سهرابی در گفتوگو با پانا:
قریب به ۸ هزار و ۵۰۰ دانشآموز در مدارس ایرانی خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند
تهران (پانا) - مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور گفت قریب به ۷۵۰ هزار دانشآموز خارج از کشور در سنین و سطوح مختلف داریم که حدود ۸ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در مدارس ایرانی خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.
عبدالله سهرابی در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «یکی از مهم ترین موضوعاتی که در دبیرخانه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در دستور کار است، پیگیری موضوع ایرانیان با محوریت دانشآموزان است. بر اساس آمارها، قریب به ۷۵۰ هزار دانشآموز خارج از کشور در سنین و سطوح مختلف داریم. بخشی از این دانشآموزان تاکنون ایران را ندیدهاند و نمیتوانند فارسی تکلم کنند، به همین دلیل ما در جلسه دی ماه شورای عالی ایرانیان که به ریاست رئیس جمهوری برگزار شد، برای اولین بار تصویب کردیم که بنیاد سعدی با هدف ترویج زبان فارسی عضو کارگروههای ما شود. هرچند در کارگروه فرهنگ و رسانه و کارگروه علمی آموزشی که وزیر علوم و آموزش عالی عضو هستند اما در این بخش نیز دوباره ما بنیاد سعدی را کمک گرفتیم.»
وی دانش آموزان را آینده ساز کشور دانست و افزود: «براساس ظرفیتهای موجود قریب به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر دانشآموز در مدارس ایرانی خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند که با مشکلاتی مواجه بودند که خوشبختانه پس از اینکه آقای صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شدند، با تاکید آقای رئیس جمهور بلافاصله بخش امور بینالملل خارج از کشور مدارس ایرانیان با مدیریت جدید آغاز به کار کرد.»
ادامه تحصیل دانش آموزانی که در مدارس غیر ایرانی تحصیل میکنند، در مدارس ایرانی فراهم شود
مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور اضافه کرد: «در برخی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه، قطر، امارات و کویت، مدارس مسائل و مشکلاتی داشتند که رفع آنها در حال پیگیری است. ما تصمیمات جدیدی برای آینده ایرانیانی که به کشور باز میگردند، داریم به عنوان مثال باید ادامه تحصیل دانش آموزانی که در مدارس غیر ایرانی تحصیل میکنند، در مدارس ایرانی فراهم شود.»
وی تاکید کرد: «ما باید برای دانش آموزان خارج از کشور برنامه داشته باشیم. با تغییر ادراکی که در شورای عالی ایرانیان اتخاذ شد، بستری برای جذب بیشتر ایرانیان و اعطای امتیاز به آنها تخصیص داده شد.»
سهرابی در خصوص فرآیند اعزام معلم نیز گفت: «سیستمی از قبل داشتیم که آزمون برگزار میشد و طی یک ضابطه از میان متقاضیان تعدادی اعزام میشدند و گاهی نیز از معلمان بومی محلی استفاده میشد. زوج معلمانی هم در مدارس خارج از کشور فعالیت دارند که طبق قانون زوج معلمان نمیتوانند دو حقوق خارجی دریافت کنند بنابراین یکی با حقوق ایرانی جذب میشود و دیگری نیز ماموریت اصلی دارد.»
امیدواریم جلسه بعدی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور تا قبل از پایان سال برگزار شود
مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش، عضو کارگروه علمی آموزشی هستند، گفت: «اگر آموزش و پرورش آمادگی داشته باشد، ما میتوانیم تورهای سفر آن دسته از دانش آموزانی که ایرانی هستند اما نمیتوانند فارسی صحبت کنند، برگزار کنیم تا در کلاسهای زبان فارسی شرکت کنند و گواهینامه برای آنها صادر شود.»
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که جلسه بعدی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور تا قبل از پایان سال برگزار شود.
ارسال دیدگاه