گزارش پانا از زمینه‌های گرایش به تحصیل در هنرستان‌ها:

اطمینان دانش‌آموزان از درآمد مشاغل، نقش مهمی در افزایش هنرستان‌های فنی دارد

تهران (پانا) - به گفته کارشناسان یکی از عوامل اصلی در گرایش به تحصیل در رشته‌های فنی اطمینان دانش‌آموزان از درآمد حرفه‌ها و شغل‌های مختلف در این رشته‌هاست و اطمینان دانش‌آموزان از متناسب‌بودن درآمد مشاغل نقش مهمی در افزایش هنرستان‌های فنی دارد.

کد مطلب: ۱۵۰۹۰۶۴
لینک کوتاه کپی شد
اطمینان دانش‌آموزان از درآمد مشاغل، نقش مهمی در افزایش هنرستان‌های فنی دارد

بعضی از دانش‌آموزان از همان ابتدای کودکی به کارهای عملی علاقه‌مند هستند و والدین نیز این علاقه‌مندی را در آنها مشاهده می‌کنند. این دانش‌آموزان دوست دارند سریع‌تر وارد بازار کار شوند. در این میان رشته‌ها و شاخه فنی حرفه‌ای برای آنها جذاب است  و امکان ورود به رشته‌های تخصصی‌تر را فراهم می‌کند.

دانش‌آموزان در هنرستان‌ها بیش از اینکه به صورت تئوری درس بخوانند، آموزش کارگاهی و عملی می‌بینند و برای ورود به بازار کار و یاد گرفتن فوت و فن حرفه‌های مختلف آماده می‌شوند. دانش‌آموزان می‌توانند از پایه دهم وارد یکی از رشته‌های فنی حرفه‌ای شوند که در هنرستان‌ها ارائه می‌شوند.

از آنجا که بازار کار و جذابیت‌های شغلی مربوط به رشته‌های فنی نقش مهمی در گرایش دانش‌آموزان به تحصیل در این رشته‌ها دارد آسیب‌شناسی بازار کار این دسته از مشاغل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.یکی از این جذابیت‌ها درآمد متناسب و دستمزدهایی است که به مشاغل فنی ارایه می‌شود.

آنگونه که یک عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید افزایش درآمد و ایجاد جذابیت‌های لازم در مشاغل مربوط به رشته‌های فنی از جمله موضوعاتی است که زمینه‌ساز رغبت و تمایل به ورود دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و هنرستانی خواهد شد.

ابراهیم زکی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با پانا تصریح کرد:‌ «باید تناسبی میان درآمد رشته‌های فنی و  سایر مشاغل وجود داشته باشد و علاوه بر آن باید فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد تا کار و خدمت به عنوان ارزش در جامعه محسوب شود نه آنکه هر کاری که زحمت کمتر داشته باشد از جایگاه بالاتر برخوردار باشد.»

وی درباره امکان کمک اتاق‌های بازرگانی و وزارتخانه‌های دیگر به وزارت آموزش و پرورش در تجهیز هنرستان‌ها به امکانات روز آموزشی، تصریح کرد:‌ «ایجاد جذابیت‌های لازم در مشاغل مربوط به رشته‌های فنی از جمله موضوعاتی است که زمینه‌ساز رغبت و تمایل به ورود دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و هنرستانی خواهد شد و طبیعی است که در این مسیر هم اتاق‌های بازرگانی و هم سایر وزارتخانه‌های کشور می‌توانند موثر باشند و به وزارت آموزش و پرورش در این مسیر یاری دهند.»

زکی تصریح کرد:‌ «اتاق بازرگانی نیز به بحث آموزش و افزایش کیفیت آموزش تلاش‌های متعددی انجام داده است و به منظور بهبود کیفیت آموزش می‌توان از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی نیز استفاده کرد.»

وی عنوان کرد:‌ «یکی دیگر از موارد اتصال نیروی‌های کار به بازار است که در این زمینه نیز اتاق‌‌های بازرگانی می‌توانند نقش مهمی داشته باشند.»

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار