رویکرد وزارت صمت بر توسعه صنایع کم مصرف
تهران (پانا) - معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت اعلام کرد که با توجه به محدودیتهای انرژی در کشور باید در سیاستگذاری به لایههای نرمتر معدن و فرآوری معدنی مثل فلزات راهبردی، گوهرسنگها و تولید محصولات آلیاژی توجه بیشتری شود.
به گزارش وزارت صمت، رضا محتشمیپور؛ معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در آئین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی، ضمن بیان مطلب فوق گفت: رویکرد اصلی این نمایشگاه تعامل هرچه بیشتر شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای معدنی و صنایع معدنی است که از این فرصتها باید بیشترین بهره را برد.
وی افزود: در سال گذشته با قوانینی مواجه شدیم که این قوانین موانعی را برای بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد کرد که از جمله آنها میتوان به افزایش عوارض، اعمال محدودیت و اعمال مالیات علی الحساب بر صادرات و مواردی از این قبیل، اشاره کرد.
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت اضافه کرد: در این مدت تلاش کردیم این موضوع را برای دستگاههای مختلف توضیح دهیم و با همراهی دستگاههای مربوطه، بتوانیم بخشی از این محدودیتها را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم انتظار داشته باشیم، فضایی که در سالها و دهههای گذشته برای صنایع انرژیبر بوده است تا ابد ادامه داشته باشد، تاکید کرد: طبیعی است که دنیا به سمت ارتقای سطح فنآوریها و کیفیت تولید میروند.
محتشمیپور با اشاره به برخی سختگیریهای زیست محیطی خاطرنشان کرد: مسلما اعمال محدودیت بر مصرف انرژی نیز خواهیم داشت، لذا نیاز داریم روند افزایش بهرهوری در صنایع داشته باشیم.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیتهای انرژی در کشور باید در سیاستگذاری به لایههای نرمتر معدن و فرآوری معدنی مثل فلزات راهبردی، گوهرسنگها و تولید محصولات آلیاژی توجه بیشتری شود.
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با تاکید بر اینکه به نظر میآید وضعیت تامین و قیمت انرژی در سالهای گذشته، ما را کمی از این موضوع عقب انداخته است، خاطرنشان کرد: بههمین دلیل، صنایعمان با محدودیتهایی مواجه میشوند که انتظارش را نداشتند.
وی از گذشته در کشور بهسمت اعمال محدودیت بر مصرف انرژی رفتهایم، اضافه کرد: طبیعی است که هرچه پیش برویم، این محدودیتها بیشتر خواهد شد؛ لذا اقدام برای اصلاح این وضعیت جزو اولویتها و فوریتهای وزارت صمت است.
محتشمیپور با اشاره به اینکه عدم توسعه صنایع با مصرف انرژی بالا جزو الزامات وزارت صمت است و چیزی نیست که اختیار یا انتخاب باشد بلکه الزام و اجبار فضای کشور است، گفت: همه صنایعمان، چه صنایع متقدم و پیشکسوت و چه صنایع جدیدمان، موضوع بهرهوری انرژی و کاهش مصرف انرژی را باید جزو اولویتهای خودشان بدانند زیرا گریزی از این موضوع وجود ندارد.
ارسال دیدگاه