رشد ۱۰۶ درصدی حجم معاملات بین بانکی
تهران (پانا) - بازار بینبانکی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است و تعداد معاملات با ۳۳.۲۱ درصد افزایش و حجم معاملات با رشد بیش از ۱۰۶ درصدی همراه بوده است.
به گزارش بانک مرکزی، بررسی عملکرد کلی بازار بین بانکی ریالی در سال ۱۳۹۶ نشان میدهد که در مجموع ۳۸ هزار و ۱۰۱ فقره معامله به ارزش ۶۴۰۵۵۶۸۰ میلیارد ریال با محدوده نرخ ۱۶ تا ۲۵ درصد و با میانگین نرخ ۱۸.۶۹ درصد انجام شده است.
همچنین بررسی وضعیت سپردهگذاری بانکها در بازار بین بانکی حاکی از آن است که ۶۱.۹۹ درصد کل معاملات در سال ۹۶ سهم بانکهای دولتی با کمترین میزان سود یعنی ۱۸.۴۶ درصد بوده و بانکهای خصوصی نیز ۲۰.۴۴ درصد کل معاملات را به خود اختصاص داده اند که میانگین نرخ سود آن ۱۹.۳۱ درصد بوده است.
همچنین ۱۷.۲۳ درصد حجم معاملات سهم بانکهای اصل ۴۴ از جمله بانک های ملت، صادرات، تجارت و رفاه کارگران و ۰.۳۳ درصد نیز سهم موسسات اعتباری بوده است.
این در حالی است که سهم سپردهپذیری بانکهای خصوصی ۵۱.۵۲ درصد کل معاملات بوده و بانکهای اصل ۴۴ معادل ۲۶.۶۴ درصد، بانکهای دولتی ۱۳.۷۲ درصد و موسسات اعتباری ۸.۱۲ درصد کل معاملات را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه سهم سپردهپذیری بانکها در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ مشاهده میشود که سهم بانکهای خصوصی از سپرده پذیری حدود ۷.۵ درصد رشد داشته و سهم بانکهای دولتی و اصل ۴۴ نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
در سال ۱۳۹۶ مجموعا ۳۸ هزار و ۱۰۱ فقره معامله به ارزش ۶۴۰۵۵۶۸۰ میلیارد ریال با محدوده نرخ ۱۶ تا ۲۵ درصد و با میانگین نرخ ۱۸.۶۹ درصد انجام پذیرفت.
آمار نشان میدهد که در مقایسه با سال ۱۳۹۵ باز هم بازار بین بانکی از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و تعداد معاملات با ۳۳.۲۱ درصد افزایش و حجم معاملات با رشد بیش از ۱۰۶ درصد همراه بوده است.
سهم بانکها از سپردهگذاری بانک مرکزی
بانک مرکزی به عنوان تنظیمکننده بازار، تمامی امور مربوط به برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی، تدوین مقررات، نظارت، کنترل و تسویه معاملات را بر عهده داشته است و جهت اعمال سیاستهای پولی در بازار شرکت میکند. حمایت از نرخ سودی مشخص توسط بانک مرکزی از طریق مداخله در بازار باید بر حسب شرایط بازار و مقتضیات سیاست پولی و اعتباری صورت پذیرد.
بررسی آمار نشان میدهد ۴۳.۷۹ درصد کل معاملات سپردهگذاری بانک مرکزی در بانکهای خصوصی و ۲۷.۹۷ درصد کل سپردهگذاری در بانکهای اصل ۴۴ انجام شده است. همچنین سهم بانکهای دولتی ۱۷.۳ درصد و سهم موسسات اعتباری ۱۰.۹۵ درصد بوده است که این سپردهگذاریها به صورت یکماهه تا ۹ ماهه صورت گرفته است.
بررسی میانگین موزون نرخ سود معاملات بازار از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ نشان میدهد که نرخ سود بازار بین بانکی که از سال ۸۹ تا ۹۳ روند صعودی را طی کرد و از ۱۴.۴ درصد به ۲۷ درصد رسیده بود در سه سال گذشته با برنامهریزی بانک مرکزی رو به کاهش گذاشته و در سال ۹۶ میانگین ۱۸.۴۹ را ثبت کرده که پایینترین میزان در ۶ سال گذشته بوده است.
ارسال دیدگاه