برگزاری مراسم اختتامیه نمایشگاه و همایش فناوری‌های نوین در صنعت سیمان

تهران (پانا) - مراسم اختتامیه نمایشگاه و همایش فناوری‌های نوین در صنعت سیمان عصر چهارشنبه،۱۲ دی‌ماه در محل هتل المپیک تهران برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۳۰۲۲۷
لینک کوتاه کپی شد
برگزاری مراسم اختتامیه نمایشگاه و همایش فناوری‌های نوین در صنعت سیمان

وفاپور، رییس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در مراسم بزرگداشت نود و یکمین سالروز صنعت سیمان اظهار کرد: این امیدواری وجود دارد که در سال‌های آینده بخشی از مشکلات کنونی از جمله موضوع ناترازی مرتفع شده باشد.مکاتبات و جلسات مستمری از سوی انجمن برای حل مشکلات کنونی در حال پیگیری است و نگرانی موجود این است که به نظر می‌آید صنعت سیمان در اولویت‌های تخصیص انرژی نبوده و کوره‌های کارخانجات سیمانی یک به یک خاموش می‌شود.

وفاپور با بیان اینکه سهم صنعت سیمان در تولید ناخالص داخلی بیش از ۲ درصد و صنایع بسیاری به تولید سیمان وابسته است، اظهار کرد:‌۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم از این صنعت ارتزاق می‌کنند.روزانه ۱۰ هزار کامیون معادل ۲۸درصد حمل و نقل جاده‌ای در کار حمل سیمان هستند.

وی خاطرنشان کرد: ادامه روند کنونی فعالیت سیمان و نبود نقدینگی برای پرداخت‌ها به زودی مشکلاتی را در صنعت ایجاد می‌کند.موجودی کلینکر برخی واحدهای سیمانی صفر شده و برخی به کمتر از ۳۰ درصد رسیده و قابل پیش‌بینی است که به زودی چه شرایطی در بازار سیمان وجود خواهد داشت.

وی اظهار کرد: بازیافت انرژی حرارتی کارخانجات سیمان راهکاری برای تامین انرژی است و کمکی است که این واحدها می‌توانند در بحث تامین انرژی به دولت داشته باشند.با این شیوه می‌توان ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز را تامین کرد.پیشنهاد آن به وزارت صمت ارائه شده و اگر تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار قرار بگیرد می‌توان این طرح را وارد فاز اجرایی کرد و به نظر می‌رسد بهترین راهکار باشد.

الوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: نمودار تولید سیمان در سال جاری نشان می‌دهد میزان کلینیکر‌ کاهش یافته و امسال حدود ۱۷ میلیون تن از تولید سال گذشته کمتر تولید شده است.انرژی ارزان که شاید مزیت صنعت بوده به تدریج حذف می‌شود.

وی ادامه داد:‌باید تلاش شود در مسیر تولید برای تولید سیمان آمیخته اقدام شود.امروز ۸۰ نوع محصول سیمانی در سازمان استاندارد به ثبت رسیده و ۴۰ نوع محصول سیمانی در بورس کالا عرضه می‌شود.

الوندیان بیان کرد:‌ هدفگذاری انجمن این است که سیمان آمیخته را جایگزین سیمان پاکتی کند.میزان مصرف داخلی ۵۵ میلیون تن است و۱۴ میلیون تن میزان صادرات سیمان از کشور است و باید با برنامه‌ریزی بازار صادراتی را حفظ کرد.برای تنوع محصول باید آسیاب و سیلوی سیمان ایجاد کرده و با توسعه آسیاب‌های سیمان و تنوع محصول میزان تولید را به ۱۳۰ میلیون تن افزایش داد.

وی با بیان اینکه استاندارد سیمان‌های آمیخته نیز  در حال بازنگری است، تصریح کرد: آزمایشگاه کارخانجات باید توسط مراکز بالاتری تحت پایش قرار گیرد و امیدوار هستیم‌ اگر مشکلی در کیفیت وجود دارد، رفع شود و یکسان‌سازی کیفی صورت گیرد.

در ادامه این مراسم از کتاب ۹۰سال صنعت سیمان رونمایی شد.

حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار  نیز در این مراسم با اشاره به گلایه‌های فعالان صنعت سیمان گفت: این پرسش مطرح است که کدام کار اقتصادی بزرگ است که با چالش و مشکل مواجه نباشد.صنعت سیمان نیز به دلیل ناترازی با مشکلاتی همراه است. اکنون ۱۲ نوع سیمان در کشور تولید می‌شود و ۱۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده است.

وی افزود: ۷ تا ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت سیمان انجام شده اما به اندازه ارزش جایگزینی ارزش بازار برای آن انجام نشده است.

صیدی گفت: دخالت‌ها و قیمت‌گذاری تکلیفی، صنعت سیمان را اذیت کرده و ۲۰ دلار در تن قیمت منصفانه‌ای نیست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه پروژه‌های تامین انرژی با انرژی ‌های نو نویدبخش ایجاد شرایط بهتر در این صنعت است، خاطرنشان کرد:‌سال گذشته قانون مترقی تامین‌مالی زیرساخت تصویب شد که چندان از آن استفاده نشده است.هفته‌ای یک همت بخش خصوصی از ما مصوبه می‌گیرد و اوراق منتشر می‌کند.ظرفیت خوبی برای شرکت‌های کوچک و متوسط نیز ایجاد شده است که اگر از آن استفاده شود شرایط بهبود می‌یابد و همیشه اینگونه نخواهد ماند.

وی با اشاره به نقش حیاتی بورس در تامین مالی شرکت ‌های تولیدی، اظهار داشت: بورس به عنوان یک بازار سرمایه کارآمد، می ‌تواند نقش مهمی در تامین مالی بلندمدت و پایدار شرکت ‌های سیمانی ایفا کند. با عرضه اوراق مشارکت، سهام و سایر ابزارهای مالی در بورس، شرکت ‌های سیمانی می ‌توانند به منابع مالی مورد نیاز خود برای توسعه و نوآوری دست یابند. همچنین، شفافیت و نظارت مستمر بورس، به افزایش اعتماد سرمایه‌ گذاران و جذب سرمایه ‌های داخلی و خارجی به این صنعت کمک شایانی خواهد کرد.

وی تصریح کرد:‌ صنعت سیمان در برخی مناطق کشور مشکل دارد اما ایجاد زیرساخت‌ها و بافت‌های فرسوده ظرفیت خوبی برای افزایش تقاضا در بخش مصرف است.  

 

در  این مراسم حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، فعالان صنعت سیمان و پیشکسوتان این حوزه حضور داشته و در پایان از برخی فعالان و پیشکسوتان این حوزه تقدیر شد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار