دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی:
مناطق آزاد درگاه واردات کالا نیست
تهران (پانا) - سعید محمد ادعای تبدیل شدن مناطق آزاد به محلی برای واردات کالا را رد و عنوان کرد که سال گذشته برای اولین بار تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجموعاً مثبت ۱۱ میلیارد دلار شد.
به گزارش مناطق آزاد، سعید محمد، دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در نشست شورای مدیران کل امور مجلس وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههای اجرایی که با حضور سید محمد حسینی معاون امور مجلس رییس جمهور برگزار شد با تاکید بر ضرورت تقویت تیمهای اجرایی دولت، اظهار کرد: برای پیشبرد اهداف باید اقداماتی انجام شود که یکی از آنها تقویت تیمهای اجرایی در دستگاهها است.
وی با تاکید بر اینکه برای تحقق این هدف به همدلی مجلس با دولت نیاز داریم، افزود: در دولت گذشته هم تصمیمات مهم گرفته نشد و اجرای تصمیمات مهم را به دولت سیزدهم منتقل کردند و در شرایط اخذ این تصمیمات مهم اقتصادی وضعیت معیشت مردم به گونهای است که اجرای این تصمیمات شاید قابل تحمل نباشد، اما تمام تلاش دولت با همکاری مجلس و سران قوا این است که این مشکلات به حداقل برسد و دولت سیزدهم راهی جز موفقیت ندارد.
مشاور رییس جمهور با اشاره به تعامل بالای مجلس با دولت و شورایعالی مناطق آزاد افزود: در سند تحول دولت سیزدهم اشارهای به مناطق آزاد نشده که باید هر چه سریعتر این ابهام رفع شود.
مناطق آزاد درگاه واردات کالا نیست
سعید محمد در ادامه ادعای تبدیل شدن مناطق آزاد به محلی برای واردات کالا را رد کرد و گفت: سال گذشته برای اولین بار تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجموعاً مثبت ۱۱ میلیارد دلار شد. رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که تفاهمنامهای با شورایعالی به امضا رساند اعلام کرده هیچ نگرانی بابت قاچاق کالا و ارز از مناطق آزاد نداریم. قاچاق کالا در جاهای دیگری مانند کوله بری و ته لنجی است که باید به آنها رسیدگی شود.
وی ادامه داد: موضوع واردات به مناطق آزاد با واردات از مسیر مناطق آزاد فرق دارد. در بسیاری از موارد واردات کالا برای سرزمین اصلی است اما از درگاه مناطق آزاد رخ میدهد و ارتباطی به مناطق آزاد ندارد که نباید به پای مناطق آزاد نوشته شود. این جمله که مناطق آزاد درگاه واردات است اشتباه است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی به عملکرد مناطق آزاد ایران در مقایسه با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دنیا اشاره کرد و گفت: در دنیا ۵ هزار و ۴۰۰ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در دنیا وجود دارد که ۷۵ درصد آنها موفق بودند.
لزوم اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور در مناطق آزاد کشور
سعید محمد اظهار داشت: موضوع بسیار مهم دیگر این است که قوانین مربوط به مناطق آزاد به اجرا نرسیده است. ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور میگوید که تمام امورات اجرایی به جزو موضوعات امنیتی و انتظامی در مناطق آزاد باید به روسای مناطق آزاد واگذار شود اما این قانون اجرا نشده است.
گفتنی است؛ این نشست امروز دوشنبه (۳۰ خردادماه) با حضور «سید محمد حسینی» معاون امور مجلس رییسجمهور، «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و جمعی از مدیران کل امور مجلس وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههای اجرایی کشور برگزار شد.
ارسال دیدگاه