در گفتوگوی پانا با کارشناس مسائل اقتصادی مطرح شد:
به جای دانشگاه باید ظرفیت مراکز فنی و هنرستانها افزایش یابد
تهران (پانا) - کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باید ظرفیت دانشگاهها را کاهش داد و به توسعه هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای پرداخت. این وضعیت به ویژه در شهرهای کوچکتر از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
لطفعلی بخشی درباره کمبود نیروی انسانی ماهر و متخصص اظهار کرد: در هرم کار سطوحی وجود دارد که از دکترا آغاز و به کارشناسی ارشد و کارشناسی و سطوح پائینتر تحصیلی میرسد. به دلیل سیاستهای نهچندان مناسب گذشته فرهنگی در کشور شکل گرفت که جوانان یا باید مهندس و دکتر میشدند یا از دانشگاه فارغالتحصیل.فارغالتحصیلانی که مهارت چندانی برای بازار کار نداشتند و رشتههایی که به دیپلم و فوقدیپلم ختم شده و میتوانست سریعتر فرد را به بازار کار متصل کند چندان مورد توجه قرار نگرفت.
وی افزود: رشتههای هنرستانی و فنی و حرفهای سالهای سال نادیده گرفته شد و متناسب با نیازهای بازار کار توسعه داده نشد.به همین دلیل بازار کار مملو از مهندسان است اما تکنسینهای فنی و اجرایی که حاضر باشند در واحدهای تولید و خطوط تولید کار کنند بسیار کمتر است.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: فوقدیپلمها نیز هدایت به تحصیل و کسب لیسانس شدند. اکنون مشکل کمبود نیروی انسانی کشور در بخشهای مهارتی است.رشتههای فنی مانند جوشکار، مکانیک و تراشکار و غیره از جمله رشتههایی هستند که بسیاری از صنایع از جمله صنایع بالادستی و مهمی مانند نفت وگاز یا واحدهای صنعتی بزرگ و کارخانجات به آنها احتیاج دارند اما تعداد آنها کم است و مشکلاتی را دربخشهای تولیدی ایجاد کرده است.
بخشی تصریح کرد: بودجه واحدهای فنی و حرفهای زیرمجموعه وزارت کار و هنرستانهای فنی زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش طی سالها ناکافی بوده است و منجر به نقشآفرینی مثبت و موثر آنها نشده است.
وی بیان کرد: با مصوبهای قانونی تمامی مدارک فوقدیپلم فنی تبدیل به لیسانس شد و فردی که خود را مهندس میداند حاضر به کار تکنسینی نشده است.این شرایط و وضعیت کنونی حاصل سیاستهایی است که در بازار کار اعمال شده است.
وی گفت:باید ظرفیت دانشگاهها را کاهش داد و به توسعه هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای پرداخت. این وضعیت به ویژه در شهرهای کوچکتر از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت:یکی دیگر از مشکلات بازار کار این است که افراد ماهر و متخصصی که در کشور تربیت شدهاند به واسطه شرایط شغلی و درآمدی جذب بازار کار کشورهای دیگر شدهاند.
ارسال دیدگاه