جزییات پرونده تخلفهای گمرکی در گمرک تهران
تهران (پانا) - گمرک ایران درباره پرونده تخلفهای گمرکی در گمرک تهران اعلام کرد شاکی این پرونده گمرک ایران است که اواسط سال ۹۶ از سوی گمرک در مراجع قضایی تشکیل شده است و موضوع پرونده ارتباطی به قاچاق ندارد.
گمرک ایران در توضیحهای خود درباره تخلفهای گمرکی در گمرک تهران تاکید کرده است: مبارزه با فساد اداری و مالی به عنوان اولویت اصلی گمرک جمهوری اسلامی ایران همواره در دستور کار بوده است و تعطیلبردار نیست. در جریان رسیدگی به این پرونده گمرک خواستار رسیدگی به قصور و نظارت ناکافی از سوی عوامل ذیربط شده است.
موضوع این پرونده به سوء استفاده و دستکاری آرای کمیسیون حل اختلاف گمرکی مربوط میشود که اواسط سال گذشته از سوی گمرک کشف و متهمان به مراجع قضایی معرفی شدهاند . این پرونده در سال ۹۶ پس از رصد اطلاعات واصله در دستور کار دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد و حراست گمرک قرار گرفت و پس از تکمیل اطلاعات با موضوع وقوع جرم اولیه جعل و استفاده از اسناد مجعول و تحصیل مال نامشروع در دادسرای امور اقتصادی تهران تشکیل شد.
گمرک ایران با تاکید بر اینکه تخلف کشف شده در گمرک تهران، حاصل تلاش بخشهای نظارتی آن سازمان است و این پرونده جهت تحقیقات تکمیلی در اختیار نهادهای نظارتی قرار گرفته است، در تشریح جزییات این پرونده اعلام کرد: در این خصوص یکی از ترخیصکاران با نیت سوء استفاده و دستکاری آرای کمیسیون حل اختلافهای گمرکی و با جعل نامههای گمرک ایران نسبت به استرداد غیر قانونی سپردههای مربوط به واردکنندگان کالا و تضییع حقوق دولت اقدام کرده بود که البته با ورود به موقع واحدهای نظارتی گمرک از پرداخت و وصول من غیر حق، بخش عمدهای از وجوه استردادی در مرحله صدور چک و برخی در مرحله دریافت، جلوگیری و عمده وجوه استرداد شد.
بنابراین گزارش، خوشبختانه با هماهنگی مراجع قضایی و پیگیریهای مستمر گمرک، استرداد مابقی وجوه ناشی از این تخلف نیز در دادسرای مبارزه با جرایم اقتصادی در حال طی مراحل نهایی رسیدگی است.
بررسی ابعاد فنی این پرونده نشان میدهد که با توجه اینکه فرآیند استرداد سپردههای موضوع تخلفهای فوقالذکر خارج از ساز و کار سامانه جامع گمرکی انجام میشود، اما کشف سوابق این تخلف با کمک امکانات و قابلیتهای این سامانه به دست آمده است که در این خصوص اهمیت و کارکردهای گمرک الکترونیک و سامانههای الکترونیکی در گمرک بیش از پیش نمایان میشود.
بر این اساس و از آنجایی که اسناد و مدارک ارائه شده از سوی ذینفعان با توسل به ترفندهای متقلبانه، تزویر و جعل اسناد دولتی صورت گرفته است اعلام جرم گمرک برای برخورد قاطع با چنین اقدامهایی، تحت عنوان جعل، ارایه و استفاده از اسناد مجعول در جهت استرداد غیر قانونی اضافه پرداختی حقوق ورودی در مرجع قضایی در حال رسیدگی است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران با آسیبشناسی این موضوع و در راستای توسعه خدمات الکترونیکی امکان ثبت و پیگیری مکاتبهها از طریق پورتال این سازمان را با هدف حذف مکاتبههای کاغذی و پیشگیری از جعل و سوءاستفاده از مکاتبهها در ماههای گذشته فراهم کرد که بر همین اساس کلیه افراد حقیقی و حقوقی برای انجام تمامی مکاتبهها با کلیه دفاتر ستادی و گمرکهای اجرایی در هر نقطه از کشور میتوانند با اتصال به پورتال گمرک جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.irica.ir مکاتبههای خود را ثبت و پیگیری کنند.
گمرک ایران در ادامه با انتقاد از دعوتنشدن نماینده گمرک در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شب گذشته تاکید کرد: سامانه جامع گمرکی بزرگترین طرح تحول گمرکی به شمار میرود و عملکرد این سامانه در پیشگیری از قاچاق کالا و ایجاد شفافیت در فرآیند تجارت خارجی روشن و شفاف است و تمامی نهادهای نظارتی به این موضوع اذعان دارند. اطلاعات و فرآیند انجام تشریفات گمرکی در سامانه جامع گمرکی با هدف شفافیت و مبارزه با فساد در اختیار نهادهای نظارتی قرار میگیرد و روزانه رصد میشود.
گمرک ایران در این توضیحات تاکید کرد: عملکرد سامانه جامع گمرکی کاملا شفاف است و جزئیترین اطلاعات ترخیص در تمامی گمرکها به لحظه قابل رهگیری است و روشن و مشخص است که چه کالایی به نام چه افرادی به تفکیک نوع کالا، مجوزها، وزن و ارزش از کدام گمرکها ترخیص و از طریق چه کامیونی به کدام انبار بارگیری و در آنجا تخلیه شده است.
ارسال دیدگاه