کاهش ۱۰۰ درصدی واردات گندم
تهران (پانا) - آمارهای گمرک نشان میدهد در فروردین امسال واردات گندم با کاهش ۱۰۰ درصدی روبهرو بوده است.
به گزارش ایانا، گندم یکی از کالاهای اساسی کشاورزی محسوب میشود که سهم زیادی در امنیت غذایی کشور دارد. از این رو تامین این محصول از طریق تولید و واردات از اهمیت بسزایی برخوردار است.
آنطور که شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرده است از زمان آغاز عملیات خرید تضمینی گندم (۱۵ فروردین سال جاری) تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۶ هزار تن گندم در ۱۱ استان کشور خریداری شده است. این میزان گندم از کشاورزان استانهای خوزستان، فارس، ایلام، بوشهر، کرمان، هرمزگان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویراحمد تحویل گرفته شده است.
بیشترین میزان گندم از گندمکاران استان خوزستان به مقدار یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن خریداری شده است و پس از آن، به ترتیب استانهای فارس، ایلام و کرمان، بیشترین میزان خرید را به خود اختصاص دادهاند.
خرید امسال تاکنون نسبت به سال گذشته، بیش از ۴۱ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰ نیز ۶۲ درصد افزایش داشته است و با توجه به رشد خرید گندم در سطح کشور، پیشبینی میشود میزان خرید در سال جاری نسبت به سال گذشته از وضعیت مطلوبتری برخوردار باشد.
جزئیات واردات گندم در فروردین ماه
براساس آمار گمرک در فروردین ماه سال جاری ۱۴ هزار و ۱۰۱ تن و ۶۹۳ کیلوگرم گندم به ارزش ۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۱۱۲ دلار یا ۱۸۲ میلیارد و ۶۸۸ میلیون و ۲۱۹ هزار تومان از مبدا کشورهای هنگ کنگ، هلند و امارات متحده عربی به عنوان واسطه وارد کشورمان شده است.
این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته ۷۶۲ هزار و ۶۹۹ تن و ۳۷۷ کیلوگرم گندم به ارزش ۳۰۶ میلیون و ۱۵ هزار و ۴۶۷ دلار و یا یک هزار و ۲۸۵میلیارد و ۲۶۴ میلیون و ۹۶۱ هزار تومان وارد کشور شده بود.
این آمار نشان دهنده آن است که واردات گندم نسبت به فروردین ماه سال گذشته با کاهش ۵۵ برابر ی روبرو بوده است، به لحاظ درصدی نیز واردات این کالای اساسی به لحاظ وزنی با کاهش حدود ۱۰۰ درصدی و به لحاظ ارزش دلاری با کاهش حدود ۹۵ درصدی روبرو بوده است.
نرخ منطقی خرید تضمینی گندم، دلیل کاهش واردات
این کاهش حدودا ۷۵۰ هزار تنی گندم در فروردین ماه سال جاری نتیجه افزایش ۱۳۰ درصدی نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته است، سالی که در آن کشاورزان ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم تولید کردهاند و شرکت بازرگانی دولتی توانست ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از این محصول را از کشاورزان خریداری کند.
این در حالی است که پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ سبب شده بود که دولت دوازدهم تنها ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کند و مجبور باشد تا در سال ۱۴۰۰ حدود ۷ میلیون و ۷۵ هزار تن گندم از دیگر کشورها وارد کند که برای این میزان واردات ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شود.
وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرده که تا پایان سال زراعی جاری ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم تولید شود که از این میزان تولید گندم بتواند ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن خرید تضمینی داشته باشد.
ارسال دیدگاه