در گفت و گوی پانا با رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی مطرح شد:
ملکی:احتمال کاهش قیمت گوشت بعید است
قاچاق دام از طریق شهرهای اشنویه و پیرانشهر صورت میگیرد
تهران(پانا) -– رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی علت کمبود گوشت را نیامدن دام به استان تهران میداند و میگوید دامداران به علت پیش رو بودن عید قربان میتوانند گوشت را با قیمت مناسبتری بفروشند و عرضه گوشت با قیمت پایین را مقرون به صرفه نمیدانند.
علیاصغر ملکی،رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتوگو با خبرنگار پانا درباره علت افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار گفت:«علت افزایش قیمت گوشت نیامدن دام به استان تهران است که باعث شده ما با کمبود گوشت مواجه شویم.»
وی در ادامه افزود:«دامداران به علت در پیشرو بودن عیدقربان که میتوانند در آن زمان گوشت را با قیمت بالاتری بفروشند، عرضه گوشت در حال حاضر را مقرون به صرفه نمیدانند.»
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی علت دیگر افزایش قیمت گوشت را خروج غیرمجاز دام از کشور دانست و گفت:« این در حالی است که قیمت گوشت در مرزهای غربی کشور دو برابر قیمت تهران عرضه میشود و انگیزهای میشود تا دامدار دامش را با این قیمت در کشور بفروشد.»
وی در پاسخ به این سوال که قاچاق گوشت در کشور از چه طریقی صورت میگیرد گفت:«دام از طریق دو منطقه در غرب کشور خارج میشود و شهرستانهای اشنویه و پیرانشهر دو استان دامخیز کشور محسوب میشوند.»
ملکی احتمال ارزان شدن قیمت گوشت را بعید دانست و افزود:«پس از دو ماهی که پیش رو داریم هوا رو به سردی میرود و با افزایش برودت هوا، مصرف پروتئین در کشور افزایش پیدا میکند بنابراین احتمال ارزان شدن قیمت گوشت بعید است.»
ضرورت ذخیرهسازی مازاد دام تولیدی در کشور توسط شرکت پشتیبانی امور دام
وی به ضرورت مدیریت صحیح قیمت گوشت توسط نهادهای ذیربط اشاره کرد و گفت:«در کشور دام به اندازه کافی موجود است اما در مورد مازاد دامهایی که وجود دارد و از وزن ایدهآل خارج شدهاند باید مدیریت صحیح صورت بگیرد به این صورت که دام را خرید و ذبح کنند تا برای شش ماهه دوم سال ذخیرهسازی شود و از این گوشتهای ذخیره شده در آن ایام استفاده شود تا بازار به تنش کشیده نشود.»
افزایش نرخ دلار انگیزههای قاچاق دام از کشور را افزایش داده است
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه با وجود انباشت دام چرا قیمت گوشت رو به افزایش است است:« وقتی دلار رو به افزایش است تاثیرش را روی همه کالاها و اجناس میگذارد. زمانیکه گوشت در تهران به قیمت ۴۵ هزار تومان به فروش میرسد در مرزهای غربی همین گوشت با قیمت ۹۰ هزار تومان عرضه میشود و این شرایط برای کسی که میخواهد کار غیرمجاز انجام دهد انگیزه ایجاد میکند تا دامش را در آن قسمت از کشور عرضه کند. دو نرخی بودن قیمت گوشت باعث نابسامانی در عرضه گوشت شده است.»
وی افزود:« عراق کشوری است که چند سال درگیر جنگ بوده و از نظر داشتههای دامی با کمبود مواجه بوده است و شهرستانهای اشنویه و پیرانشهر نزدیکترین شهرهای مرزی هستند که عراق میتواند از این طریق گوشتی را که کیفیتش در دنیا بهترین است، تهیه کند.»
ملکی به قیمت گوشت اشاره کرد و گفت:« گوشت با قیمت ۹۸ تا ۱۰۰ تومان در اختیار مغازهدار قرار میگیرد و مغازهدار باید با ده درصد سود شقفه بدون دنبه را به قیمت ۱۱۰ تا ۱۱۳تومان در اختیار مشتری قرار دهد.»
ارسال دیدگاه