آشفته بازار گوشی همراه؛ از خودداری از فروش تا شگردهای رد گم کردن نرخهای واقعی
تهران (پانا) – بازار گوشی تلفن همراه کشور این روزها به آشفته بازاری بدل شده است؛ از افزایش قیمتهای ناگهانی تا انتشار لیست افرادی که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گرفتند اما گوشیها را به همان نرخی قیمتگذاری کردند که با ارز غیررسمی محاسبه میشود اما شاید عجیبتر اقدام برخی از نمایندگیهای برندهایی باشد که بیش ازدو دهه است بازار کشور را در اختیار دارند اما این روزها از فروش کالا به مشتریان خودداری میکنند.
در همه کشورهای دنیا نمایندگی برندها با نرخ و کیفیتی یکسان به عرضه کالا میپردازند اما اتفاق نادری که شاید بتوان نمونه آن را در ایران دید، تفاوت نرخ فاحش مدلهای گوشی در برندهای مطرح موبایل و خودداری از فروش به بهانه نبود موجودی کالا در ایران است.
تفاوت نرخها در برخی مدلها تا ۴۳۰ هزار تومان است آن هم در دو دفتر نمایندگی که در راستای یکدیگر قرار دارند. به طور مثال گوشی تلفن همراه s۹ + در نمایندگی شرکت سامسونگ در مجتمع چارسو ۵ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان است درحالی که همین مدل از گوشی سامسونگ در بازار موبایل ایران با قیمتی درحدود ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان به فروش میرسد. واحد فروش دیگری این مدل از گوشی را با نرخ ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان عرضه میکند.
یکی از نمایندگیهای بزرگ سامسونگ در بازار موبایل ایران روز گذشته ( چهارشنبه ۱۳ تیر) در ساعتهای بعداز ظهر از فروش گوشی به بهانه موجود نبودن کالا خودداری میکند و با وجود مدلهای متنوع و زیاد گوشی تنها یک نمونه گوشی گرند پرایم با قیمت ۶۲۰ هزار تومان و آن هم با رنگ صورتی را جزو موجودی خود اعلام میکند. مشتریان با تعجب به هم نگاه میکنند و از هم میپرسند چه اتفاقی افتاده است.
مرد میانسالی در کنار من ایستاده است و میگوید سالهاست که بازار ایران را قبضه کردهاند هر قیمتی که خود مایل باشند میگذارند و حالا هم نمیفروشند و مشخص نیست دستگاههای نظارتی عریض و طویل کارشان در این مواقع چیست؟
خریداران در بازار حضور دارند
البته افزایش قیمت موبایل نتوانسته است از رونق بازار گوشیهای همراه در کشور بکاهد. گشتی در سه مجتمع بزرگ و عمده فروش گوشی تلفن همراه در تهران نشان میدهد مجتمع چارسو، علاء الدین و بازار موبایل ایران مانند گذشته پررونق است و افرادی هستند که در مغازهها به دنبال گوشی مورد نظر خود هستند.
برخی خریداران میگویند قیمت نسبت به هفته گذشته با تغییر اندکی کاهش یافته است. تغییری که چندان هم خودخواسته نیست و انتشار لیست افراد و شرکتهایی که ارز دولتی برای واردات گوشی گرفتهاند و ترس از تعزیرات و بازرسی موجب شده است تا قیمت اندکی کاهش داشته باشداما خیلی از فروشگاهها هم ترجیح میدهند فروش نداشته باشند.
در بازار علاء الدین علاوه بر برندهایی که بیش از چند دهه است در بازار ایران حضور دارند برندهایی از کشورهای دیگر از جمله آلمان نیز حضور دارند. آنگونه که فروشنده برند تکنو میگوید بیش از ۱۸ ماه است که این برند از آلمان به بازار ایران وارد شده است و استقبال مناسبی هم از محصولهای آن صورت گرفته است. به گفته او پس از نوسانهای نرخ ارز نیز محصولهای این شرکت افزایش قیمتی نداشته است و قیمتهایی بر روی کالا درج شده است که از گذشته وجود داشته است.
در حالی که قیمت آخرین مدل از گوشی سامسونگ در محدوده ۶ میلیون تومان است نرخ آخرین مدل از برند تکنو در حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
ادعای کاهش تا ۵۰۰ هزارتومانی در برندهای متوسط گوشی
اما برند هوآوی که برندی در سطح متوسط است با کاهش قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومانی در برخی از مدلها همراه است. آنگونه که فروشنده میگوید بعضی مدلها ۳۰۰ هزار تومان و برخی ۵۰۰ هزار تومان کاهش داشته است.
برخی گزارشها نیز حکایت از آن دارد که فروشندگان از مشتریان کارتهای متفاوت طلب میکنند تا نرخ گوشی براساس ارز ۴۲۰۰ تومانی و قابل پیگیری نباشد اما برخی از خریداران میگویند به این دلیل از دو یا چند کارت استفاده کردهاند که همه پول را در یک کارت نداشتهاند.
خریدار دیگر که پسرجوانی است میگوید فروشنده خواست ۲ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان از قیمت را با یک تراکنش و مابقی را از دستگاه پوز دیگری پرداخت کنم و برای من هم فرقی نمیکرد چون در هر دو کارت خود وجه نقد دارم.
یکی از خریداران گوشی s۹+ سامسونگ هم میگوید مبلغ خرید را با استفاده از موبایل بانک خود و با یک تراکنش پرداخت کرده است .این روزها بازار موبایل هم مانند برخی بازارهای کالایی دیگر شاهد رویدادهای عجیبی است که در این بازار نابسامان شنیده میشود.
ارسال دیدگاه