رئیس سازمان فنی و حرفهای:
نرخ بیکاری در بهار امسال به ۷.۶ درصد رسید
تهران (پانا) - رئیس سازمان فنی و حرفهای با تاکید بر نقش مهم آموزش در کاهش نرخ بیکاری عنوان کرد با همکاری و تلاشهای انجام شده نرخ بیکاری در بهار امسال به ۷.۶ درصد رسید.

مهرداد عظیمی در همایش مهارت گفت: ۶۰ درصد از وظیفه و رسالت سازمان فنی و حرفهای آموزش است و این سازمان جزو مجموعههای پیشرو در این زمینه است.
وی با اشاره به بحث مهم اولویتبندی در آموزشها گفت: در سازمان بر آن شدهایم که این مشی را در دستور کار خود قرار دهیم و باید تکلیفی که مدیران برعهده دارند را به نحو شایسته انجام دهند. برای جهش در برنامهها با تلاش سازمان و همراهی دولت و با نگاه بلند مجلس و کمیسیون آموزش مجلس، انتظار ۵۰ ساله به پایان رسید و اساسنامه سازمان فنی و حرفهای شامل ۱۸ بند به تصویب رسیده است.
عظیمی خاطرنشان کرد: براساس تفکر جهادی وقتی مجموعهای در کشور مشکلاتی دارد همه باید فعالانه ورود کنند. در حوزه اشتغال ورود شده و با عقد قرارداد با معاونت توسعه اشتغال همکاری مناسب انجام شده و در بهار امسال کمترین نرخ بیکاری با عدد ۷.۶ به تایید رسیده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای خاطرنشان کرد: ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساعت آموزش در سازمان فنی و حرفهای انجام شده است.
عظیمی بیان کرد: سازمانی که کانون توسعه انسانی در کشور است اگر در مسیر درست حرکت کند تحولات مناسبی در این حوزه ایجاد خواهد کرد.
علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این مراسم گفت: مهارت، راهکار برونرفت از بسیاری از مشکلاتی است که در بازار کار وجود دارد. تربیت نیروی کار ماهر در برخی سالها با بیتوجهی همراه شده است و باید گفت آموزش و مهارت با محوریت مردمسالاری در اقتصاد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: به جای ماهیدادن به مردم، ماهیگیری یاد دهیم و با آموزش مناسب در جهت حل مشکلات بیکاری در کشور تلاش کنیم.
حمیدرضا حاجبابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده که ۲.۵ درصد آن از محل بهرهوری است. اکنون صادرات کالا با ارزش افزوده پایین صادر میشود و ۵ تا ۱۰ برابر بیش از کالای صادراتی برای کشورهای مقصد ارزش افزوده ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: ۵۰ درصد مدارس کشور در متوسطه باید فنی و حرفهای باشد و هر دانشآموز در مدرسه یک مهارت بیاموزد. دیپلم فنی و حرفهای برای بخشهای مهم اقتصادی کشور مانند نفس است. آموزشگاههای آزاد آموزشی باید در کشور توسعه یابد و به جای آموزش ۴۰ سالهها افراد جوان را آموزش دهند.
حاجبابایی افزود: برای اولین بار در بودجه ۱۴۰۳ طرحی مصوب شد که جزو سختترین مصوبات بود و سازمان فنی و حرفهای تا پیش از این بودجه چندانی نداشت.
نایب رئیس مجلس عنوان کرد: باید نیروهایی تربیت کنیم که خاک را به طلا تبدیل کنند نه اینکه بنزین قاچاق کنند.
افتتاح ۳۱ کارگاه آموزش هوش مصنوعی در سراسر کشور
براساس این گزارش، سومین جشنواره ملی مهارت با هدف بزرگداشت «هفته ملی مهارت» با محوریت معرفی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارت آموزی، خیرین مهارتی، سفیران مهارت و اعطای نشان مهارت به بنگاههای اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت با حضور وزیر تعاون آغاز بهکار کرد. در این مراسم، ۳۱ کارگاه آموزش هوش مصنوعی در سراسر کشور افتتاح خواهد شد.
«سومین جشنواره ملی مهارت» با حضور «سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونان وی برگزار شد.
سومین جشنواره ملی مهارت به تفکیک در چهار بخش شناسایی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارتآموزی، شناسایی و تکریم خیرین مهارتآموزی، انتخاب و معرفی سفیران مهارت و انتخاب و معرفی بنگاههای اقتصادی سرآمد در حوزه مهارتآموزی برگزار میشود.
کمیته داوری کشور از میان افراد پیشنهادی استانها، پنج نفر را بهعنوان برگزیدگان ملی انتخاب و معرفی خواهند کرد و همچنین به برگزیدگان علاوه بر تقدیر نامه، تندیس مهارت اعطا میشود.
حسن شهرت فرهنگی و اجتماعی در حوزههای مهارتی، فعالیت در رسانهها بهمنظور ترویج آموزشهای فنی و حرفهای، کسب افتخارات ملی در قالبهای انتخاب بهعنوان مربی، هنرآموز، مدرس نمونه کشوری، پژوهشگر نمونه کشوری در حوزه مهارتآموزی و مسابقات ملی مهارت، تدوین استانداردهای آموزش یا سنجش مهارت، مشارکت در درآمدزایی این سازمان از طریق اجرای تبصره ۷۵، اختراع ثبت شده و تالیف و ترجمه کتاب، دارا بودن تشویق نامه از مقامات استانی و کشوری در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای از شاخصهای ارزیابی فعالان و پیشکسوتان مهارتی است.
شناسایی و اهدای نشان مهارت بنگاههای اقتصادی سرآمد در حوزه مهارتآموزی، بر اساس شاخصهای کسب نشان ملی مهارت، گواهی تعهد به مهارتآموزی و لوح تقدیر کوشش در مهارتآموزی، انجام شده است.
با توجه به اینکه مهمترین ماموریت هدفگذاری شده سازمان آموزش فنی حرفهای کشور در راستای ارائه آموزشهای فنی و تخصصی استاندارد و مورد نیاز بازار کار و تدوین استانداردهای روز آموزش مهارت تعریف شده است، بر این اساس اجرای طرحهای مهارتی با هدف توانمندسازی بهویژه جوانان جویای کار، در راستای ایجاد و پایداری اشتغال در کشور انجام میشود.
این رویداد به صورت سراسری، هم زمان در ۳۱ استان کشور با حضور روسای بنگاههای اقتصادی، سفیران مهارت و خیرین مهارتی برگزار شد.
ارسال دیدگاه