لزوم زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند در ساختار زندگی بشر
تهران(پانا)- وزیر ارتباطات با اشاره به اقتصاد دیجیتال به عنوان یک الزام فراگیر در همه دنیا می گوید زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند، آیندهای نزدیک در ساختار زندگی بشر است. تحقق آن نیازمند دقت و توجه در سه محور شامل شبکهها و فناوری، خدمات، مقررات و سیاستگذاری در حوزه ICT است.
دهمین سمپوزیوم بینالمللی مخابرات با حضور وزیر ارتباطات، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و صاحبنظران این حوزه به صورت مجازی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات در دهمین سمپوزیوم بینالمللی مخابرات (IST) گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان بازوی پژوهشی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد. در این ۵۰ سال فناوری اطلاعات در کشور را متحول کرده و رونق بخشیده است.
وی افزود: همچنین در ۲۰ سال گذشته تلاش کرده تا اجلاس IST را به صورت دوسالانه برگزار کند. امسال دهمین اجلاس را در حالی برگزار میکنیم که دنیا با ویروس کرونا درگیر شده و تمام اجلاسهای جهانی به صورت مجازی در حال برگزاری است.
آذری جهرمی افزود: زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند، آیندهای نزدیک در ساختار زندگی بشر است. تحقق آن نیازمند دقت و توجه در سه محور شامل شبکهها و فناوری، خدمات، مقررات و سیاستگذاری در حوزه ICT است.
وی اضافه کرد: نقش هوش مصنوعی در کارکرد ارتقاء سامانهها و شبکههای ارتباطی پیشرفته با نسل پنجم و نسلهای بعدی در حال تحقق است.
وزیر ارتباطات افزود: این روزها اقتصاد دیجیتال به عنوان یک الزام فراگیر در همه دنیا مطرح است و لازمه آن توجه به اکوسیستم مربوطه و تسهیل فرآیندهای درگیر با آن است. تحول دیجیتال در ۳ بخش دولت دیجیتال با محوریت هوشمندسازی، جامعه دیجیتال با محوریت فرهنگسازی، کسبوکار دیجیتال با محوریت توسعه فضای کسب و کار، آینده جوامع را شکل میدهد و در همه بخشهای اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی اثر گذار است.
جهرمی ادامه داد :تحول دیجیتال با چالشهای مهمی مواجه است. چالش زیرساختها، چالشهای نهادی و حقوقی، چالشهای فرهنگی و اجتماعی، چالشهای سازمانی به معنی فقدان مهارت، ناکافی بودن منابع مالی و کمبود راهبردهای اجرایی منسجم، چالشهای دانشی و پژوهشی و بالاخره چالشهای فضای کسبوکار.
وی خاطر نشان کرد: انتظار من به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که با نگاهی عمیق و در عین حال واقعبینانه در هر مورد، راهکار مناسبی تدوین و ارائه کند. این اجلاس در موضوعات فناوریهای آینده و مورد نیاز میتواند به پژوهشگاه در انجام خواسته یاد شده کمک کند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات: باید نرخ رشد توسعه را بالاتر ببریم
«وحید یزدانیان» رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه این برنامه گفت: این سمپوزیوم هر سال به میزبانی پژوهشگاه فناوری اطلاعات به عنوان قدیمیترین نهاد تحقیقاتی خاورمیانه برگزار شده است. اگر زمانی نسل ۲.۵ در کشور توسعه پیدا میکرد توجه این سمپوزیوم بر نسل سوم بوده و همیشه سعی کردهایم همیشه یک گام جلوتر از مسائل روز دنیا باشیم.
یزدانیان افزود: مقالات علمی که در این سمپوزیوم ارائه میشود، میتواند مسیر را برای توسعه وزارت ارتباطات و نهادهای دیگر مهیا کند. شیوع کرونا در دنیا باعث رکود فعالیتها از جمله تحقیقات فناوری شده اما توجه نیز بیشتر شده است. سال گذشته خوش باورترین افراد هم نمیتوانستند پیشبینی کنند قرار است در آیندهای نزدیک حجم گستردهای از تعاملات مالی، ارتباطی و کاری بر بستر فضای مجازی انجام شود.
اگر سال گذشته از مسئولان میپرسیدیم چه مقدار از آموزش قرار است در فضای مجازی انجام شود، میگفتند در ابتدا شاید ۲۰ درصد و به صورت پلکانی در ۲۰ سال آینده شاید بتوانیم کل آموزش را بر بستر فضای مجازی انجام دهیم. اما اکنون به واسطه کرونا و در مدت زمان کوتاهی حجم زیادی از آموزش در دنیا بر بستر فضای مجازی شکل گرفته است. مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای گذشته بر توسعه زیرساختهای فناوری تمرکز داشته و به همین دلیل است که امروز کشور ما کمترین مشکل زیرساختی مواجه است.
یزدانیان خاطرنشان کرد: کم بودن مشکلات به این معنا نیست که باید به همین مقدار راضی باشیم، بلکه توسعه باید با نرخ رشد بیشتری گسترش پیدا کند. این سمپوزیوم امروز در حالی برگزار میشود که هر روز تمرکز و توجه به فناوری اطلاعات بیشتر است.
او در پایان گفت: شبکهها، سرویسها و تنظیم مقررات نسل آتی ارتباطات، سه محورهای پر اهمیت این سمپوزیوم دو روزه است.
ارسال دیدگاه