بیرمقی شاخص در معاملات این هفته بازار بورس
تهران ( پانا) - بازار بورس این هفته با تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه به دلیل مصادف شدن با روزهای تاسوعا و عاشورا مواجه بود و معاملات این بازار از روز دوشنبه آغاز شد. معاملات در روز دوشنبه با رشد ۹ هزار واحد و در روز سهشنبه با افت بیش از ۴۳ هزار واحدی رو به روشد. روندی که در روز چهارشنبه به عنوان روز پایانی معاملات نیز با افت ۵۲ هزار واحدی شاخص مواجه شد و در مجموع این بازار سه روز بیرمق را در هفته جاری پشت سرگذاشت.
شاخص بورس در جریان معاملات روز دوشنبه ۱۰ شهریور به عنوان نخستین روز معاملات این هفته بازار سرمایه با رشد ۹هزار و ۱۷۴واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۷۲۷هزار و ۹۵۸واحد به کار خود پایان داد و بیش از ۱۵میلیارد و ۶۳۷میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۲۴هزار و ۲۱۷میلیارد تومان در بیش از ۲ میلیون و ۲۶۶ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.
بر این اساس سهامداران شرکتهای سرامیکهای صنعتی اردکان، صنایع خاک چینی ایران و فولاد خوزستان امروز بیشترین رشد قیمت را در بورس اوراق بهادار داشتند و در مقابل دارندگان سهام شرکتهای سرمایهگذاری خوارزمی، نوسازی و ساختمان تهران و فولاد خراسان بیشترین افت قیمت را تجربه کردند.
این گزارش میافزاید: در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲میلیارد و ۸۹۳میلیون ورقه بهارزش ۶هزار و ۵۷۳میلیارد تومان در ۷۰۲هزار و ۳۵۸نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۸هزار و ۱۵۸واحد قرار گرفت.
سهامداران شرکتهای تولید برق ماهتاب کهنوج، پتروشیمی مارون و کشاورزی و دامپروری ملارد شیر بیشترین رشد را داشتند و شرکتهای اعتباری ملل، پلیمر آریا ساسول و توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
در این روز سهامداران شرکتهای سرامیکهای صنعتی اردکان، صنایع خاک چینی ایران و فولاد خوزستان در بورس و معاملهگران شرکتهای تولید برق ماهتاب کهنوج، پتروشیمی مارون و کشاورزی و دامپروری ملارد شیر در فرابورس بیشترین سود را کسب کردند.
افت ۴۳هزار و ۲۹۴واحدی شاخص بورس در معاملات روز سه شنبه این هفته
شاخص بورس در جریان معاملات روز سه شنبه ۱۱ شهریور، با افت ۴۳هزار و ۲۹۴واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۶۸۴هزار و ۷۴۱واحدی به کار خود پایان داد بیش از ۶میلیارد و ۵۱میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۱۰هزار و ۲۲۹میلیارد تومان در بیش از یک میلیون و ۱۱۵هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.
بر این اساس سهامداران شرکتهای دشت مرغاب، قند نیشابور و تامین سرمایه امین امروز بیشترین رشد قیمت را در بورس اوراق بهادار داشتند و در مقابل دارندگان سهام شرکتهای صنعتی بهشهر، ارتباطات سیار ایران و سایپا بیشترین افت قیمت را تجربه کردند.
این گزارش میافزاید: در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد و ۳۱۹میلیون ورقه بهارزش ۳هزار و ۸۷میلیارد تومان در ۴۰۱هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۷۰واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۷هزار و ۷۸۸واحد قرار گرفت.
در معاملات روزسه شنبه ۱۱ شهریور، سهامداران شرکتهای پتروشیمی ارومیه، توسعه مسیر برق گیلان و بیمه نوین بیشترین رشد را داشتند و شرکتهای کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، پلیمر آریا ساسول و تجارت الکترونیک بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
افت ۵۲ هزار واحدی شاخص در معاملات روز چهارشنبه این هفته
شاخص بورس در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه با ثبت افت بیش از ۵۲ هزار واحدی، تا ارتفاع یک میلیون و ۶۳۱هزار واحد عقبنشینی کرد.
در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه این هفته بازار سرمایه بیش از ۱۳میلیارد و ۸۷میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۸هزار و ۱۳۵میلیارد تومان در بیش از ۷۷۲هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۵۲هزار و ۹۰۲واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۶۳۱هزار و ۸۸۳واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و سرمایهگذاری تامین اجتماعی شد و در مقابل شرکتهای معدنی و صنعتی گل گهر، تأمین سرمایه امین و بهساز کاشانه تهران با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۱۳۸۷۶واحد، کل (هموزن) ۶۶۱۹واحد، قیمت (هموزن) ۴۳۴۰واحد، آزاد شناور ۶۹۵۵۰واحد و شاخصهای بازار اول و دوم نیز بهترتیب ۴۰۹۵۹و ۹۷۶۵۴واحد افت کردند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۹۹۴میلیون ورقه بهارزش ۴هزار و ۳۹۱میلیارد تومان در ۶۴۰هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۴۳۱واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۷هزار و ۳۵۷واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی سنگ آهن گهر زمین، پتروشیمی مارون و پلیمر آریا ساسول شد و در مقابل شرکتهای توسعه مسیر برق گیلان، تولید برق ماهتاب کهنوج و کست و صنعت شهداب ناب خراسان بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.
بورس در هفته ابتدایی شهریور جه شرایطی داشت؟
بازار بورس هفته گذشته را نیز مانند هفته پایانی مرداد با وجود حمایت حقوقیها با دو درصد منفی به پایان رساند که این موضوع توانست مهر تاییدی بر دور شدن بازار سهام از روزهای اوج و کسب سودهای کلان سهامداران از این بازار باشد.
حمایت حقوقیها از اواسط هفته گذشته از معاملات این بازار امید را به بازار بازگرداند و با وجود روزهای مثبتی که با خود به همراه داشت توانست اطمینان دوباره سهامداران را برای ورود سرمایههای خود به این بازار جلب کند اما نکتهای که ذهن سهامداران حاضر در بازار را به خود مشغول کرده روند معاملات بورس در بازار امروز است که نخستین دقایق معاملات را با رشدی بیش از ۴۰ هزار واحد آغاز کرد اما به مرور و با نزدیک شدن به نیمه دوم معاملات شاهد کاهش شتاب در رشد بازار و عقبنشینی شاخص بورس از رشد ۴۴ هزار واحدی هستیم.
در هفته نخست شهریور تعداد ۴۰ میلیارد و ۶۲۳میلیون انواع اوراق بهادار معامله شد
در هفتهای که گذشت تعداد ۴۰ میلیارد و ۶۲۳میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش ۶۰۵ هزار و ۱۷۸میلیارد ریال در بیش از ۵میلیون و ۷۵۲هزار و ۴۹دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب ۷ درصد کاهش، ۰.۳۵ درصد افزایش و ۱۰ درصد کاهش را نسبت به هفته قبلتر تجربه کردند.
این درحالی است که تعداد ۲میلیون و ۱۱۷ هزار واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۳۰ هزار و ۵۰۶ میلیارد ریال نیز در هفته گذشته مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب با ۲۴ و ۱۵درصد افت همراه شدند.
این گزارش میافزاید: شاخص بورس در پایان معاملات هفته منتهی به هفتم شهریورماه با ۳۸ هزار و ۴۴۶واحد کاهش، معادل ۲ درصد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۷۸۳ واحد رسید.
شاخص بازار اول هم با ۹۴۲۵ واحد کاهش در این مدت به رقم یک میلیون و ۲۵۲هزار و ۷۱۸ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۵۳ هزار و ۳۳۷واحد کاهش به عدد ۳ میلیون و ۴۹۰ هزار و ۳۶۹ واحد رسیدند که به این ترتیب شاخص بازار اول با یک درصد کاهش و شاخص بازار دوم با ۴ درصد افت همراه شدند.
ارسال دیدگاه