در گفت‌وگوی پانا با عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح شد:

ضرورت حمایت از ساخت نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر با ملزم‌کردن صنایع به اجرای قانون

تهران (پانا) - عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن اشاره به ضرورت نظارت جدی بر اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، بر نقش حمایتی وزارت نیرو در تأمین منابع برای توسعه نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر و بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در تأسیس این نیروگاه‌ها تأکید کرد.

کد مطلب: ۱۵۱۸۴۹۴
لینک کوتاه کپی شد
ضرورت حمایت از ساخت نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر با ملزم‌کردن صنایع به اجرای قانون

عبدالحسن همتی سراپرده، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پانا درباره اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ملزم کردن صنایع به تأسیس نیروگاه برق تجدید‌پذیر و تأمین ۵ درصد از نیازشان به وسیله خودشان، گفت: «بر اساس این قانون، صنایع کشور ملزم شده‌اند تا طی پنج سال اقدام به تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر کنند. این قانون، صنایع را ملزم کرده تا هر سال درصدی از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کنند تا پس از پنج سال، پنج درصد از نیاز خود به برق را به‌صورت مستقل تأمین کنند. »

همتی سراپرده ادامه داد: «وزارت نیرو بر اساس قانون باید از صنایعی که از اجرای این تعهد سر باز زده‌اند، برق را به قیمت تمام‌شده دریافت کند و این منابع را در اختیار معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دهد. این منابع می‌توانند از طریق وام‌های حمایتی به شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی اختصاص یابند تا آن‌ها نیز بتوانند در راستای تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس گام بردارند. این فرآیند می‌تواند در کنار توسعه فناوری، به رفع ناترازی برق کمک شایانی کند. »

وی خاطرنشان کرد: «این منابع در کنار حمایت مالی، به توسعه نوآوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر کمک می‌کند و می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال پایدار در این حوزه باشد. به گفته او، صنایع دانش‌بنیان به‌عنوان محرکان اصلی رشد در حوزه فناوری تجدیدپذیر می‌توانند نقش مهمی در تأمین برق و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی ایفا کنند. »

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت: «انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل مزایایی که از نظر زیست‌محیطی و پایداری اقتصادی دارند، یکی از ضروریات توسعه پایدار کشور محسوب می‌شوند. به‌علاوه، این انرژی‌ها به کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کنند و با توجه به اینکه کشور با چالش‌های متعددی در زمینه آلودگی هوا و تأمین انرژی پایدار مواجه است، حرکت به سوی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. »

وی تأکید کرد: « تاکنون وزارت نیرو نظارت لازم بر اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان نداشته و بسیاری از صنایع، بدون پرداخت جریمه به مصرف برق به قیمت یارانه‌ای ادامه داده‌اند. این در حالی است که منابع این جریمه‌ها می‌تواند به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی کمک کند. »

وی افزود: «با تأمین منابع از این طریق، شاهد افزایش فعالیت در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی و بادی کوچک‌مقیاس خواهیم بود و این امر می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و تأمین نیاز‌های انرژی کشور کمک شایانی کند. »

این عضو کمیسیون انرژی در پایان با اشاره به اهمیت تعامل مجلس و دولت در اجرای کامل و دقیق این قانون گفت: «تکمیل و اجرای صحیح این سیاست‌ها نه تنها به تأمین برق پایدار کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه انرژی تجدیدپذیر و صنایع دانش‌بنیان، به توسعه پایدار کشور نیز کمک می‌کند. ‌امید است که با نظارت و پیگیری بیشتر، وزارت نیرو در دولت جدید به این مسائل توجه جدی داشته باشد و صنایع نیز به تعهدات خود در راستای تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر عمل کنند. »

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار