شکلگیری۵۰هزارهکتار ظرفیت سکونتگاهی طی یک سال کذشته
تهران(پانا)- سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تا کنون ۵۰هزارهکتار ظرفیت سکونتگاهی طی یکسال گذشته شکل گرفته است و برای تامین زمین از ظرفیت مناطق ساحلی و مرزی هم استفاده میشود.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه میز اقتصاد امروز در خصوص چگونگی تأمین زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی گفت: این مصوبه مجلس است، تبدیل به قانون خواهد شد و پس از تصویب شورای نگهبان، ما موظفیم آن را انجام دهیم.
نوروزی افزود: تأمین زمین در کشور ما طی سالهای گذشته به قدر نیاز و میزان کافی صورت نگرفته است و به نسبت رشد جمعیت کشور، ظرفیت سکونتگاهی افزایش نیافته است که با توجه به پیشنهاد مجلس که کمک کننده هم است، این موضوع با پیچیدگیهای جدی روبرو است و اجرای آن دشوار خواهد بود اما امکانپذیر است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: برای شکلگیری ظرفیت سکونتگاهی جدید، باید همه دستگاهها کمک کنند و از اراضی سایر دستگاهها نیز باید استفاده شود.
به گفته نوروزی اراضی از چند محل تأمین میشود، یک محل اراضی وزارت راه و شهرسازی است، منبع دیگر اراضی سایر دستگاههاست و اراضی منابع طبیعی نیز خارج از حریم است که برای شهرک سازی مورد نیاز است.
وی افزود: از سوی دیگر، اراضی بخش خصوصی است که میتوان با مردم توافق کرد، بنابراین اراضی منابع طبیعی و بخش خصوصی هم باید به کار گرفته شود که از چند محل مثل الحاق به شهر و روستاها تأمین میشود.
وی با بیان اینکه مناطق ساحلی و مرزی هم در دستور کار است، گفت: به همت وزارت راه و شهرسازی، طی یکسال گذشته تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن، ۵۰هزار هکتار ظرفیت سکونتگاهی شکل گرفته است.
نوروزی با اشاره به اینکه ۲۷ نقطه شهرک ساحلی نیز مکانیابی شده است، یادآور شد: شیوههای مختلف ساخت در این موضوع دخیل هستند که تامین اراضی به سایر شیوهها انجام میشود.
وی اعلام کرد: حداقل ۵۵درصد از زمینی که الحاق میشود مربوط به تأمین سرانه هاست و برای تحقق این موضوع لازم است همه دستگاهها بخصوص شوراهای برنامه ریزی استانها و با تدبیر استانداران محترم، الحاقات،تامین اراضی در روستاها و سایر موارد را در دستور کار قرار دهند و در این راستا حریم گسل ها، رودخانه ها، اراضی درجه ۱و ۲ کشاورزی مناطق چهارگانه حفاظت شده و موضوعاتی از این قبیل باید رعایت شود.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تأکید کرد: در خصوص تامین آب و سایر زیرساختها نیز باید همه دستگاههای مرتبط همکاری سازنده داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: شیوه های مختلف ساخت در حال اجراست و اما باید تلاش شود در مسکن معیشت محور الگوهایی از اشتغال شکل بگیرد و با توجه به اهمیت اشتغال زایی، وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و... هم باید کمک کنند؛ بنابراین ضرورت دارد که تمامی دستگاهها در راستای شهرکهای مولد زیست معیشتی همکاری کنند.
ارسال دیدگاه