در گفتوگو با پانا:
نوایی، کارشناس ارشد خانه معدن: تشدید تحریم فولاد و مس تاثیری بر این صنعت ندارد
تهران (پانا) - کارشناس ارشد خانه معدن میگوید دلیل تشدید تحریمها در بخش فلزات از جمله مس، فولاد و آلومینیوم نمیتواند تاثیری بر این بخش داشته باشد. فولاد و آهن به اندازه کافی در کارخانجات داخلی به مصرف میرسند و قطع صادرات آنها نیز تاثیر جدی بر این بخش ندارد.
شهین نوایی، کارشناس ارشد خانه معدن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پانا تصریح کرد: « مواد معدنی فرآوریشده و خام در داخل کشور نیز به مصرف میرسند به همین دلیل تشدید تحریمها در بخش فلزات از جمله مس، فولاد و آلومینیوم نمیتواند تاثیری بر این بخش داشته باشد. فولاد و آهن به اندازه کافی در کارخانجات داخلی به مصرف میرسند و قطع صادرات آنها نیز تاثیر جدی بر این بخش ندارد.»
کارشناس ارشد خانه معدن افزود: « کاهش صادرات فولاد، مس و آلومینیوم میتواند درآمد ارزی کشور را کاهش دهد اما به نظر میرسد که با دورزدن تحریمها میتوان صادرات مناسبی به کشورهای همسایه داشت.»
وی درباره نظر صاحبان صنایع مبنی بر کاهش قیمت مواد معدنی فرآوری شدهای که به مصرف کارخانجات میرسد، اضافه کرد: » به دلیل اینکه بهرهبردان با نرخهای بالایی در اکتشاف و بهرهبرداری مواجه هستند و به دلیل افزایش نرخهای تجهیز ماشینالات و حمل و نقل نمیتوان این انتظار داشت که محصولات فرآوری شده معدنی با نرخهایی پایینتر از نرخهای جهانی در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد.»
نوایی درباره وضعیت تکنولوژیهای برداشت از معادن عنوان کرد: » اکنون تکنولوژیهای بسیار پیشرفتهای برای بهرهبرداری از معادن در حال استفاده است هرچه تکنولوژیها بالا رود قیمتتمام شده را برای بهرهبردار بالا میبرد اما سرعت و راندمان را به نحوی افزایش میدهد که نیروی انسانی را کاهش داده و در میان مدت منجر به کاهش هزینه تمامشده بهرهبرداری از معدن میشود اما به دلیل تحریمها ورود تکنولوژیهای جدید به معادن با دشواریهایی مواجه است.»
وی خاطرنشان کرد: « اغلب معادن نیاز به نوسازی صنایع هستند تا بتوان راندمان تولید را افزایش داد و طبیعی است که رفع تحریم از این منظر می تواند ورود تکنولوژیها را با شرایط سهلتری همراه کند.»
کارشناس ارشد خانه معدن اظهار کرد: « در استخراج و فرآوری باید از استانداردترین تجهیزات روز استفاده شود.»
وی درباره حوادث معادن نیز گفت: « حوادث معدن بیشتر در مورد معادن زیرزمینی و ذغال است که به تکنولوژی مرتبط است. اکنون تکنولوژیهایی در جهان وجود دارد که میتواند بسیاری از حوادث محتمل را از قبل پیشبینی کنند. ریزومتر یا گازسنجهای مدرن میتواند میزان گاز جمعشده را تشخیص دهد. اگر دستگاهها به روز باشند بهرهبردار میتواند از خطرات احتمالی جلوگیری کند. البته برخی از حوادث نیز راهی برای تشخیص ندارد و میبینیم که حوادث معدن کم و بیش در همه کشورها وجود دارند.»
نوایی خاطرنشان کرد: »حوادث کار با استفاده از دانش روز و استفاده از مهندسان ایمنی که با همکاری سازمان مهندسی معدن معرفی میشوند کاهش مییابد.»
ارسال دیدگاه