناآرام مواجه است. با نزدیک شدن به رقابت سه جانبه بین دو کاندیدای اصولگرا و یک اصلاح طلب، بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که هیچ یک از آنها ۵۰درصد آرای لازم را کسب نخواهند کرد و این امر باعث میشود که دور دوم انتخابات در ۵ ژوئیه بین نامزد اصلاح طلب و محافظهکار پیشتاز برگزار شود. به گزارش نیویورکتایمز اگر یکی از نامزدهای اصلی محافظهکار از رقابت کنارهگیری میکرد، احتمالا از این نتیجه جلوگیری میشد. اغلب رسانههای غربی به حضور رهبر معظم انقلاب ایران پای صندوقهای رای در صبح روز جمعه پرداختند. بر اساس این گزارش و به گفته تحلیلگران، مناظرههای تلویزیونی، که در آن نامزدها به طرز شگفتانگیزی در انتقاد از وضعیت موجود صریح بودند، نشان داد که اقتصاد ایران که با تحریمها و سوءمدیریت گرفتار شده است، به عنوان اولویت اصلی رایدهندگان و نامزدها قرار دارد.
حضور مردم در انتخابات برای اثبات صحت و صداقت نظام جمهوری اسلامی، اقدامی لازم و واجب است
روزنامه گازتا نیز شامگاه جمعه در پایگاه اینترنتی خود گزارش داد:رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری در ایران به پایان رسید، آرا در حال شمارش است.
این روزنامه روس افزود: رهبر معنوی ایران، آیتالله سید علی خامنهای، در اولین دقایق پس از افتتاح شعبههای اخذ رای، هشتم تیرماه در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کردند. این روزنامه دعوت رهبر معظم انقلاب از مردم برای مشارکت در انتخابات را بازتاب داد و از قول ایشان نوشت: حضور مردم در انتخابات برای اثبات صحت و صداقت نظام جمهوری اسلامی، اقدامی لازم و واجب است.
شبکه راشا تودی در یک گزارش مفصل ویدئویی به بررسی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران در روز جمعه پرداخت.
راشا تودی برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در ایران به خاطر سقوط بالگرد و همزمانی آن با رقابتهای انتخاباتی در ایالات متحده را یکی از نکات غافلگیرکننده این انتخابات خوانده است. خبرگزاری رویترز نیز با انتشار چند عکس از رایدهندگان در حوزههای انتخاباتی گزارش داد که ایرانیها از بین ۴ نامزد رئیسجمهور خود را انتخاب میکنند. رویترز افزود، این انتخابات همزمان با تشدید تنشهای منطقهای به دلیل جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه و حزبالله لبنان و همچنین افزایش فشار غرب بر ایران به دلیل برنامه هستهای این کشور برگزار میشود.
ارسال دیدگاه