معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
۱۴۷ هزار تن روغن، برنج و شکر برای بازار شب عید توزیع میشود
تهران (پانا) - معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ارز کالاهای اساسی سال آینده تامین شده است، میگوید کالاهای اساسی در بازار فراوان و بازار در آرامش کامل است و تا پایان سال برای تنظیم بازار نیز۱۴۷هزار تن روغن، برنج و شکر برای شب عید توزیع خواهد شد.
یزدان سیف در نشتی خبری با بیان اینکه ۲۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور تامین و تدارک شده است، گفت: تاکنون ۸.۵ میلیون تن از این کالاها مصرف شده است و باعث شده است آرامش نسبی در بازار ایجاد شود و ذخایر مناسبی از کالاهای اساسی در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به تنظیم بازار شب عید گفت: حدود ۵۰ هزار تن برنج با رصد کمیسیونهای تنظیم بازار استانی، حدود ۵۷ هزار تن روغن خام برای تولید روغن نباتی مردم و حدود ۴۰ هزار تن شکر برای شب عید توزیع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در ادامه افزود: برنج هومالی تایلندی گرید A با قیمت ۵ هزار و ۲۰۰ تومان و گرید B با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان در اختیار استانها قرار میگیرد و قیمت این کالا در خرده فروشیها در شورای اقتصاد هر استان تعیین میشود.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۸۰ هزار تن آرد از کشور صادر کردیم، گفت: امسال نیز مقادیر خوبی آرد از محل واردات موقت گندم از کشور صادر شده است و ما باید ورود موقت گندم به کشور را تسهیل کنیم.
فاسد شدن ۲۰ هزار تن برنج در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی صحت ندارد
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی درباره مباحث مطرحشده مبنی بر فاسد شدن ۲۰ هزار تن برنج در انبارها گفت: ما این عدد را تکذیب میکنیم و چنین مسالهای صحت ندارد.
وی گفت: در هر پروسه انبارداری و ذخیرهسازی مقداری محصول فاسد و دورریز میشود که این اتفاق طبیعی است اما رقم ۲۰ هزار تن به هیچ عنوان واقعی نیست.
سیف افزود: در شرکت بازرگانی دولتی سالانه ۲۰ میلیون تن گندم، یک میلیون تن برنج و یک میلیون تن روغن وارد و خارج میشود بنابراین اینکه مقداری دورریز شود اتفاق غیرطبیعی نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما امسال انبارهایمان را به پالت مجهز میکنیم تا دورریزمان کم شود ضمن اینکه ۳۵ میلیارد تومان برای تجهیز انبارها هزینه کردهایم تا پرت محصول به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه تا سالهای ابتدایی دولت جدید استاندارد مجازی برای اندازهگیری فلزات سنگین در برنج و حتی تاریخ مصرف آن وجود نداشت، گفت: با تصویب حد مجاز فلزات سنگین در سال ۹۲، دولت همه برنجهایی را که در گذشته وارد شده بود و در انبارها موجود بود و همچنین برنجهای وارداتی را با استانداردهای جدید تطبیق داد و بر این اساس مجبور شدیم بخشی از برنجها را از مصرف انسانی خارج کنیم و آنها را به عنوان غذای دام مورد استفاده قرار دهیم.
بررسی کیفیت انواع نانها
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بررسیهای انجامشده در حوزه نان کشور گفت: بر اساس بررسیهای صورتگرفته نان سنگک نمره ۸۶.۹، نان بربری ۸۵، تافتون ۸۳ و لواش ۸۴ از ۱۰۰ را کسب کردهاند.
سیف همچنین درباره اینکه گفته میشود قرار شده است دولت قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه را به ۱۷۰۰ افزایش دهد گفت: دولت تصمیمش را در این زمینه گفته است و قیمت را نیز ۱۶۰۰ تومان اعلام کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما برای سال آینده پروژه خرید تضمینی سال گذشته را ارزیابی کردهایم و بر اساس آن فرمتهایی را برای استانداران، روسای سازمان جهاد کشاورزی استانها و مسئولان غله هر استان فرستادهایم.
سیف اضافه کرد: اواسط این ماه مقرر شده است فراخوان خرید تضمینی داده شود تا میزان کیفیت، تجهیزات و اعتبارسنجی مالی برای خرید سال آینده انجام گیرد. قبل از ورود به فروردین و اردیبهشت ۹۸ با توجه به مقاطع برداشت در استانها مراکز خرید گندم در آن مناطق استقرار خواهد یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تلاش میشود در نظام جدید خرید تضمینی پول کشاورزان سریعتر داده شود و هزینههای دولت نیز کاهش پیدا کند.
سیف با بیان اینکه در پروسه خرید سال گذشته ۵۰ درصد ارزش کالا به صورت نقد به کشاورزان پرداخت شد، گفت: مابقی بین یک ماه تا ۴۵ روز بعد از تحویل گندم به تولیدکنندگان پرداخت شد که گاهی بین ۸ تا ۱۵ روز نیز در این زمینه تاخیر داشتیم.
به گفته وی، در حجم پایین خرید میانگین تاخیر در پرداختها ۲۸.۵ روز بوده که این عدد در حجم بالای خرید به ۳۶ روز رسید.
ارسال دیدگاه