از صدور ۴۳۵ هزار سند صوری حمل جلوگیری شد

تهران (پانا) - معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل‌ جاده‌ای گفت: با وجود اجرایی نشدن سامانه سپهتن، اما از طریق سامانه‌های موازی سازمان راهداری از شهریورماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۶۰ میلیون فقره سند حمل صادر شده و ۴۳۵ هزار سند حمل صوری کنترل شده است که به معنای صرفه‌جویی یا جلوگیری از قاچاق ۱۷۵ میلیون لیتر سوخت به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار است.

کد مطلب: ۱۵۳۶۹۹۰
لینک کوتاه کپی شد
از صدور ۴۳۵ هزار سند صوری حمل جلوگیری شد

«سپهتن» سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حمل‌ و نقل جاده‌ای است که درون خودرو نصب می‌شود و از طریق سیم‌کارت GFM ،GPRS به‌طور مداوم اطلاعات تعریف شده نظیر سرعت، مشخصات گواهینامه راننده، ساعت کارکرد و غیره را به مراکز پلیس راهور ارسال می‌کند.

این سیستم قادر است از طریق شبکه ارتباطی DSRC به محض نزدیک شدن اتوبوس‌های مسافربری بین‌شهری به پاسگاه‌ها نسبت به تخلیه اطلاعات اقدام کرده و عملکرد وسیله نقلیه را مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار دهد.

سامانه مرکزی مذکور با سیستم صورت وضعیت و سایر سامانه‌های مورد نیاز تبادل داده می‌کند.

مهدی خضری معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل‌ جاده‌ای افزود: تاکنون در این ۱۶ ماه طی ۳۳ مرحله اطلاعات مربوطه را در اختیار شرکت نفت قرار داده و بارنامه‌های صوری را رصد و کنترل کرده و از فهرست دریافت سهمیه سوخت حذف کرده است.

وی یادآور شد: با وجود وجود دوربین‌های جاده‌ای که همه اطلاعات آمد و شد ناوگان را ثبت و ضبط می‌کند، اما با وجود سامانه سپهتن، انجام برخی کنترل های دیگر در موضوع پیمایش دقیق‌تر خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: فراموش نکنیم حتی در صورت راه‌اندازی سامانه مذکور، نصب آن به خودروهای ناوگان عمومی، تطبیق با کامپیوتر خودروها و ... حدود دو سال زمان خواهد برد و در مجموع کار بسیار بزرگی است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری با یادآوری اجرایی شدن این سامانه در سال ۹۳ روی برخی خودروها، اظهار داشت: از مجموع ۱۴ هزار دستگاه اتوبوسی که این سامانه روی آنها نصب شد، امروز کمتر از هفت‌هزار دستگاه فعال است و بقیه آنها سوخته، قدیمی شده یا تامین قطعات آن به سختی انجام می‌شود. بر این اساس مواردی همچون بومی‌سازی اجزار و قطعات آن، هک نشدن و ... باید مد نظر مسئولان باشد تا مشکلات بعدی را شاهد نباشیم.

دلایل طولانی شدن اجرای سپهتن

خضری در ادامه اظهار داشت: هرچند شورای اقتصاد، مسئولیت اجرایی کردن این سامانه را بر عهده سازمان راهداری قرار داده است، با این حال باید فراخوانی برای انجام این مهم داده می شد تا با مشخص شدن برنده مناقصه، شرکت مذکور به انجام سرمایه‌گذاری بپردازد.

وی بیان‌داشت: پس از آن با اجرایی شدن پروژه، از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت، شرکت به پرداخت پول پیمانکار می پردازد، اما نکته آنجاست که سازمان راهداری تاکنون ۲ بار در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ اقدام به برگزاری مناقصه کرده ولی به دلیل شرایطی که ذکر شد کسی از آن استقبال نکرد.

این مقام مسئول سازمان راهداری ادامه‌داد: در حین برگزاری مناقصه نیز با ورود پلیس مواجه شدیم که اعلام کرد این سامانه نیاز به پیوست فنی- امنیتی دارد، زیرا قرار است روی ۳۵۰ هزار دستگاه ناوگان فعال حمل و نقل جاده‌ای کشور نصب شود.

وی خاطرنشان‌کرد: برای اجرای سامانه‌ای در این وسعت و گستردگی، شرکت مجری باید مورد تایید فراجا قرار می‌گرفت؛ زیرا مباحث ایمنی و کنترل توسط پلیس انجام می‌شود و به همین دلیل موضوع طرح تغییر کرد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار