حباب سکه به ۱۲۰ هزار تومان رسید
کشتیارای: راهاندازی بازار متشکل پولی در پایان مرداد موجب کاهش بیشتر قیمت طلا میشود
تهران (پانا) - روند کاهشی نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر بازار طلا و سکه داشته است و آنگونه که رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر میگوید حباب سکه به ۱۲۰ هزار تومان کاهش یافته است. به گفته او در طلا حبابی وجود ندارد و این روند با تشکیل بازار متشکل ارزی در پایان مرداد ادامه خواهد داشت.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی پانا با بیان اینکه کاهش نرخ ارز و ثبات نسبی بازار یکی از مهمترین دلایل در کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات این روزهای بازار بوده است،گفت: «براساس تازهترین اخبار قرار است بازار متشکل ارزی از اواخر مرداد آغازبه کار کند و انتشار این خبر و هیجانات آن موجب شده است تا ارز زیادی در بازار عرضه شود که خود به خود در کاهش نرخ ارزهای خارجی تاثیرگذار بوده است.»
کاهش عرضه نرخ سکه را ارزان کرد
وی افزود: «ازسوی دیگر بخشی از سکههایی که از بانک مرکزی خریداری شده یا در خانهها ذخیره شده است روانه بازار و موجب کاهش نرخ سکه شده است.»
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اظهار کرد: «بازار سکه و طلا مانند گذشته جذابیتی برای دارندگان نقدینگی ندارد و با زیانهای متوالی، برخی از این افراد تصمیم گرفتهاند تا از این بازار خارج شوند.»
وی افزود: «سرمایهگذاران در این بازار با روندی که درماههای گذشته شاهد آن بودند تمایلی به ماندگاری بیشتر در این بازار ندارند به همین دلیل رونق سالهای گذشته وجود ندارد و معاملات بازار طلا و سکه همچنان در رکود است.»
کشتیآرای درباره صادرات طلا وجواهر اظهار کرد: «صادرات وقتی امکانپذیر است که امکان رقابت وجود داشته باشد. قیمت تمامشده مصنوعات طلا در ایران بالا است و امکان رقابت در بازارهای صادراتی را سلب کرده است. با کاهش مالیات برارزش افزوده و ایجاد انگیزههای صادراتی مانند هزینههای برق و بیمه میتوان در جهت رونق صادرات طلا به خارج از کشور گام برداشت.»
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر با بیان اینکه اصلاح مالیات برارزش افزوده صنعت طلا مدتهاست که در مجلس در دست برررسی است، گفت: «اصلاح مالیات بر ارزش افزوده طلا میتواند در کاهش نرخ تمامشده تولید صنعت طلا و جواهر در کشور موثر باشد و زمینهای برای صادرات این محصولات به خارج از کشور باشد.»
در صورت تصویب نهایی مالیات بر ارزش افزوده طلا از اجرت محاسبه میشود
کشتیارای تاکید کرد: «فعالان صنعت طلا خواستار آن هستند که مالیات بر ارزش افزوده باید از اجرت ساخت محاسبه شود. دولت باید توجه لازم را به موضوعات داشته باشد و ایجاد اشتغال و رونق واحدهایی را که در این زمینه فعال هستند، مدنظر داشته باشد.»
وی اظهار کرد: «باتصویب کمیسیون اقتصادی مجلس مقرر شده است در صورتی که واحدهای فروش طلا از صندوق مکانیزه استفاده کنند مالیات بر ارزش افزوده آنها از روی اجرت محاسبه خواهد شد و طبیعی است که با آسیبی که طلافروشان درسالهای اخیر دیدهاند از این طرح استقبال خواهند کرد.»
این فعال بازار طلا اضافه کرد: «اگر طلافروشان بخواهند از گرفتاریهای مالیاتی نجات پیدا کنند باید به این سمت حرکت کنند که صندوقهای مکانیزه فروش نصب کنند و مالیات آنها نیز از اجرت محاسبه شود.»
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در پیشبینی وضع طلا در بازار جهانی نیز عنوان کرد: «تحلیلگران بازار پیشبینی میکنند روند بازار طلا و سکه کاهشی نباشد و امکان افزایش آن بیشتر از کاهش است و به طور قطع بربازار داخلی ما تاثیرگذار تر است.»
۵ هزار واحد صنفی در صنعت طلا و جواهر از گردونه این صنف خارج شدند
وی درباره واحدهای تعطیل شده طلا و جواهر متاثر از وضع رکودی نیز گفت: «مطابق با پروندههای صنفی در مجموع از سال ۹۳ تا کنون ۵ هزار واحد در صنعت طلا وجواهر از گردونه این صنف خارج شدهاند. برخی از این واحدها تولیدی و برخی فروشگاهی هستند.»
کشتیآرای گفت: «قیمت طلا افزایش یافته است و با افزایش قیمت طلا قدرت خرید مردم کاهش مییابد. کاهش مصرف باعث کاهش تولید میشود درسالهای ۸۹ و ۹۰ سالانه ۱۲۰ تن طلا و مصنوعات طلا در کشور تولید میشده است اما اکنون این رقم به زیر ۵۰ تن رسیده است که نشاندهنده کاهش تولید است. برخی از واحدهای تولیدی با حداقل ظرفیت تولید درحال فعالیت هستند.»
وی درباره قاچاق مصنوعات طلا به کشور گفت: «در گذشته قاچاق طلا از داخل به خارج و خارج به داخل وجود داشت اما اکنون به دلیل کاهش مصرف و نبود جاذبه خرید قاچاق طلا وجود ندارد و واردات رسمی مصنوعات طلا نیز به کشور نیز ممنوع است.»
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اظهار کرد: «مصنوعاتی از طلا که با تبلیغ مربوط به ایتالیا یا سایر کشورها عنوان میشود تنها ترفندهای فروش است و این مصنوعات ساخت ایران است.»
آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که با وجود افزایش ۱۴۱ درصدی قیمت سکه در سهماهه نخست سال ۹۸ نسبت به سهماهه ۹۷، قیمت سکه طرح جدید در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت حدود ۷ درصد کاهش یافته است.
بر اساس آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار آزاد شهر تهران در خرداد سال جاری ۴ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل ۶.۵ درصد کاهش و نسبت بـه مـاه مشابه سال قبل ۱۰۵.۹ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۴ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۰۰ تومان و ۴ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان بوده است.
در خرداد١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد شهر تهران ۴ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل ۶.۹ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰۵.۳ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۳۰۰ تومان و ۴ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان بوده است.
در سه ماه اول سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی در بازار آزاد شهر تهران با طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۶۰۰ تومان و با طرح جدید ۴ میلیون و ۸۳۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود که نسبت به دوره مشابه سال ١٣٩٧ به ترتیب ١٤٠ درصد و ۱۴۱.۱ درصد افزایش یافته است.
ارسال دیدگاه