تلاش برای انتقال تجارب کرهایها در تأمین مالی ساخت شهرهای هوشمند
تهران (پانا) - مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید شهرهای هوشمند را تجاربی منحصر به فرد و محرک رشد و توسعه در کشورها دانست و گفت کارگاههای آموزشی برنامهریزی شده برای برگزاری در ۲۱ و ۲۲ فروردینماه با هدف انتقال جزئیات همین تجارب از کشور کره است.
به گزارش وزارت راهو شهرسازی، حبیبالله طاهرخانی درخصوص سمینار برنامهریزی شده در مورد انتقال تجارب کره جنوبی در انتقال پایتخت اداری و همچنین کارگاه آموزشی شهر جدید - شهر هوشمند با حضور اساتید و کارشناسان هر دو کشور بیان کرد: شرکت عمران شهرهای جدید در اواخر سال ۹۵ تفاهمنامهای با شرکت دولتی ال اچ کره جنوبی به امضا رساند چراکه این شرکت دارای تجارب بسیار خوب و منحصربه فردی در حوزههای کاری مختلف خصوصا در بحث توسعه شهرهای جدید است.
طاهرخانی با تأکید براینکه کره جنوبی نیز تقریبا دارای فرآیندی مشابه ایران در ساخت و توسعه شهرهای جدید است گفت: این کشور در دهه ۹۰ میلادی کار ساخت شهرهای جدید خود را آغاز کرده و تا ۱۰ سال تمرکز اصلی خود را با هدف پاسخگویی به نیار مسکن مردم جامعه بر توسعه شهرهای مسکونی قرار داد.
معاون وزیرر اه و شهرسازی در این خصوص ادامه داد: کره جنوبی از سال ۲۰۰۰ با تغییر نگاه خود به شهرهای جدید، رویکرد ساخت این شهرها را از مسکونی به سایر حوزهها از جمله شهرهای هوشمند تغییر داد و آنها را از ابعاد مختلف توسعه شهری بررسی کرد.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود در تشریح ویژگی شهرهای هوشمند بیان کرد: این شهرها عموما شهرهایی کارآفرین و در عین حال هوشمند هستند که نوآوری در بخشهای گوناگون اداره آن از جمله سیستم حمل ونقل، سیستم تأمین انرژی، آب و سیستم فاضلاب دیده شده و دیگر تمرکز عملیات ساخت و بهرهبرداری از این شهرها صرفا بر روی حوزه سکونتی نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید همچنین شهرهای هوشمند را تجاربی منحصر به فرد و محرک رشد و توسعه در کشورها دانست و گفت: کارگاههای آموزشی برنامهریزی شده برای برگزاری در ۲۱ و ۲۲ فروردینماه با هدف انتقال جزئیات همین تجارب از کشور کره بوده که ۲ بحث چگونگی تأمین سیستم مالی و نقش شهرهای هوشمند در حوزه آمایشی سرزمین کره جنوبی از اهمیت بالایی برای ما برخوردار خواهد بود.
طاهرخانی در ادامه سخنان خود با بیان این نکته که شرکت عمران شهرهای جدید نیز در این دوره به سمت رویکرد ساخت شهرهای آمایشی به خصوص در نسل نوی شهرها واقع در جنوب کشور حرکت کرده است گفت: بدون شک حوزه مدیریت و برنامهریزی این شهرها از اهمیت بالایی برخوردار بوده که قصد داریم در این کارگاه و سمینار از تجارب کشور کره در روند اجرایی نسل نوی شهرهای جدید بهره ببریم.
به گفته این مقام مسئول، کره جنوبی ۱۰ سال بر روی ساخت شهرهای جدید با رویکرد سکونتی تمرکز داشته درحالی که در کشور ما این زمان بسیار طولانی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درحال حاضر استفاده از بحث گردشگری اصلیترین رویکرد ما در ساخت شهر جدید تیس به شمار میرود گفت: قطعا تجارب کرهایها می تواند تا حدی تأخیر بالای ما در تغییر رویکرد شهرهای جدید را جبران و این فرآیند را تسریع بخشد.
وی در پایان مواردی از جمله نقش شهرهای جدید کره در برنامه آمایش سرزمینی، شهرهای پایدار و هوشمند، روش تأمین مالی، نحوه برنامهریزی و مدیریت شهری جدید کره جنوبی و تجربه انتقال پایتخت اداری این کشور را از محورهای اصلی این سمینار برشمرد.
ارسال دیدگاه