در گفت وگو با پانا
هشدار درباره بروز ابرتورم در اقتصاد ایران؛ حجم گستردهای از فعالیتها به سمت دلالی در حال حرکت است
امکان بروز ابرتورم در اقتصاد ایران وجود دارد/دولتهای مختلف فارغ از جناح و گروه سیاسی نگاهشان به بانک مرکزی محلی برای تامین منابع بوده است/میانگین نرخ تورم در سال ۹۹حدود ۴۰ درصد بوده است
تهران (پانا) - کارشناس امور بانکی میگوید تمرکز بیش از حد بر روی موضوعات سیاسی به جای مد نظر قرار دادن مصالح ملی موجب شده است تا موضوعات به صورت اقتصادی دیده نشود و در این شرایط نگاه به مرجع تخصصی مانند بانک مرکزی نیز با موضوعات سیاسی صورت میگیرد.
حجتالله فرزانی در گفت وگو با پانا با تاکید بر اینکه رشد تولید ناخالص داخلی پشتوانه ارزش پول ملی خواهد شد، اظهار کرد: «قاچاق بیرویه به صورت گسترده در حال انجام است و حجم گستردهای از فعالیتها به سمت دلالی در حال حرکت است که موجب ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی در کشور نخواهد شد و فقط ثروت را از جیب عدهای از اشخاص به سمت افراد دیگری منتقل می کند که این شرایط از جمله ساختارهای معیوب در اقتصاد کشور است و میطلبد که برای آن تدابیر جدی اندیشیده شود.»
کارشناس امور بانکی تصریح کرد: «امکان بروز ابرتورم در اقتصاد ایران وجود دارد و در سال گذشته میانگین نرخ تورم حدود ۴۰ درصد بوده است. بنابراین امکان بروز تورم بیش از ۵۰ درصد نیز در سال جاری وجود دارد.»
کارشناس امور بانکی خاطرنشان کرد: «اصلاح ساختار بانکها باید مورد توجه قرار گیرد. ناترازی بانکها منجر به این میشود که حجم نقدینگی از رهگذر سپردهها و پرداخت سود سپردههای بانکی افزایش یافته و نقدینگی و تورم را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: «تمرکز بیش از حد بر روی موضوعات سیاسی به جای مد نظر قرار دادن مصالح ملی موجب شده است تا موضوعات به صورت اقتصادی دیده نشود و در این شرایط نگاه به مرجع تخصصی مانند بانک مرکزی نیز با موضوعات سیاسی صورت میگیرد.»
فرزانی ادامه داد: «با وجود آن که شعار استقلال بانک مرکزی داده میشود اما کمترین توجهی به اختیارات مستقل بانک مرکزی صورت میگیرد. دولتهای مختلف فارغ از جناح و گروه سیاسی نگاهشان به بانک مرکزی محلی برای تامین منابع بوده است تا هر زمان که کسری بودجه وجود دارد به آن مراجعه کنند و با استقراض و چاپ پول بتوانند کسری بودجه خود را تامین کنند این درحالی است که در بسیاری از کشورها بانکمرکزی قوهای مستقل است که با رفت و آمد دولتها رویهها و سیاستهای آن تغییر نمیکند.»
ارسال دیدگاه