دبیر اجرایی اجلاس سراسری کارآفرینان و نوآوران ایران مطرح کرد؛

کارآفرینان، همچون موتوری محرک می‌توانند رشد اقتصادی کشور را تضمین کنند

تهران (پانا) - اجلاس سراسری کارآفرینان و نوآوران ایران در حالی در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد که در آن مطرح گردید که دولت، مجلس و مسئولین کشورمان برای موفقیت چرخه اقتصاد نیاز است از نگاه سنتی به این عرصه فاصله بگیرند و بهره‌گیری از تکنولوژی و متون روز را چاشنی چرخه اقتصادی کشور کنند.

کد مطلب: ۱۵۰۲۹۳۶
لینک کوتاه کپی شد
کارآفرینان، همچون موتوری محرک می‌توانند رشد اقتصادی کشور را تضمین کنند

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با حضور در اجلاس کارآفرینان نوآور ایران گفت: این همایش با ابعاد مختلفی کار خود را با حضور نخبگان حوزه کارآفرینی و صاحبان سرمایه آغاز و به پایان رساند.

وی افزود: به نظرم اینگونه همایش‌ها می‌تواند رابط و بستر مناسبی برای فعالیت‌ها و عملکردهای پیشرو در بخش‌های خصوصی، دولتی و نیز مجلس که به عنوان ناظر تشکیلات کشور است، محسوب گردد و این ارتباط را ضمن قوی نمودن، انسجام بخشد.

مالکی ادامه داد: یکی از نکات مهم که در این همایش به آن اشاره شد، موضوع " هوش مصنوعی " بود که این روزها در دنیا جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده و ما به لحاظ اینکه هنوز نتوانسته‌ایم زیرساخت‌های فناوری را در کشور آماده سازی کنیم، طبیعی است که جایگاه تعریف شده‌ای برای هوش مصنوعی و استفاده از آن را نداشته باشیم؛ علی رغم اینکه می‌دانیم بسیاری از جوانان خوش فکر ما، یک سری اقدامات خوب و موثری را با ترکیب فنون جدید و تکنولوژی روز دنیا در راستای بهره گیری از هوش مصنوعی را در کشور رقم زده‌اند، با این حال استفاده از این تکنولوژی که در جهان رایج شده، امری است که نمی‌توان نیاز به آن را در کشور نادیده گفت و منکر شد، از این رو حتما باید این موضوع را در مجلس جدی بگیریم.

وی بیان کرد: خوشبختانه وزیر جدید ارتباطات که خود دکترای هوش مصنوعی دارد، نه تنها نگاه خوبی به این تکنولوژی داشته، بلکه مصمم است تا در راستای بهره گیری از این علم ، سازوکارهای لازم آن را به نوبه خود در کشور سرمایه گذاری نماید، چون به هر حال  نمی‌توانیم رابطه کشورمان را در ارتباط با بهره گیری از فضای مجازی، تکنولوژی و هوش مصنوعی با دنیا قطع کنیم؛ ما می‌توانیم همچون کشورهای دیگر براساس معیارهای خود از تکنولوژی و فنون روز دنیا بهره بگیریم و در کل اهمیت بکارگیری مبحث تکنولوژی روز، موضوعی است که مقام معظم رهبری نیز بارها به آن تاکید داشته‌اند.

مالکی تصریح کرد: امروز اگر ما قرار است در حوزه‌ی اقتصاد حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید آن را براساس فنون روز ارائه دهیم، چون با وجود تکنولوژی‌های جدید، دیگر عملکردهای سنتی پاسخگو نیستند؛ در واقع  نسل امروز که آینده سازان این مرز و بوم هستند، در راستای عملکرد بهتر خود، قطعا از فنون جدید و بروز بهره خواهند گرفت و دولت و مجلس و مسئولان کشور نباید با وجود ظرفیت‌های بسیار موجود، با نگاه ِسنتی و زمخت جلوی این حرکت بایستند و سفره مردم را کوچکتر کنند؛ چرا که استفاده از این نوع دانش‌های جدید می‌تواند به لحاظ اقتصادی فضای خوبی را در کشور جریان دهد و سفره‌های رنگین‌تری را برای مردم جامعه رقم بزند، پس نباید از رنگین شدن سفره مردم هراس داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: خیلی از تحولات‌ در هوش مصنوعی و یا اقتصاد دیجیتال که در دنیا اتفاق می‌افتد، توسط دانشمندان و متخصصین ایرانی است که رقم خورده و می‌خورد وبه وضوح می‌توان مدعی شد هیچ کشوری همچون ایران وجود ندارد که ظرفیت‌های زیادی را برای ارتباط با دنیا در خود داشته باشد. لازم است گفته شود  ۱۶ استان از کشور ما با ۱۵ کشور همسایه است و ما می‌توانیم از این ظرفیت‌ها در راستای توسعه هر چه بیشتر در عرصه‌های اقتصادی، کارآفرینی و ...استفاده بهینه کنیم؛ از این رو معتقدم این اجلاس می‌تواند در جهت تحقق هر چه بیشتر برای بهره گیری از ظرفیت‌ها‌ی کشور گام‌های موثری بردارد.

مازیار علی نیا، دبیر اجرایی این اجلاس نیز بیان کرد: در این اجلاس که با همکاری سازمان متخصصین مدیران ایران و مجموعه‌ی پارسا نوین برگزار شد، از بین بیش از ۴۰۰ شرکت که طرح‌های خود را به دبیرخانه این اجلاس ارائه کردند،  طی یک جلسه کارشناسی وارزیابی، حدود۷۰شرکت به عنوان‌ شرکت برگزیده معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

وی افزود: نقش اصلی این همایش این بود که ابزار نوآوری و خلاقیت را به بدنه تولید و بدنه خدمت رسانی شرکت‌ها تزریق کند، چون اگر نوآوری به معنای واقعی اتفاق بیفتد، هزینه شرکت‌ها کاملا کاهش پیدا می‌یابد و به تبع آن نیز سودآوری شرکت‌ها روند بهتری به خود می‌گیرد.

علی نیا ادامه داد: ما در این همایش که بخشی از آن آموزشی بود، سعی کردیم شرکت‌ها را به سمت خلاقیت و نوآوری  سوق دهیم و انشالله بتوانیم این ظرفیت را برای توسعه پایدار مهیا سازیم.

وی تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت مبحثی است که در هر زمینه‌ای می تواند گشایشگر واقع شود؛ این امر در زمینه اقتصاد و چرخه اقتصادی موضوعی پراهمیت است که می‌تواند شاه راه حرکت بهتر و پرسودی را برای یک مجموعه به ارمغان آورد؛ در واقع استفاده از عملکردهای جدید و نوآورانه در عرصه اشتغال و کارآفرینی موضوعی بود که در این اجلاس مورد ارزیابی قرار گرفت.

دبیر اجرایی اجلاس سراسری کارآفرینان و نوآوران ایران خاطرنشان کرد: کارآفرینان در هر جامعه‌ای همچون موتوری محرک هستند که می‌توانند رشد اقتصادی کشور را تضمین کنند. البته اگر عملکرد آن‌ها توام با خلاقیت و نوآوری باشد، این رشد در سطح بسیار بالایی نمایان می‌شود؛ چون به هر حال این کارآفرینان هستند که می‌توانند در یک فضای رقابتی که درآن امر تعادل ثبات ندارد و یکسان نیست، با بکاربردن فناوری‌های نوین و جدید و صرف هزینه‌های کمتر، نیازهای یک جامعه را به بهترین شکل برآورده سازند و به حرکت اقتصادی کشور توسعه بخشند؛  به هر حال امیدوارم این اجلاس به نوبه خود بتواند در  زمینه کارآفرینی و ادغام با نوآوری و خلاقیت گام‌های موثری بردارد.

در ادامه، ایمان مصدری، دبیر کل اجلاس سراسری کارآفرینان نوآور ایران و مدیر عامل سازمان متخصصین مدیران ایران گفت: این همایش  باحضور شرکت‌های دانش بنیان و خلاق با محوریت بهره‌مندی از نوآوری و خلاقیت  شرکت‌ها و کارآفرینان کشور در حوزه کاری و ارائه خدمات برگزار شد. در واقع اساس این کنگره در راستای توانمند سازی شرکت‌ها و سازمان‌ها در بستر عملکردهای نوآورانه بنا شد.

مصدری افزود: یکی از نقاطی که در شرکت‌های برگزیده شاخص هستند آن است که این شرکت ها مسیر کارآفرینی خود را از ساختار خلاقیت فاصله داده اند؛ در واقع ما از شرکت هایی که در عملکردهای خود از ابزار خلاقیت بهره گرفتند و نوآوری را در خط تولید مسیر کاری و حتی فضای فروش خود قرار داده اند، به عنوان اِلمان اول نام بردیم و سپس اولویت دیگر خود را براساس شرکت‌های دانش بنیان و خلاق قرار دادیم که توانسته‌اند با ثبت اختراع ، یک فضای کارآفرینی و اشتغالزایی ایجاد کنند.

وی در پاسخ به این سوال که وجود نگاه کارشناسی در عرصه‌های مختلف تا چه حد می‌تواند به چرخه اقتصادی کمک کند افزود: استفاده از اندیشه‌های کارشناسانه یکی از نکاتی است که در دولت چهاردهم بارها به آن تاکید شده و دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در گفت‌وگوهای خود به این امر نگاه ویژه‌ای داشته‌اند که البته بنده به شخصه با این نوع نگاه همسو هستم؛ در واقع وجود کارشناس در هر مجموعه و عرصه‌ای، شتاب دهنده‌ای محسوب می‌شود که می‌تواند در چرخه اقتصاد و گردش بهتر آن موثر واقع گردد.

دبیر کل اجلاس سراسری کارآفرینان نوآور ایران اظهار داشت: مدیر یک شرکت صرفا براساس تجربیات، نگاه سلیقه‌ای و ذهن خود نمی‌تواند در همه فعالیت‌های مجموعه خود موفق شود؛  بنظرم هر مجموعه‌ای می‌تواند با بهره گیری از اتاق‌های فکر و نظرات کارشناسانه، که ایجاد خلاقیت و نوآوری از همین امور نشأت می‌گیرند، استفاده کند که در این صورت قطعا در موارد مختلفی از جمله اقتصادی پیروز میدان خواهد بود. پس به طور حتم نگاه کارشناسی و مشورتی در بخش دولتی و خصوصی شاه راه مناسبی برای بهره برداری سودآور و درست است و به نظرم نقطه قوت دولت جدید در این است که مقوله نوآوری  باید تبدیل به امری گردد که بتواند در جو کارشناسانه بوجود آید، خلق شود و قوت بگیرد.

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار