آیین پاسداشت پنجاهمین سال جامعه مهندسان مشاور ایران برگزار میشود
تهران (پانا) - آیین پاسداشت پنجاهمین سال جامعه مهندسان مشاور ایران ۳ دیماه در تهران برگزار میشود.
سامی ستایش، نایب رئیس جامعه مهندسان مشاور ایران در نشستی خبری عنوان کرد: بر اساس تصمیم اعضای جامعه مهندسان مجری برگزاری آیین پاسداشت پنجاهمین سال فعالیت جامعه مهندسان هستم.این جشن، یادآور پنجاه سال حضور ۹۰۰ شرکت در ۲۰ گروه تخصصی هستند.برای امید به آینده روشن برنامهریزی میکنیم و پشت سرگذاشتن مشکلات مرهون تلاش همه اعضا است.
ستایش گفت: جامعه مهندسان مشاور در سال ۵۲ در حالی تاسیس شد که بخش عمده فعالیتهای مهندسی توسط شرکتهای خارجی در حال اجرا بود که البته پس از انقلاب از ایران خارج شدند.در اواخر دهه ۷۰ بخش عمده فعالیتها، حاصل تلاش جامعه مهندسان بوده است.دانایی محوری و خرد ورزی در کنار توان فنی و تخصصی موجب پیشبرد اهداف و انجام امور اجرایی شده است.
ناییب رییس انجمن جامعه مهندسان مشاور عنوان کرد: در طی این سالها همانند سایر بخشهای اقتصادی تنگناهایی برای فعالیت جامعه مهندسان مشاور وجود داشته است اما ما را خسته نکرده و رویکرد دموکرات و فرآیند دموکراسی موجب تجربه ۲۸ دوره مدیریتی شده و همکارانی از ۱۷ استان کشور تلاش کردهاند این جامعه پویا باشد.
همچنین تلاش شده سهم ما در بازار خارجی نیز افزایش یابد.اعضای جامعه به وجود ارزشهای مشترک معتقد بودند.احساس نیاز در برهههای مختلف وجود داشت و ما نیز حضور داشتیم تا امور به پیش برود.
وی عنوان کرد: گذر به روایت جامعه مهندسان مشاور در ۵۰ سال گذشته و ارائه دستاوردهای قدیمی و تقدیر از پیشکسوتان از جمله موضوعات محوری آیین پاسداشت پنجاهمین سال جامعه مهندسان مشاور است.
ستایش خاطرنشان کرد: امسال در حوزه مسئولیت اجتماعی هم نقش موثر خواهیم داشت و بنیاد مسئولیت اجتماعی همگام با بنیاد نخبگان فعالیت خواهد کرد.۵۰ زندانی مادر در این روز در راستای مسئولیت اجتماعی آزاد خواهند شد.
نایب رئیس جامعه مهندسان مشاور ایران بیان کرد: مهندسان، شغلی سخت را انتخاب کردهاند.مهمترین ابزار نیروی انسانی است و در جامعه تخصصی مقایسههایی در سطح حقوق و دستمزد اتفاق میافتد و سطح عمومی دریافتی آنها را باید ارتقا داد.۳ تا ۷ درصد هزینه اجرا متعلق به نیروی انسانی است اما تاثیر اجرا، میلیاردها تومان در یک پروژه تاثیر دارد.ازاواخر دهه ۸۰ ترجیح به کوچ از این مشاغل و حرکت به سمت مشاغل دیگر به وجود آمده است.
وی با اشاره به مشکلات فعالان گفت: نحوه ارجاع کار و شرایط شکلگیری شرکتهای جدید از جمله مشکلات این جامعه است. در دورهای شاهد شکلگیری تعداد زیادی شرکت بودیم.همچنین اقدامات عمرانی سطح و جنسش در دو دهه اخیر متفاوت شده است.ماتابع مقررات سازمان برنامه هستیم واما هزینه مالی پروژهها و سطح حقوق انطباق با هزینههای تورم نداشته و همکارانی که در این حرفه فعال داریم نحوه دریافتی که دارند آنها را راضی نمیکند.
ستایش ادامه داد: در جلسات هیات مدیره گاهی شنیده میشود در زمینه رفع مشکلات کملطفی برای نیروی انسانی وجود داشته است.
ستایش با تاکید بر فعالیتهای این جامعه گفت: فعالیتهای مهندسی در شرایطی فعالیت دارند که حدود ۷۰درصد انجام کار مربوط به استفاده از ماشینآلات است و ۳۰درصد باقی مانده مرتبط با نیروی انسانی است.
وی گفت: از این رو چالشهای مالیاتی و سایر مشکلات سازمانی، کاهش حق زحمه مهندسان مشاور دلیلی برای مهاجرت این نخبگان از کشور و یا مهاجرت این قشر به سایر فعالیتهای شغلی در کشور شده است.
رئیس آیین پاسداشت ۵۰سال حضور جامعه مهندسان مشاور ایران، گفت: برای ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه فضای فعالیت در حوزه مهندسان مشاور راههای زیادی وجود دارد که با توجه به حوزه اقتصادی این بخش باید موانع رفع شود تا بحث افزایش نیروهای انسانی نخبه در این بخش فراهم شود.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران، گفت: بسیاری از همکاران فارغ تحصیل از بهترین دانشگاههای کشور به سمت سایر کارهای غیرمربوط کوچ کرده اند که عمده دلیل این اقدام، نبود کار برای مهندسان کشور، سطح پایین درآمد در بخش مهندسی کشور و عدم بسترلازم برای ظهور ایدهها و نظرات مهندسی در کشور است.
به گفته ستایش؛ اگر مهندسان مشاور ایرانی در راستای سیاستهای صادراتی اقدام به صدور خدمات مهندسی داشته باشند وضعیت این بخش به نراتب با همکاری سایر بخشها متحول و توسعه مییابد.
وی گفت: به غیر از مشکلات مطرح شده، تحریم نیز یکی دیگر از موانع حضور مهندسان مشاور در بازارهای جهانی است. صدور خدمات مهندسی شروع توسعه صادرات کالا از کشور است.
ارسال دیدگاه