دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با پانا:
افزایش معافیتهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴؛ گامی در راستای حمایت از اقشار ضعیف و رونق تولید
تهران (پانا) - دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزایش ۱۰۰ درصدی معافیتهای مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خرد را اقدامی در جهت کاهش فشار بر اقشار ضعیف دانست و بر لزوم شناسایی فراریان مالیاتی و حمایت عملی از تولیدکنندگان تأکید کرد.
اسماعیل سیاوشی، نماینده چادگان، فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی و دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با پانا در خصوص افزایش معافیتهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ برای برخی گروهها از جمله کارمندان، مشاغل خرد و تولیدکنندگان، اظهار کرد: «افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون تومان و مشاغل خرد از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان، نشاندهنده نگاه حمایتی دولت و مجلس به اقشار ضعیف و متوسط است. این اقدام میتواند تا حد زیادی فشار مالیاتی را از روی دوش این اقشار بردارد و فرصتی برای بهبود شرایط زندگی آنها ایجاد کند.»
وی افزود: «البته باید توجه داشت که این معافیتها، کاهش درآمد مالیاتی دولت را به همراه دارد و باید از مسیرهای دیگر جبران شود. در این راستا، شناسایی و مقابله با فراریان مالیاتی و دانهدرشتها اهمیت زیادی دارد. متأسفانه بخشهایی از اقتصاد، مانند بازار مسکن و سوداگری در ملک و زمین، همچنان از پرداخت مالیات فرار میکنند و اگر این منابع بهدرستی مدیریت شوند، میتوانند جایگزین این کاهش درآمد شوند.»
سیاوشی با اشاره به کاهش مالیات تولیدکنندگان از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد، اظهار کرد: «این تصمیم گامی در راستای حمایت از بخش مولد اقتصاد است. در شرایطی که سرمایهگذاری در حوزههایی مانند زمین و طلا سود بیشتری دارد و مالیات کمتری به آن تعلق میگیرد، کاهش مالیات تولیدکنندگان میتواند انگیزه لازم برای هدایت سرمایهها به سمت تولید و اشتغالزایی را ایجاد کند.»
وی ادامه داد: «حمایت از تولیدکنندگان باید به شکلی باشد که سرمایهگذاران امیدوار شوند و به جای سوداگری، در فعالیتهای اقتصادی مولد مشارکت کنند. این اقدام میتواند به رشد اقتصادی کشور و کاهش نرخ بیکاری کمک شایانی کند.»
سیاوشی همچنین به ادامه طرح نشاندار کردن مالیاتها در بودجه ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: «این طرح میتواند به شفافیت مالیاتی و افزایش انگیزه برای پرداخت مالیات کمک کند. اگر افراد بتوانند مالیات خود را به طرحهای نیمهتمام و پروژههای موردنیاز اختصاص دهند، هم انگیزه بیشتری برای پرداخت خواهند داشت و هم روند تکمیل پروژههای عمرانی تسریع میشود.»
وی در پایان تأکید کرد: «افزایش معافیتها و کاهش مالیاتها باید همراه با سیاستهای حمایتی دیگر باشد تا در شرایط تورمی فعلی، اثربخشی لازم را داشته باشد. اگر تورم کنترل نشود، این معافیتها نمیتواند تأثیر ملموسی در زندگی مردم داشته باشد.»
ارسال دیدگاه