معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
صدور مجوز مشاغل خانگی سه روزه و بر خط شد
تهران (پانا) - معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت مشاغل خانگی در دولت سیزدهم از گوشه رینگ خارج شد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۵ هزار میلیاردتومان تسهیلات به مشاغل خانگی اختصاص یافته است.مجوزها سه روزه و بر خط شده است.
محمود کریمی بیرانوند در نشست خبری با اشاره به شرایط تسهیلشدهتر اعطای مجوز مشاغل خانگی بیان کرد: در اقتصادهای دنیا همه مشاغل کارخانهای نیستند و این دسته از مشاغل باید مورد حمایت واقع شوند.
وی افزود: برخی منتقدان بیانصاف افزایش تعداد مشاغل را مورد سوال قرار دادهاند در حالی که مگر میشود تعداد بیمهشدگان افزایش یافته اما شغل بیشتر نشده باشد.
معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برای ایجاد هر شغل ۱۵۰ میلیون تومان هزینه میشود.
وی عنوان کرد: مشاغل خانگی سهم ۱۰ درصدی از مشاغل ایجادشده را به خود اختصاص دادهاند.
کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: مشاغل خانگی در دولت سیزدهم از گوشه رینگ خارج شد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۵ هزار میلیاردتومان تسهیلات به مشاغل خانگی اختصاص یافته است.
وی افزود: همچنین مجوزها سه روزه و بر خط شده است.
وی اظهار داشت: دولت سیزدهم تنها دولتی است که نرخ بیکاری در دوران آن کاهشی بود و در سه سال به عدد تک رقمی ۸.۱ رسیده است؛ در حالی که میانگین نرخ بیکاری در دولتهای هفتم تا یازدهم ۲ رقمی بود.
وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تنها دولتی بود که میانگین نرخ بیکاری آن تک رقمی شد، افزود: نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال از ۲۳.۶ درصد در پایان ۱۴۰۰ به ۲۱.۲ درصد در پایان ۱۴۰۲ رسیده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نرخ بیکاری فارغالتحصیلان که یکی از متغیرهای نشان دهنده کیفیت مشاغل ایجادی در بازار است نیز در سه سال دولت سیزدهم کاهشی بوده و به پایینترین حد یعنی ۱۱.۸ رصد رسیده که فاصله آن با میانگین نرخ بیکاری ۳.۷ درصد است. این فاصله با میانگین بیکاری کل نیز نسبت به دولتهای گذشته کمتر داشته است.
کریمی بیرانوند تاکید کرد: اشتغال ناقص نشان از این موضوع دارد که مشاغلی که ایجاد شده پایدار هستند یا نه. این نرخ نیز کاهشی بوده و از ۱۰.۲ درصد، اکنون به ۸.۲ درصد رسیده است.
وی به اقدامات دولت برای کاهش نرخ بیکاری اشاره کرد و گفت: نکته اول تقسیم کار در حوزه اشتغال به شکل ملی، استانی، شهری، روستایی و به جزئیترین شکل اتفاق افتاد. نکته دیگر این بود که به صورت برخط میزان اشتغال ایجاد شده را بررسی کردیم. در سه سال هر لحظهای که احساس میکردیم مجموعه یا استانی در عمل به وظایف خود عقبتر است سعی میکردیم مشکل را حل کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: در دو و نیم سال گذشته هفت جلسه شورای عالی کار به ریاست شهید رئیسی برگزار شد که نشان از اهمیت این موضوع دارد و باعث میشد در هر جلسه شورای عالی اشتغال ایشان گزارش روند کار را دریافت کرده و دستورات لازم را صادر میکردند.
کریمی بیرانوند تاکید کرد: تفاوتی که امسال با سال گذشته کرده این است که برای نخستین بار دولت سیزدهم جرات کرد ۲۵ درصد از اشتغال ایجادی که به دولت ابلاغ میکند مربوط به فارغالتحصیلان باشد که بسیار کار بزرگ و پیچیده و سختی است. در این خصوص یک دستورالعمل ۱۴ بندی نیز تدوین شده است.
وی گفت: یکی دیگر از موضوعات مهم این بود که دقت و نظارت بر اشتغال کشور بسیار سختگیرانه انجام و همین مساله باعث شد دستگاهها متوجه شوند نمیتوانند آماری که با واقعیت مطابق نیست را به ثبت برسانند. در حوزه متغیرهای کلان میانگین رشد اقتصادی دولت در طول سه سال تقریباً ۵ درصد بود که یکی از عوامل اقتصادی برای بهبود شرایط کار بود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: افزایش موثر حداقل دستمزد به اندازی ۴۰ درصد از میانگین تورم سه ساله دولت سیزدهم خیلی عقبتر نبود و این نیز در این حوزه تاثیرگذار بود.
کریمی بیرانوند تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، احیای ۸ هزار واحد راکد و نیمهفعال را از دیگر اقدامات وزارت کار برای کاهش نرخ بیکاری دانست و افزود: به روایت مراکز بینالمللی مثل بانک جهانی دولت شهید رئیسی کمترین نرخ بیکاری را در میان دولتهای قبل از خود داشته است. در بسیاری از استانها شاهد کاهش نرخ بیکاری بودیم، در بسیاری استانها نرخ بیکاری تکرقمی شد.
وی با بیان اینکه خالص اشتغال ایجادی که مرکز آمار برای سال ۱۴۰۲ اعلام کرد بیش از ۷۷۵ هزار نفر بود که کمنظیر بود، گفت: مهمترین دلیل کاهش نرخ بیکاری و آمارهای امیدوارکننده بازار کار که در هیچ دولتی پیش از این سابقه نداشته است به خصوص در دولت یازدهم و دوازدهم، وحدت فرماندهی اشتغال با حضور شخص رئیسجمهور بود که دغدغه اشتغال را داشتند و به تمام ارکان کشور تسری دادند.
ارسال دیدگاه