معاون سایپا: ۹۲درصد کمبود قطعه خودروهای سایپا مربوط به کاتالیست است
تهران ( پانا) - معاون برنامهریزی جامع تولید گروه خودروسازی سایپا میگوید خودروهایی که در پارکینگهای سایپا پارک و تصاویر آن منتشر شده، کمبود قطعه دارند که ۹۲ درصد آن مربوط به کاتالیست است و امکان تجاریسازی و تحویل آنها به مشتریان وجود ندارد.
به گزارش سایپا، «مسعود پروین» افزود: سایپا از اواخر نیمه اول سال ۹۸ با اجرای سیستم «عبور مستقیم» محصولات خود را به صورت کامل تولید و روانه بازار کرد، اما از اواخر سال گذشته و بر اثر شیوع ویروس کرونا، تامین مواد اولیه برای همه قطعهسازان و به تبع آن تامین همه قطعات برای خودروسازان با مشکل روبهرو شد.
وی ادامه داد: به همین دلیل در آغاز امسال، تعدادی از تولیدات روزانه خودرو با کمبود قطعه مواجه شده که با تلاش انجام شده، قطعات مورد نیاز آنها در حال تامین و تکمیل شدن است.
پروین با بیان اینکه مشابه این شرایط را در نیمه نخست سال گذشته به دلیل محدودیتهای بینالمللی تجربه کردیم، یادآوری کرد: در تابستان پارسال نیز تصاویری از پارکینگهای خودروسازان منتشر شد که موضوع توسط نهادهای نظارتی مورد بازرسی و بررسی قرار گرفت، اما در نهایت پاییز سال گذشته همه خودروهای ناقص این شرکت تکمیل شد و تعداد آنها به صفر رسید.
وی گفت: ۹۲ درصد کمبود قطعات خودروهای ناقص کنونی در زمینه کاتالیست خودرو و مباحث زیست محیطی است و در این موضوع علاوه بر نقص در خودرو، سازمانهای ذیربط نیز مجوز تحویل این خودروها را صادر نمیکنند.
معاون برنامهریزی جامع تولید سایپا بیانداشت: خودروسازان T تولیدکننده کاتالیست نیستند، اما دانش مهندسی و توان تولید کاتالیست در داخل کشور وجود دارد و قطعهسازان توانمند کشور در این زمینه مشکلی ندارند.
وی افزود: برای پوشش داخلی قطعه و تولید آن، مواد اولیه آلی و معدنی و برخی فلزات گرانبها مورد نیاز است که در کشور وجود ندارد و زنجیره تامین صنعت خودرو ناگزیر از واردات این مواد معدنی خاص است و به همین دلیل، هر زمان که شرایط واردات سخت میشود یا قیمت جهانی این مواد افزایش مییابد با کمبود شدید این قطعه در کشور مواجه میشویم.
پروین در خصوص سایر نواقص خودروهای پارک شده در پارکینگهای سایپا، به برخی قطعات پیشرفته وارداتی نظیر ECU و ACU اشاره کرد و گفت: اساس زیرمجموعههای الکترونیکی این قطعات که دارای فناوری پیشرفته است از خارج از کشور وارد میشود و واردات این قطعات نیز به دلیل محدودیتها بهویژه شیوع کرونا با کاهش قابل توجهی روبرو شده است.
وی خاطرنشانکرد: با وجود همه این مشکلات، مدیران و کارکنان گروه سایپا با همکاری زنجیره تامین، در حال رفع نواقص و تکمیل و تحویل خودروها به مشتریان هستند.
به گزارش ایرنا، مطابق آمارهای منتشره سامانه کدال سایپا در فروردین ماه امسال توانست سه هزار و ۵۶۲ دستگاه پراید و سه هزار و ۷۴۲ دستگاه تیبا تولید کند.
ارسال دیدگاه