دانشآموز مداح البرزی:
اربعین حسینی، آینه بازتابنده حماسهها و باورها است
البرز (پانا) - دانشآموز دارنده مقام دوم کشوری در رشته دعاخوانی مسابقات قرآن، عترت و نماز دبیرستان فاطمه پزشکی ناحیه ۳ کرج گفت: زن و مرد، پیر و جوان، فرقی نمیکند؛ همه ما خادم امام حسین(ع) هستیم همانطور که سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی گفتند که «ما ملت امام حسینیم.»
ریحانه سلمانی در گفتوگو با پانا عنوان کرد: «از سن ۱۱ سالگی، شروع به تلاوت قرآن کردم و از سن ۱۶ سالگی وارد عرصه مداحی شدم.»
وی افزود: «اربعین حسینی، آینه بازتابنده آن حماسهها و باورها است. مگر میتوان در جایجای این دفتر خونین و تاریخ زرّین، جز حماسه و کرامت چیزی یافت؟ هر قدم و هر عمل حسین بن علی(ع) و یاران او و وارثان راهش و پیامرسانان خونش، حماسهای ماندگار است.
سلمانی با بیان اینکه حسین(ع) معلم حماسه و آموزگار سروری و اسوه خداجویی و شهادتطلبی است، اضافه کرد: «کربلای او جلوهگاه حقیقت است و اربعین او، بازگشایی همان کتاب جاوید که سطر سطرش بیدارگر و الهامبخش است.»
این دانشآموز مداح در پاسخ به اینکه «آیا در دوران یادگیری مداحی با مشکلی مواجه شدید یا نه؟» بیان کرد :«در واقع نمیتوان گفت مشکل؛ زیرا مسیر یادگیری قرآن و دعاخوانی آنقدر برای من لذتبخش بود که مشکلات به چشمم نمیخورد اما در مسیر یادگیری، امکان دسترسی به اساتید برجسته و خبره، کمی سخت بود که در این چند ماه اخیر توفیق شاگردی استاد اعظم غلامی (داور مسابقات و استاد صداسازی) را دارم که بسیار از این بابت خوشحال هستم.»
وی مشوق اصلی خود در این راه را امام حسین(ع) دانست و افزود: «امام حسین(ع) باعث شد تا به سمت مداحی بروم. عشق به امام حسین(ع) حد و مرز نمیشناسد، زیباییهای پیادهروی اربعین حسینی، نشاندهنده همبستگی و اتحاد میان مذاهب، اقوام و ادیان مختلف است و این یعنی اینکه عشق به امام حسین(ع) هیچ مرزی نمیشناسد.»
سلمانی، دلیل انتخاب مداحی را اینگونه توصیف کرد :«همیشه دوست داشتم در دنیا استعدادم را طوری خرج کنم که در آخرت، چیزی داشته باشم و شرمنده نشوم. نمیدانم چقدر موفق بودم یا خواهم بود اما این مسیر پایانپذیر نیست و هر روز و هر دقیقه، عشق و علاقه من به اهل بیت(ع) بیشتر از قبل میشود. پس این مسیر را ادامه میدهم و از خداوند متعال میخواهم این توفیق را از من نگیرد.»
وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن، تاثیر زیادی در علاقه جوانان دارد، عنوان کرد: «ناگفته نماند مسابقات قرآنی و مداحی در هیاتهای دخترانه و جمعهای دوستانه تاثیر بسیار زیادی در عشق و علاقه جوانان و نوجوانان برای شروع مداحیخوانی دارد؛ زیرا رقابت بین جوانان این مسیر را برای خادمان حسین(ع) هموار میسازد.»
سلمانی در پاسخ به اینکه «چگونه شد که به عنوان یک دختر توانستید وارد حیطه مداحی شوید؟» بیان کرد: «توفیق نوکری فقط برای آقایان نیست؛ زن و مرد و دختر و پسر فرقی نمیکند. همه خادم امام حسین(ع) هستیم و به نقل از شهید سپهبد قاسم سلیمانی «ما ملت امام حسینیم، ما ملت شهادت هستیم.» فقط در مورد مداحی بانوان با رعایت دستورات الهی و در چهارچوبی که وضع میشود، میتوان خادم بود.»
وی در خصوص اینکه مفاهیم قرآنی چه تاثیری در رفتار و زندگی انسان دارد، گفت: «تا حد زیادی تاثیر دارد. وقتی معنی قرآن را میخوانم، خودم را مخاطب مفرد قرآن میدانم و سعی میکنم حرفهای قرآن را درک کنم و آن را زمانی که درگیر مشکلات ریز و درشت زندگی شدم از آن استفاده کنم. طرف دیگر سخنی از پیامبر(ص) وجود دارد که اهمیت قرآن را روشنتر بیان میکند؛ ایشان میفرمایند: «قرآن از همه چیز خدا والاتر است؛ برتری قرآن بر سایر سخنان مانند برتری خداوند است بر بندگان است.» به بیان سادهتر میتوان گفت که قرآن، رستگاری انسانها را در ۲ جهان تضمین میکند و مانند چراغی فروزان، انسانها را از جهل و نادانی به سوی روشنایی و دانایی هدایت میکند.»
سلمانی با بیان اینکه این راه را ادامه میدهد، اظهار کرد: «باید این را هم در نظر داشت که در دستگاه امام حسین(ع) فقط ما نیستیم که برای حضور یا عدم حضور تصمیم میگیریم. امام حسین(ع) و اهل بیت باید به ما اجازه نفس کشیدن و نوکری برای خودشان را بدهند و ما هم باید در این راستا تلاش کنیم.»
وی ابراز کرد: «ای کسانی که مشتاق این هستید که در این مسیر قدم بگذارید! از همین الان شروع به تمرین کنید؛ فرقی نمیکند که در چه رشتهای هستید اما تمرین مستمر و با علاقه است که میتواند شما را صاحب یک رتبه عالی کند؛ فراموش نکنید خداوند هم در تکتک لحظهها به ما کمک میکند. پس از تو حرکت از خدا برکت.»
دانشآموزخبرنگار: مهسا رادپور
ارسال دیدگاه