عضو کارگروه حقوقی اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران:
بانک مرکزی سرمایه واردکنندگان را از بانکهای عمانی آزاد کند
تهران (پانا) - عضو کارگروه حقوقی اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران گفت، ریال عمان که از شهریور ماه به واردکنندگان تخصیص داده شده هنوز قابلیت انتقال پیدا نکرده است.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران (اوندا)، سعید دخانیان با اعلام این مطلب اظهار کرد: بانک مرکزی به واردکنندگان نهاده های دامی ریال عمان را جهت ترخیص کالا تخصیص داده اما این ارز از سوی بانک مرکزی عمان در اختیار شرکتهایی که ایران از آنها کالا خریداری کرده، قرار نگرفته است.
وی با اشاره به عدم همراهی بانک مرکزی عمان با واردکنندگان ایرانی برای جابجایی ارز افزود: واردکنندگان ایرانی که ریال عمان به آنها تخصیص داده شده برای خرید این ارز تامین سرمایه کرده و ریال عمان را خریداری و در اختیار بانک مرکزی عمان قرار داده اما بانک مرکزی این کشور هنوز این ارزها را به حساب شرکتهای طرف حساب با واردکنندگان ایرانی واریز نکرده است.
دخانیان ادامه داد: از جمله شروط عمانی ها برای جابجایی ارز برای شرکت های ایرانی این است که خریدها از شرکتهای این کشور و یا چند شرکت بین المللی خاص انجام شود و این در حالی است که خریدهای واردکنندگان ایرانی پیش از این انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر شروط بانک مرکزی عمان برای جابجایی ارز ایران به حساب شرکتهایی که از آنها نهاده های دامی خریداری شده این است که کالاها باید دارای اسناد حمل معتبر باشند.
دخانیان گفت: منظور از اسناد حمل معتبر این است که کشتی ها پیش از ورود به آبهای ایران باید به بنادر عمان رفته و آنجا بازرسی شده و پس از اخذ تاییدیه؛ کالاها روانه بنادر ایران شوند.
عضو کارگروه حقوقی اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران افزود: این شرط بانک مرکزی عمان برای نقل و انتقال ارز واردکنندگان قابلیت اجرا ندارد زیرا بخشی از واردکنندگان کالای خود را که به بنادر و گمرکات رسیده بود را به صورت اعتباری ترخیص و از طریق سامانه بازارگاه توزیع کرده اند.
دخانیان ادامه داد: همچنین یکی دیگر از دلایل عدم اجرای این شرط را می توان به واردات بخش عمده ای از نهاده ها از طریق دریای خزر عنوان کرد.بدون تردید امکان ارسال کشتی های حامل نهاده های دامی از دریای خزر به آبهای خلیج فارس جهت بازرسی توسط عمان وجود ندارد.
عضو کارگروه حقوقی اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران با بیان اینکه تخصیص ارز عمان به واردکنندگان نه تنها مشکل گشا نبوده بلکه سرمایه واردکنندگان را نیز بلوکه کرده است، اظهار کرد: واردکنندگان به منظور تخصیص و تامین ریال عمان و انتقال آن به حساب فروشندگان خارجی ماهها است که سرمایه خود را تبدیل به ریال و در اختیار بانک مرکزی عمان قرار داده اند اما نه تنها نقل و انتقال ارز به حساب فروشندگان خارجی انجام نشده بلکه سرمایه وارکنندگان نیز آزاد نشده و در اختیار آنها قرار نمی گیرد.
دخانیان با اشاره به افزایش هزینه های واردات نهاده های دامی به واسطه بالا بودن هزینه نقل و انتقال ارز تصریح کرد: واردکنندگان برای دریافت ریال عمان باید بین ۵ تا ۷ درصد کارمزد را پرداخت کنند و ۴.۲ درصد نیز هزینه تبدیل هر ریال عمان به یورو نیز به واردکنندگان و پرداخت به دیگر بانکهای جهانی نیز تحمیل می شود اما بانک مرکزی حاضر به پذیرش هزینه های نقل و انتقال ارز نیست.
ارسال دیدگاه