عضو اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور:
کاهش ۳۱ درصدی واردات نهادههای دامی
تهران (پانا)- عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران با اشاره به کاهش ۳۱ درصدی واردات نهادههای دامی از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میگوید وضعیت واردات ذرت مناسب است، اما در نهادههای کنجاله، سویا و جو بیشترین کاهش واردات را داشتیم.
به گزارش اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران(آوندا)، «محمدمهدی نهاوندی» افزود: سامانه «بازارگاه نهادههای کشاورزی» با اهداف مشخص، طراحی و اجراء شد اما بزرگترین مشکل این سامانه این است که با مشورت ذینفعان و دست اندرکاران این بخش، طراحی و اجرا نشده است.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران اظهار کرد: بخشی از مشکلات به علت کمبود ارز است و روند تامین ارز متناسب با برنامه پیشبینی شده محقق نشده است.
وی با بیان اینکه ابزاری مانند سامانه«بازارگاه» برای کنترل شرایط در وضع محدودیت طراحی شده است، تصریح کرد: این درحالیست که سال گذشته مشکل امسال را نداشتیم زیرا در ۶ ماه نخست پارسال، قیمت کنجاله و سویا کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه میشد.
نهاوندی اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی طراحی سامانه «بازارگاه»، سرعت بخشیدن به فرایند و کاهش زمان و هزینه چرخه توزیع کالا تا دامداریها و مراکز تولید بوده است، اما اکنون این اتفاق در بازارگاه نه تنها انجام نمیشود بلکه زمانبر است.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور گفت: خارج از سامانه«بازارگاه» امکان توزیع کالا را نداریم، بنابراین این فرآیند یک هفتهای تا ۱۵ روز، فرآیند زایدی است که زمان را تلف میکند.
نهاوندی ادامه داد: زمانی که کالا را در «بازارگاه» عرضه میکنید حدود یک هفته تا ۱۰ روز طول میکشد تا دارندگان حواله و مصرفکنندگان و واحدهای تولیدی مراجعه و به خرید کالا اقدام کنند و این طولانی شدن فرآیند در تضاد با اهداف تسریع در توزیع کالاهای اساسی است.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران با بیان اینکه بخش عمده افرادی که از طریق وزارت جهادکشاورزی در سامانه معرفی میشوند، کُد انبار قابل شناسایی ندارند، گفت: یکی از ایرادهای دیگر به سامانه بازارگاه این است که قابلیت نظارتی که پیش از این به علت فعال بودن سامانه انبارها وجود داشت، را تا حدودی مخدوش کرده است.
ارسال دیدگاه