طرح پرورش مرغ بومی خانگی در تعاونیهای روستایی
تهران (پانا) - مدیر کل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونیهای سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از طرح پرورش مرغ بومی خانگی در تعاونیهای روستایی خبر داد.
به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی، محسن تواضع، مدیر کل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونیهای سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در سالهای اخیر تلاشهای جهاد کشاورزی برای حفظ نژادهای بومی از طریق اصلاحات ژنتیکی، فناوری تولید جوجههای بومی و تخم مرغهای نطفه دار محلی کمکهای شایانی به اشتغالزایی، بهبود اقتصاد و تأمین بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه کرده است.
وی با بیان اینکه این امر سبب علاقمندی کارآفرینان زیادی به منظور پرورش جوجه و مرغ بومی شده و دسترسی به یک درآمدی قابل قبول را فراهم کرده است، افزود: در این میان شرکتهای تعاونی روستایی تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران (به ویژه اعضای شرکت تعاونی روستایی زنان) با دارا بودن امکانات و زیر ساختهای لازم جامعه هدف ما برای اجرای این طرح را تشکیل میدهند.
تواضع تصریح کرد: در این راستا رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران طرح پرورش مرغ بومی را در سطح شرکت تعاونی روستایی زنان با دارا بودن ۳۴۲ شرکت تعاونی روستایی زنان و حدود ۶۰ هزار عضو فعال را در دستور کار قرار داده و ضمن تعیین مجری، اجرای کامل طرح فوقالذکر را در شش ماه اوّل سال جاری خواستار شده است.
مدیر کل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونیها گفت: در این طرح از جوجههای واکسینه شده ۳ الی ۴ هفته پولت (نیمچه) بومی محلی که متحمل به شرایط اقلیمی و بیماریها بوده جهت پرورش به مدت (حداکثر ۱۶ هفته) در فضاهای مشخص شده شرکتهای تعاونی روستایی (به ویژه شرکت تعاونی زنان روستایی) نگهداری و تغذیه میشوند و پس از طی دوره پرورش و رسیدن به وزن مطلوب جهت عرضه به صورت زنده در بازارهای محلی هر منطقه، شهرستان به فروش میرسد.
تواضع ضمن اشاره به اهمّ فعالیتهای اجرایی در فرآیند طرح پرورش مرغ بومی اظهار کرد: از جمله این فعالیتها میتوان به هماهنگی با مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی جهت افزودن طرح پرورش مرغ بومی شرکت تعاونی زنان روستایی به عنوان ایجاد اشتغالزایی در صندوق توسعه کارآفرینی، مکاتبه با معاونت تشکلها و در خصوص اخذ مجوز تخصیص تسهیلات بخشی از هزینههای طرح پرورش مرغ بومی اشاره کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در این حوزه گفت: پیگیری دریافت سهمیه خوراک دان مصرفی از طریق معاونت امور تولیدات دامی با نرخ مصوب، تشکیل وبینار به منظور هم افزایی و آمادگی اجرای طرح پرورش مرغ بومی با اولویت در اتحادیههای استانی شرکت تعاونی روستایی زنان و سایر تعاونیها و مکاتبه با شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی به منظور تخصیص تسهیلات کم بهره به مبلغ ۴۷,۰۰۰ میلیون ریال برای دورههای سه ماهه و شش ماهه را از جمله این اقدامات دانست.
این مقام مسئول ضمن اشاره به نتایج این فعالیتها خاطرنشان کرد: حسب گزارشهای دریافتی از استانهای فارس، سمنان، خراسان جنوبی، کرمانشاه، اصفهان و اردبیل اجرای طرح فوقالذکر، با تهیه، تدارک و تأمین حداقل ۳۰ هزار قطعه پولت در ماه جاری در دستور کار قرار دارد.
ارسال دیدگاه