اصلاحات مالیاتی؛ گامی برای حمایت از تولیدکنندگان کوچک

تهران (پانا) - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره اصلاحات مالیاتی اخیر و سیاست‌های اتخاذشده در این زمینه گفت: اصلاحات مالیاتی؛ گامی برای حمایت از تولیدکنندگان کوچک است.

کد مطلب: ۱۵۲۸۹۰۷
لینک کوتاه کپی شد
اصلاحات مالیاتی؛ گامی برای حمایت از تولیدکنندگان کوچک

میثم ظهوریان ابوترابی، نماینده مردم کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی در گفت وگو با پانا، درباره اصلاحات اقتصادی در بودجه سال بعد برای حمایت از تولید کنندگان، کارمندان و مشاغل خرد گفت: «یکی از تغییرات کلیدی در این اصلاحات، افزایش سقف معافیت مالیاتی برای کارکنان و کارگران تا ۲۴ میلیون و برای مشاغل خرد تا ۲۰۰ میلیون یعنی یک افزایش ۱۰۰ درصدی بوده است. این اقدام می‌تواند به نفع اقشار حقوق‌بگیر و طبقات پایین‌تر جامعه باشد و بخشی از فشار مالیاتی را از دوش این گروه‌ها بردارد. اما در کنار این اقدام مثبت، برخی دیگر از سیاست‌های اتخاذشده جای تأمل دارند.»

وی با انتقاد از ساختار معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های بزرگ افزود: «در حالی که دولت سقف معافیت مالیاتی را افزایش داده، معافیت‌های انگیزشی و دفاعی را نیز مشمول مالیات کرده و این تغییر می‌تواند برای برخی از شرکت‌ها و فعالان اقتصادی کوچک و متوسط مشکل‌ساز شود. معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های بزرگ و بورسی به گونه‌ای طراحی شده که نرخ مؤثر مالیاتی این شرکت‌ها به حدود ۶ درصد می‌رسد. این در حالی است که تولیدکنندگان کوچک و متوسط همچنان مکلف به پرداخت ۲۵ درصد از سود خود به‌عنوان مالیات بودند ولی این موضوع اصلاح و تمام تولید کنندگان مشمول این ۵ درصد کاهش شدند.»

ظهوریان در ادامه به تأثیر این تفاوت‌ها بر فضای رقابت اقتصادی اشاره کرد و گفت: «تفاوت نرخ مالیاتی بین شرکت‌های بزرگ و کوچک به‌شدت بر رقابت‌پذیری بنگاه‌های کوچک و متوسط تأثیر می‌گذارد. وقتی تولیدکنندگان کوچک مجبور به پرداخت مالیات سنگین‌تری نسبت به شرکت‌های بزرگ باشند، توان رقابتی آن‌ها کاهش می‌یابد. این موضوع می‌تواند به تدریج منجر به انحصار در بازار و خروج بنگاه‌های کوچک از چرخه تولید شود.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین از رویکرد دولت در شناسایی و برخورد با فرار مالیاتی حمایت کرد و آن را گامی مثبت در جهت برقراری عدالت اجتماعی دانست و اظهار کرد: «یکی از سیاست‌های مهم در اصلاحات مالیاتی، تمرکز بر شناسایی فراریان مالیاتی و فعالیت‌های اقتصادی غیرشفاف است. این اقدام می‌تواند به توزیع عادلانه‌تر بار مالیاتی کمک کند و منابع مالی جدیدی را برای دولت فراهم آورد.»

ظهوریان بر لزوم بازنگری در سیاست‌های مالیاتی برای ایجاد توازن تأکید کرد: «اصلاحات مالیاتی باید به گونه‌ای باشد که نه تنها عدالت اجتماعی را برقرار کند، بلکه از رشد و توسعه اقتصادی نیز حمایت کند. توجه به بنگاه‌های کوچک و متوسط و فراهم کردن شرایط عادلانه برای رقابت آن‌ها با شرکت‌های بزرگ، باید یکی از اولویت‌های اصلی باشد. اگرچه گام‌هایی در جهت کاهش فشار مالیاتی بر اقشار کم‌درآمد برداشته شده، اما برای رفع نابرابری در فضای اقتصادی، همچنان نیاز به اصلاحات بیشتری داریم.»

ظهوریان ابراز امیدواری کرد: با تعامل میان دولت و مجلس، سیاست‌های مالیاتی کارآمدتری طراحی شود تا عدالت اقتصادی و رشد تولید ملی به‌صورت هم‌زمان تحقق یابد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار