در گفت و گوی پانا با رئیس اتحادیه نانهای فانتزی مطرح شد:
کرمی : قیمت نانهای فانتزی تا مصوبه سازمان حمایت و شورای آرد و نان گران نمیشود
در همه جای دنیا شرایط رقابت برای واحدهای صنفی ایجاد میشود بنابراین دولت در بخش آرد و نان یکسان سازی ایجاد کند
تهران(پانا) – رئیس اتحادیه نانهای فانتزی(حجیم و نیمه حجیم) با اشاره به تعیین نرخ نان تا پایان خرداد می گوید تا کنون افزایش قیمتی در نرخ نان اعمال نشده و اتحادیه نانهای فانتری تابع کارگروه آرد و نان کشور و سازمان حمایت است و این امیدواری وجود دارد که دولت بحث یکسان سازی را در بخش گندم، آرد و نان ایجاد کند تا افزایش نرخهای بی حد و حساب در این بخش اعمال نشود.
محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانهای فانتزی(حجیم و نیمه حجیم) در گفتوگو با پانا در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه در نانهای فانتزی افزایش پیدا کرده، احتمال میدهید که این افزایش نرخ نان تا چه حد باشد، گفت:«نرخ کلیه مواد اولیه در تهیه نانها اعم از خمیرمایه، بهبود دهندهها و روغن افزایش پیدا کرده اما تا کنون هیچ افزایش نرخی به وجود نیامده است. اتحادیه نانهای فانتزی تابع کارگروه آرد و نان کشور است و در آنجا باید راجع به این افزایش نرخ تصمیمگیری شود.»
وی با اشاره به این مطلب که حتی در بخشهای کوچک صنعتی هم تاکنون افزایش نرخی نداشتهایم، افزود:«درخواست افزایش نرخ را فروردین امسال به سازمان حمایت ارائه دادیم، مقرر شد بررسیهای لازم توسط این سازمان انجام گیرد و به ما ابلاغ شود و ما هم آن را برای اجرایی شدن در اختیار واحدهای صنفی قرار دهیم. در نهایت تا آن زمان و تصویب کارگروه آرد و نان کشور هیچگونه تغییر نرخی نخواهیم داشت.»
رئیس اتحادیه نانهای فانتزی در ادامه افزود:« اکنون در نرخ نان تغییری ایجاد نشده و با نرخ سال گذشته در اختیار مردم قرار میگیرد.»
وی به احتمال افزایش نرخ نان تا پایان خرداد اشاره کرد و گفت:«درخواست ما برای افزایش نرخ نان ۱۵ الی ۲۰ درصد است. امیدواریم بتوانیم نانی که به عنوان قوت مردم است با کیفیت و با قیمت مناسب در اختیارشان قرار دهیم. وظیفه اتحادیه این است که در بخش آرد و نان محتاطتر عمل کند. منتظریم بخشنامه توسط سازمان حمایت تایید شود و در اختیار ما قرار گیرد و ما آنرا در اختیار همکارانمان قرار دهیم و تا آن زمان هیچ افزایش قیمتی نداشته و نخواهیم داشت.»
کرمی در پاسخ به سوالی درباره افزایش ۲۶ درصدی دستمزد کارگران و تاثیرافزایش دستمزد بر قیمتتمامشده تولیدات نان گفت:«بیشک یکی از آیتمهای بحث نرخگذاری تولیدات نان هزینه کارگری است. هر ساله شاهد افزایش دستمزد کارگری هستیم وقتی افزایش دستمزد کارگری اتفاق میافتد به دنبال آن افزایش درصد بیمه کارگری هم پیش میاید طبیعی است که در این شرایط چون تولید در بخش کارگری اتفاق میافتد قیمت مواد اولیه هم افزایش پیدا میکند.»
وی به افزایش ۲۵درصدی خمیرمایه اشاره کرد و گفت:« قیمت خمیر مایه برای تولید نان ۲۵درصد افزایش یافته است که از سازمان حمایت مجوز گرفتند و مصوب هم شد که افزایش نرخ داشته باشد.»
نمیتوانیم مواد اولیه را گران بخریم و محصول نهایی را ارزان بفروشیم
رئیس اتحادیه نانهای فانتزی ادامه داد:«دولت شکر ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی را به یکباره ۶ هزار تومان قیمتگذاری کرد که اکنون در بازار به نرخ ۶۳۰۰ تومان فروخته میشود. در بحث بستهبندی و قیمت تمام مواد اولیه هم شاهد افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هستیم. ما نمیتوانیم مواد اولیه را گران بخریم و محصول نهایی را ارزان بفروشیم و این طبیعی است که هر سال با افزایش دستمزد کارگری و سایر مولفهها شاهد افزایش مواداولیه باشیم.»
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه واحدهای تولیدی که در مناطق شمالشهر مکانی را در اختیار دارند با توجه به هزینههایی که مکان برایشان دارد ایا این افزایش نرخ برای همه واحدها در همه مناطق یکسان اعمال میشود گفت:««این روش هم یکی از روشهای غلط محاسبات نرخ نان است. در همه جای دنیا رقابت روی واحدهای صنفی ایجاد میشود و قیمتگذاری توسط واحد صنفی اتفاق میافتد. به طور مثال قیمت یک ملک واحد صنفی در منطقه یک تهران با منطقه ۱۵ یا ۲۰ متفاوت است وقتی قیمت را به یک نرخ قرار میدهیم قدرت رقابت درست از بین میرود.»
گندم سه نرخی رقابت ایجاد نمیکند
کرمی افزود: «دولت گندم را با سه نرخ در اختیار واحدهای مصرف کننده آرد قرار میدهد. ۶۶۵، ۹۰۰ و ۲۷۰۰ تومان قیمتگذاری گندم برای عرضه است. وقتی زیرساختها صحیح نیست قطعا در این بین رانت ایجاد میشود و رقابت سالم هم از بین میرود.»
رئیس اتحادیه نانهای فانتزی گفت:«بهترین روش این است که ابتدا دولت یکسانسازی را در بخش گندم آرد و نان ایجاد کند و یک نرخ ثابت را در اختیار مصرفکنندگان و متقاضیان آرد و نان قرار دهد. در واقع آرد را به طور یکسان در اختیار مصرف کنندهها بگذارد همچنین قیمت را با نظارت بیشتر و واحد در اختیار مصرفکننده قرار دهد و اجازه ندهد که هر واحد هر قیمتی که دلش میخواهد قیمتگذاری کند.»
وی افزود: «اگر رقابت سالم باشد، اجازه نمیدهد که هر واحد صنفی خودسرانه قیمت محصول را بالا ببرد چون واحد صنفی کناردستی کالا را با قیمت پایینتر در اختیار مصرف کننده قرار میدهد یا اینکه مناطق مختلف را رصد میکند و بر اساس مناطق مختلف توسط خود واحد صنفی قیمتگذاری میشود.»
یکسان سازی نرخ آرد در سال ۸۹ زمینه شکوفایی صنعت آرد و نان شد
کرمی گفت:«سال ۸۹ که بحث هدفمندی یارانهها اتفاق افتاد سال شکوفایی صنعت آرد و نان کشور بود که قیمت گندم آرد و نان به یکباره برای همه تولیدکنندگان یک نرخ شد ولی متاسفانه بعد از دو سال به سیستم یارانهای برگشتیم و این مشکل اصلی این صنعت است که الان گریبانگیرش شده و باعث شده که ما هر روز با مشکلاتی در زمینه کیفیت و نگرانی دولت از قیمت نان مواجه باشیم .دولت معترض از این است که یارانه عظیمی را در این بخش پرداخت میکند ولی نه دولت، نه نانوا و نه مصرف هیچ کدام راضی نیستند.»
وی افزود:« تا زمانی که این بخش را به دست رقابت نبریم همین مشکلات وجود دارد و ما به عنوان تولیدکننده ناراضی هستیم و میگوییم به ما قیمت ندادید و دولت هم ناراضی از اینکه میگوید که یارانه پرداخت میکند و مصرف کننده هم از کیفیت نان ناراضی است.شما به عنوان رسانه سعی کنید که دولت را متقاعد کنید که به سمت یکسانسازی قیمت گندم و ارد و نان رود تا این اتفاق نیفتد این گلهمندیها وجود دارد و هیچ کاری از دست ما بر نمیآید.»
ارسال دیدگاه