سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی پیشبینی کرد؛
صرفهجویی ۳۳۱ میلیارد تومانی با نوسازی کمباینهای برداشت گندم
تهران (پانا) - سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی پیشبینی کرد که بازسازی و جایگزینی ۱۸۰۰ کمباین برداشت گندم حداقل ۳۳۱ میلیارد تومان صرفهجویی برای کشور خواهد داشت.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری در مراسم انعقاد تفاهمنامه توسعه ناوگان کمباین غلات با مشارکت آستان قدس رضوی و کمباین سازی ایران برآورد کرد: بازسازی و جایگزینی ۱۸۰۰ کمباین برداشت با احتساب ۴۰۰ هکتار کار در هر دوره کاری و کاهش ۲ درصدی ضایعات گندم توسط هریک از این دستگاهها حداقل ۳۳۱ میلیارد تومان برای کشور صرفهجویی به همراه خواهد داشت.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: پیشبینی میکنیم با بازسازی ۱۰۰۰ دستگاه کمباین فرسوده برداشت از ضایعات ۱۶ هزار تن گندم جلوگیری شود.
اصغری میزان ضایعات گندم را در سال زراعی ۹۴-۹۳ نزدیک به ۶.۸ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: میزان ضایعات گندم بهتدریج به ۴.۸ درصد کاهشیافته و امیدواریم با اصلاح و نوسازی ناوگان کمباین غلات این عدد باز هم کاهش یابد.
وی افزود: این کاهش حدود ۲ درصدی ضایعات، از هدررفت ۲۵۰ هزار تن گندم به ارزش ۲۷۶۰ میلیارد تومان به قیمت خرید تضمینی امسال جلوگیری کرده است.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: اگر کاهش ۶۰ هزار تنی ضایعات جو را نیز اضافه کنیم، نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان هم از این ناحیه در کشور صرفه جویی کردهایم.
وی درباره آخرین وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی اظهار داشت: ۴۴ درصد کمباینهای غلات عمری تا ۱۳ سال، ۲۹ درصد عمری بین ۱۳ تا ۲۰ سال و ۲۸ درصد بالای ۲۰ سال سن دارند.
وی با بیان این که ۵۵۰۰ دستگاه کمباین بالای ۲۰ سال عمر دارند، گفت: این ۵۵۰۰ کمباین در اولویت بازسازی و نوسازی برای رسیدن به اهدافمان در بخش کشاورزی هستند.
اصغری داد: ۶۳ درصد کمباینهای موجود در گروه متوسط، ۳۰ درصد نیمهسنگین و ۷ درصد نیز در گروه کمباینهای سنگین قرار دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید در واحد سطح ما باید بر توسعه کمباینهای نیمهسنگین بیشتر تمرکز کنیم.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به تحویل کمباین به بخش کشاورزی در سه سال اخیر اذعان داشت: طی سه سال گذشته هر ساله نزدیک به ۵۰۰ دستگاه کمباین وارد عرصه کشاورزی شده است و ظرفیت کمباین سازی کشور سالانه یک هزار دستگاه است.
ارسال دیدگاه