پژوهشگر و محقق مطالعات فرهنگی و اجتماعی:

دهه فجر نماد هویت ملی و دینی ایرانیان است

کرج (پانا) - پژوهشگر و محقق مطالعات فرهنگی و اجتماعی گفت: دهه‌فجر به عنوان نماد پیروزی انقلاب اسلامی، جایگاه مهمی در هویت ملی و دینی ایرانیان دارد.

کد مطلب: ۱۵۴۱۵۴۵
لینک کوتاه کپی شد
دهه فجر نماد هویت ملی و دینی ایرانیان است

منیره فخارنژاد در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «دهه فجر، یادآور لحظه‌های تاریخی است که ملت ایران با رهبری حکیمانه امام خمینی(ره)، استبداد را شکست و نظامی مبتنی بر عدالت و اسلامیت بنیان نهاد.»

وی افزود: «این دهه، نه‌تنها تجلی وحدت ملی و مقاومت در برابر استکبار بلکه فرصتی برای نسل‌های جدید است تا با مرور دستاوردهای انقلاب، روحیه جهادی و مسئولیت‌پذیری را تقویت کنند.»

فخارنژاد در پاسخ به اینکه «انقلاب اسلامی پس از ۴۵ سال، چگونه توانسته بر سبک زندگی ایرانی - اسلامی تأثیرگذار باشد؟» اضافه کرد: «انقلاب اسلامی با احیای ارزش‌های دینی، سبک زندگی را از مصرف‌گرایی غربی به سمت معنویت، ساده‌زیستی و توجه به خانواده سوق داده است. مثلاً ترویج ازدواج آسان، تقویت فرهنگ وقف و ایثار و تأکید بر تولید علمِ بومی که نشان‌دهنده نهادینه شدن این سبک زندگی است.»

پژوهشگر و محقق مطالعات فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: «همچنین معماری مساجد، گسترش کتابخوانی دینی و حمایت از کالای ایرانی از مصادیق عینی این تأثیرگذاری است.»

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب که چگونه به عنوان یک ارزش اسلامی در جامعه امروز ایران تبیین شده است، گفت: «حجاب، تنها یک پوشش نیست بلکه نماد هویت زن مسلمان و حریمی برای صیانت از کرامت انسانی است. این ارزش در جامعه اسلامی با آگاهی‌بخشیِ فرهنگی و نه با اجبار، نهادینه شده است. برنامه‌هایی مانند جشنواره‌های مد و لباس اسلامی، تولید محتواهای هنری و الگوسازی بانوان موفق باحجاب نشان می‌دهد حجاب، مانع پیشرفت زنان نیست بلکه زمینه‌ای برای بروز استعدادهایشان در چهارچوب اخلاق اسلامی است.»

فخارنژاد خاطرنشان کرد: «برخی معتقدند نسل جوان امروز نسبت به ارزش‌های انقلاب فاصله گرفته که این نگاه تحلیلی، سطحی است. جوانان امروز اگرچه با زبان و ابزار جدیدی ارتباط می‌گیرند اما در عرصه‌های دفاع از آرمان‌های انقلاب مانند مقابله با جنگ نرم دشمن یا حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، پیشتاز هستند. مساله این است که باید با زبان هنر، فناوری و شبکه‌های اجتماعی، مفاهیم انقلاب را به‌روزرسانی کنیم.»

این تحلیلگر اجتماعی اظهار کرد: «اکنون شاهدیم نسل جوان در حوزه‌های دیجیتال، پزشکی و ورزشی، پرچمدار افتخارات ایران اسلامی است. بنابراین برای تقویت سبک زندگی ایرانی - اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی غرب باید خانواده را به عنوان هسته اصلی این سبک زندگی از طریق تولید محتوای جذاب در سینما، بازی‌های رایانه‌ای و فضای مجازی که الگوهای بومی را تبلیغ کنند، آموزش مهارت‌های زندگی بر پایه آموزه‌های قرآن و اهل بیت(ع) در مدارس، ترویج اقتصاد مقاومتی که به جای مصرف‌گرایی بر تولید و قناعت تکیه دارد، تقویت کنیم.»

وی در پاسخ به اینکه «نقش زنان در ترویج عفاف و پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی چگونه ارزیابی می‌شود؟» گفت: «زنان ایران پس از انقلاب با حفظ حجاب و عزت نفس در عرصه‌های علمی، سیاسی و اجتماعی حاضر شده‌اند و الگوی زن تراز اسلام را به جهان معرفی کرده‌اند. حضور بانوان در دانشگاه‌ها، پژوهش‌های هسته‌ای یا میادین ورزش بین‌المللی، نشان می‌دهد که حجاب، نه‌تنها محدودیت نیست بلکه عامل خودباوری و احترام جهانی است.»

پژوهشگر و محقق مطالعات فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: «در آیام دهه مبارک فجر به جوانان توصیه می‌کنم این دوران را فرصتی برای درک عمیق‌تر ارزش آزادگی و استقلال بدانید. شما وارث انقلابی هستید که جهان را تغییر داد؛ با مطالعه تاریخ، پرسشگری و مشارکت در سازندگی ایران این میراث را پاس بدارید و به دنبال کشف «چرایی» انقلاب باشید تا بتوانید «چگونگی» ساختن آینده‌ای درخشان‌تر را بیاموزید.»

خبرنگار : دانش‌آموز: فاطمه زهرا تجری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار