نایب رئیس اول مجلس:‌ مشاوره می‌تواند راهکارهای بهتری برای برون رفت از مشکلات ایجاد کند

تهران (پانا) - نایب رئیس اول مجلس می‌گوید به طور قطع اگر برای قانون گذاری و اداره کشور مشاوره داده شود می‌توان راه‌هایی برای برون رفت از مشکلات به دست آورد.

کد مطلب: ۱۰۲۰۶۹۶
لینک کوتاه کپی شد
نایب رئیس اول مجلس:‌ مشاوره می‌تواند راهکارهای بهتری برای برون رفت از مشکلات ایجاد کند

هشتمین همایش اخلاق حرفه‌ای با حضور مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس، رضا انجم‌شعاع، معاون پارلمانی وزیر نیرو و الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد.

مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدالت از مولفه‌های است که می‌تواند نقش مهمی در برابری داشته باشد، افزود: در شرایط کنونی در شغل پزشکی بیشترین رقابت برای نوبت دهی و درآمدزایی بیشتر ایجاد شده است که برای ایجاد عدالت نیازمند اصلاح ساختار هستیم، برای نمونه یک پزشک با یک عمل جراحی چند برابر یک کارمند دریافت می‌کند، از این رو به دنبال تعریف خدمات مشخص، جمعیت مشخص و فروش مشخص بوده‌ایم که یک محصول مشخص به جمعیت تعیین شده عرضه شود تا درآمد مورد نیاز بدست بیاید.

او با تاکید بر اینکه برای رسیدن به یک هدف باید راه‌های متفاوتی وجود داشته باشد، اظهار کرد: به طور قطع اگر برای قانون گذاری و اداره کشور مشاوره داده شود راهی برای برون رفت از مشکلات وجود دارد، هرچند در شرایط کنونی مجلس به پایان دوره رسیده و خیلی از همین نماینده ها کنار گذاشته شده اند، اما به طور قطع انتقال نظرات مشورتی به نمایندگان مجلس نقش مهمی در تصمیم گیری ها دارد.

پزشکیان با بیان اینکه در مدیریت بحثی وجود دارد که مثلث علم، مشارکت و باور و اعتقاد می تواند کوه را جابجا کند، اظهار کرد: با بی عرضه ها نمی توانیم کشور را اداره کنیم که قبلا با درآمد نفت چاله ها را پر می کردیم و وضعیت مدیریت مشخص نمی شد و در گذشته مدیرانی داشتیم که ضرر می‌دادند، اما فوق العاده مدیریت دریافت می کردند به طور قطع در شرایط بحران وضعیت مدیریت مشخص می شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در حال حاضر فصل سخنرانی نیست و باید به عمل تکیه کرد، گفت: کشور در شرایط سختی قرار دارد که در ۱۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده که با هدف از هم پاشیدن جامعه ایران این اتفاقات در حال رخ دادن است و بی‌تدبیری‌های ما نیز اساس آن شده است.

الیاس حضرتی با بیان اینکه در صد سال گذشته با خام فروشی نفت دست به گریبان بوده‌ایم، اظهار کرد: این روش درآمدزایی باعث شد جامعه ای بدون برنامه و بدون ساختار و ایده داشته باشیم و مطمئن باشیم که بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشیم بدون اینکه برای توسعه کشور بکار گرفته شود، اما امروز با شرایط دیگری مواجه شدیم و ما خودمان متوجه نبودیم که درآمد این بخش برای توسعه بکار بگیریم و با فشار ترامپ به این نتیجه رسیدیم.

او با تاکید بر اینکه تمام بازار نفت ایران بجز چین و هند تصاحب شده است، اظهار کرد: اگر امروز با ترامپ مذاکره کنیم دیگر فایده ای ندارد چون نفت فروشی ما باید به روش ده هزار و پنج هزار بشکه باشد، زیرا دیگر بازار نفت ایران توسط فروشنده های دیگر تصاحب شده است.

او افزود: در قرآن آمده است که پیامبر آمده تا اخلاق را تکمیل کند، بنابراین اخلاق اهمیت ویژه‌ای دارد و اگر بی‌عدالتی شود نمی‌توان با اخلاق رفتار کرد.

حضرتی با تاکید بر اینکه تشکیل سرمایه ۳۰ درصد کاهش یافته است، گفت: در حال حاضر نیاز به تغییر رویکرد داریم، به عبارتی ما باید یک حکمرانی درست تعریف کنیم، برای نمونه سرمایه‌گذاری رفته در وزارت صنعت ثبت سفارش واردات کالا کرده که در نتیجه مذاکره قبلی با طرف خارجی و...بوده و بعد از اینکه ثبت سفارش او تایید شد قانون عوض می‌شود.

تشکیل کمیته مشترک اخلاق حرفه‌ای با سازمان برنامه و بودجه

همچنین رئیس شورای اخلاق حرفه‌ای در همایش با اشاره به اینکه تمام رشته‌های مهندسی که بالغ بر ۹۰۰ شرکت هستند در جامعه مهندسین مشاور هستند که در نظارت و بهره برداری از پروژه های توسعه ای کشور نقش کلیدی دارند، گفت: این رشته باید بر مبنای اخلاق حرفه ای عمل کند و از آنجایی که از سال ۱۳۸۴ اصول اخلاق حرفه تدوین شده و در ادامه برنامه های موثری در این بخش اجرا شده و هم اکنون کمیته ای مشترکی با سازمان برنامه و بودجه در حال شکل گیری است و قرار است در آینده به عنوان یکی از الزامات در دستورالعمل ها آورده شود.

عطاالله آیت الهی با بیان اینکه امروز مدیریت تنگنای اقتصادی با رویکرد اخلاقی مطرح شده است، افزود: همواره معتقدیم اثرگذاری حرفه مهندسی در سایه اخلاق است و حتی اگر شرایط اقتصادی از این هم سخت تر شود اصول اخلاقی نباید فراموش شود.

سامی ستایش، دبیر همایش با اشاره به اینکه در سند چشم انداز ۲۰ ساله بر دانش محوری تاکید دارد، گفت: داشتن منابع انسانی دانش محور برای دستیابی به اهداف چشم انداز در سال ۱۴۰۴ اهمیت ویژه ای دارد، از سوی دیگر کشور در تنگناهای اقتصادی قرار گرفته که پیدا کردن راهکارهای برای عبور از این مشکلات اهمیت ویژه ای دارد.

سامی ستایش با بیان اینکه اطمینان داریم که مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها زودگذر هستند، افزود: در شرایط کنونی هم اندیشی می‌تواند راهی برای برون‌رفت از موانع تحریمی و حرکت به سمت اهداف اقتصادی کشور باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار