مشاور تربیتی و تحصیلی‌ آموزش و پرورش البرز:

برنامه‌ریزی منحصربه‌فرد مهم‌ترین راهکار مدیریت استرس است

کرج (پانا) - مشاور تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: استرس برای امتحانات تا حدی لازم است و اگر نباشد، نیروی محرکه‌ای برای دانش‌آموزان وجود ندارد. بنابراین مهم‌ترین راهکار مدیریت استرس، برنامه‌ریزی منحصربه‌فرد است.

کد مطلب: ۱۵۲۶۵۸۵
لینک کوتاه کپی شد
برنامه‌ریزی منحصربه‌فرد مهم‌ترین راهکار مدیریت استرس است

فاطمه احمدخانی در گفت‌وگو با پانا در خصوص کنترل استرس در ایام امتحانات دی‌ماه عنوان کرد: «یکی از مهمترین راهکارهای مدیریت استرس، برنامه‌ریزی منحصربه‌فرد است به این منظور که هر فرد با توجه به ویژگی‌های شخصیتی، نوع و روش مطالعه و سبک یادگیری مد نظر، درس را به نحو مخصوص خود یادگرفته است. بنابراین برای اینکه استرس دانش‌آموز در زمان آزمون نیز مدیریت شود، لازم است برنامه‌ریزی درسی صورت گیرد منتها نه یک برنامه‌ریزی عمومی و تعمیم‌یافته؛ به‌طور مثال از ساعت ۸ تا ۱۰ یک درس بخواند و ۱۰ تا ۱۲ درسی دیگر که شامل همه افراد باشد.»

وی با بیان اینکه برنامه‌ باید انحصاری و مخصوص به خود دانش‌آموز باشد، افزود: «همه‌ دانش‌آموزان ممکن است به یک نحو، دروس را یاد نگیرند. برخی در روز مطالعه‌ می‌کنند، برخی شب، برخی در سروصدا یادگیری دارند یعنی حواسشان متمرکزتر است و متغیرهای دیگر برایشان ایجاد مزاحمت نمی‌کند اما برخی باید در سکوت مطلق درس بخوانند. بنابراین چون امتحان به خودی خود، استرس‌آور است و تا حدی هم لازم است یعنی اگر وجود نداشته باشد، نیروی محرکه برای ما وجود نخواهد داشت ولیکن می‌توانیم آن را مدیریت کنیم و با برنامه‌ریزی مطالعه منحصر به خود و با توجه به ویژگی‌های شخصی دانش‌آموز، آن برنامه مورد اجرا قرار گیرد.»

احمدخانی در مورد تغذیه و خواب مناسب بیان کرد: «تغذیه و خواب در تمام سیستم عملکردی ما موثر خواهد بود و یک فرمول کلی است یعنی به این معنا نیست که به‌طور مثال؛ اگر خرما بخورید، حافظه کوتاه‌مدت طولانی‌تر خواهد شد یا...»

وی اضافه کرد: «این یک فرآیند طولانی‌مدت دارد یعنی به دلیل میزان سوختی که مغز ما برای گرفتن یادگیری مطالب متفاوت است باید در زمان مطالعه، حواسمان به تغذیه، خواب و استراحت باشد لیکن به‌طور کلی زمینه‌ساز تغذیه مناسب و خواب مناسب برای زمانی است که فرد، سیستم عمومی خود را به هم نزده باشد. مثلا برخی دانش‌آموزان عادت به خوردن صبحانه ندارند و اگر ما مجبور کنیم که باید صبحانه کامل با پروتئین و لبنیات بخورد، این نیازمند یک فرآیند تدریجی است یعنی دانش‌آموز باید از ابتدای سال تحصیلی به‌صورت گام‌به‌گام تغذیه خود را مرتب کرده و در ایام امتحانات هم آن را کامل کند.»

مشاور تربیتی و تحصیلی‌ آموزش و پرورش استان البرز خاطرنشان کرد: «منظور از خواب و تغذیه مناسب در ایام امتحانات این است که سعی کنیم تغییری در آن‌ها ایجاد نکرده و با همان ریتم و برنامه‌ریزی مناسب بتوانیم امتحانات را به خوبی پشت سر بگذاریم.»

خبرنگار : آیلار فیضی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار